Chirurgische instrumenten die worden gebruikt voor een keizersnede

Planning voor een keizersnede kan eng zijn voor een toekomstige mama. Als u echter kennen van iets over de procedure, zoals de gebruikte voor een keizersnede, chirurgische instrumenten, kan de angst voor sommige gemak. Studenten in de verpleegkunde en alle betrokkenen op medische onderwerpen wellicht ook om te weten een beetje over de 80 instrumenten die worden gebruikt in een cesarean geboorte.Keizersnede instrumenten kunnen worden gegroepeerd op type: oprolmechanismen, klemmen, pincet, scalpels, schaar en nietmachines. Van de oprolmechanismen, een Richardson oprolmechanisme en blaas mes nodig zijn. Klemmen zoals de naald drive, kocher klemmen en hemostat worden gebruikt. Adson, Russisch en pick-up pincet met tanden zijn de verlostang gebruikt. De algemene scalpel, schaar en nietmachines worden gebruikt voor de keizersnede.


OPROLMECHANISMEN houden organen en weefsels uit het chirurgische gebied. Zij is ook openstellen van insnijdingen. Klemmen begrijpen van weefsel of een ingesneden bloedvat gesloten te houden. Ze houden ook de navelstreng gesloten nadat het is uitgesneden. Pincet pak en houdt weefsels en materialen. Scalpels en schaar zijn voor het snijden en nietmachines worden gebruikt om te sluiten van de cesarean incisie na de geboorte.


Pincet eruit schaar met lange armen en een klein snijden tip. Ze hebben een gegroefde rots tussen de vinger geldt dat sloten de verlostang in plaats. Sommige eruit pincet met tanden op de toppen. Klemmen kunnen kijken als de schaar Tang, maar met een extra vergrendeling mechanisme op de plaats waar de scissor-achtig instrument opent en sluit. Oprolmechanismen zijn een eendelig stalen instrument met een verslaafd einde, een vinger ring (lus aan het andere eind) en golvend plaats genaamd een vinger rust. Een scalpel is een scherp mes met een slanke, rechte greep.


Deze instrumenten worden gebruikt in de delicate procedure om een baby uit de baarmoeder te verwijderen. Keizersnede instrumenten moeten snijden door de lagen van de huid en de baarmoeder. Het gebied open OPROLMECHANISMEN terwijl de bescherming van de organen die niet een deel van de operatie. Pincet worden ook gebruikt om te helpen verwijderen van het kind indien nodig. Klemmen en schaar worden gebruikt voor het scheiden van moeder en kind. Nietmachines sluit de insnijding.


Volgens de studie "A Cost-effective aanpak voor Cesarean secties", zijn 80 instrumenten van de soorten die eerder genoemd bereid voor een keizersnede. Echter, slechts 55 worden gebruikt. Veel van de extra instrumenten zijn dus overbodig.


Gerelateerde Artikelen