Het gebruik van Excel voor flexibele geldbeheer

Voor veel jonge mensen knippen oude school begrotingen met potlood en papier gewoon niet. We hebben de neiging te gebruiken betaalkaarten voor $2 aankopen (die snel oplopen), levende salaris tot salaris, en af en toe debetstand onze controle van de rekeningen. Zelfs met de beste bedoelingen, het kan moeilijk zijn om een begroting, bijhouden van en wanneer (of als) de rekeningen worden bijgeteld omhoog aan het einde van de maand, ze niet altijd overeenkomen met zelfs de beste van de begrotingen.

Tijdens de undergrad en grad school, ik wist vrij een beetje van creditcardschuld behaalt, en onderhouden van een saldo van de besparingen van slechts ongeveer $300. Ik uiteindelijk mijn eigen manier van het gebruik van Excel voor het bijhouden van mijn begroting in "real time" met minimale tijd en inspanning ontwikkeld, en hebben gebruikte deze methode om een paar duizend dollar sparen en betalen van schuld. In feite, moet ik gratis draaien (creditcardschuld) binnen het jaar!

Ten behoeve van deze beschrijving, zal mij veronderstellen dat u hebben ten minste een basiskennis van hoe te gebruiken Microsoft Excel--als niet, check out de vele eHow artikelen over dit onderwerp. Ook, ik weet dat er veel trucs en tips die ik zou kunnen geven voor hoe u uw budget bijhouden werkblad mooi, maar die echt cares of de tijd heeft? Dit is allemaal over het krijgen van controle over uw geld snel!

Doe jezelf een plezier als u nog niet hebt--beheren uw geld online. Aanmelden voor online bankieren, online factuur betalingen en directe storting. Als u zich voor geautomatiseerde rekening betalen aanmelden kunt, dat bespaart u nog meer tijd! Zorg ervoor dat het kiezen van sterke wachtwoorden dat u zal herinneren, en wijzig deze geregeld.

Wat die u nodig hebt

 • Computer
 • Microsoft Excel
 • Online toegang tot uw bankrekeningen
 • Een lijst van uw facturen en de datum waarop zij verschuldigd zijn (of worden genomen van uw bankrekening)
 • Een lijst met de datums van uw salaris
 • Bedrag van uw salaris
 • Maak en sla een nieuwe Excel-werkmap. 8 kolommen maken met de volgende rubrieken: maand, dag, beschrijving, opslaan, debet, Credit, evenwicht controleren, besparingen evenwicht. Vet de koppen en de functie bevriezen deelvensters te bevriezen van de bovenste rij, zodat u altijd aan de bovenkant van uw werkblad zien (Hint: Kijk onder het tabblad Weergave in Office 2007 of onder venster in oudere versies). Kolom D t/m H opmaken als valuta (rechts klikken, Celeigenschappen), en kies om negatieve bedragen in rood verschijnen. Uw enorme kennis van Excel gebruiken om het werkblad vrij als je wilt, maar vermijd de tabelfunctie van Excel 2007--het is een pijn!

 • Typ de naam van de huidige maand in de eerste rij van de kolom van de maand, en typt u vandaag de dag in de eerste rij van de kolom dag. Typ uw huidige saldo controleren en besparingen evenwicht in de eerste rij van de desbetreffende kolommen.

 • Voer nu de terugkerende rekeningen (huur, auto betaling, verzekeringen, creditcard, mobiele telefoon, enz.) die tussen nu en uw volgende salaris, elkaar op een nieuwe rij zetten op de proppen. Type in de datum dat je eigenlijk mail het selectievakje een rekening betaalt of de datum waarop die het is afgeschreven van uw betaalrekening. Typ een algemene beschrijving van het wetsvoorstel (ex., "Discover Card") en typ het bedrag van de factuur in de debet-kolom.

 • Geef rijen (zonder datum) voor Gas, kruidenier en Diversen. U moet eigenlijk een budget hebt gemaakt op een gegeven moment, zodat u weet over hoeveel geld je hebt om te besteden aan deze dingen. Als u wilt, kunt u diverse splitsen in extra categorieën. Ronde van elke factuur bedrag tot aan de dichtstbijzijnde $5 of $10 ($70, ex., niet $66).

 • Typ in de datum van uw volgende salaris, beschrijven (ex., salaris) en het bedrag van het loon in de kolom krediet. Ronde van uw geschatte betalen naar de dichtstbijzijnde $5 of $10 (ex., 1025 $ of $1020, niet $1028). Voer een omschrijving in besparingen op de volgende rij en typ het bedrag dat u van plan te behoeden voor elke salaris in de kolom besparingen.

 • Voer nu de terugkerende facturen komen tussen dit salaris en de volgende, gevolgd door de Gas, supermarkt, diverse categorieën. Voer vervolgens de volgende salaris bedrag, gevolgd door de besparingen. Herhaal totdat u alle info voor de komende zes maanden hebt ingevoerd--u moet zitten kundig voor kopiëren en plakken van de meeste van deze info om tijd te besparen. Voer eventuele extra inkomsten zo nodig het bedrag in de kolom krediet te typen. Zorg dat u de naam typen van de nieuwe maand op de juiste plaats.

 • Nu dat je het basiskader, moet u formules invoeren in de kolommen van de balans controle en balans van de besparingen, zodat het zal automatisch voor u berekenen. Voor dit voorbeeld, ik ga om te veronderstellen dat uw rubrieken in rij 1 zijn, uw startende saldi in rij 2, en uw kolommen A-Month, B-Day, C-beschrijving, D-opslaan, E-debet zijn, F-krediet, G-Checking balans en evenwicht van de H-besparingen.

  Typ in cel G3 = G2-D2-E2 + F2 dit wordt afgetrokken van een spaar- en debet en voeg een betalen aan uw saldo controleren.

Typ in cel H3 = H2 + D2 dit het bedrag dat u aan uw saldo besparingen zal toevoegen.

Kopieer en plak deze formules in alle cellen van kolommen G en H.

 • Periodiek--eenmaal per week of voor/na alle ongewone aankopen--uw werkelijke banksaldi opzoeken en typt u deze in de saldokolom op de juiste datum. Zorg ervoor dat alle items weergegeven vóór dat datum zijn reeds gekomen uit uw account--als niet, u wellicht verschuiven van een rij omhoog of omlaag. Als u geen rijen verplaatsen, opnieuw kopiëren of opnieuw typen van de formules in de kolommen G en H om zeker te zijn zijn zij juist.

 • Kijk nu, maar over uw saldi. Gaat uw saldo controleren in het rood in twee maanden? Zo ja, moet u iets om uit te knippen! Besteden minder op entertainment, eten van Ramen of als een laatste redmiddel, verminderen het bedrag u betalen op uw credit card of opslaan. Ik vind dat zowaar having te snijden die betalingsbedragen doet me echt denken opnieuw sushi lunch!
  Als je blijven gaan in het rood, moet u een kijkje nemen op uw bankafschrift om te zien waar u uw budget zijn overschrijdingen.

  Proberen te houden van uw saldo van de besparingen boven $100 te allen tijde. Hebt u een goed stukje meer, verhoging van het bedrag u betalen op uw credit card of opslaan--niet laat dat geld zitten er branden van een gat in je zak, of u zal besteden.

 • Verwijder afgelopen maanden en houdt ten minste zes maanden vooruit plannen. Wanneer u aan deze methode wennen, zal u zitten kundig voor realistisch plan uw uitgaven, snel bekijken wanneer u te veel uitgaven en aanpassen zodat je niet verder gaan in het rood!

 • Tips & waarschuwingen
  • Check de website YoungMoney.com voor een grote credit card payoff calculator. Gebruik dit om erachter te komen hoeveel u op uw creditcard betalen moet om het te betalen door de datum van een doel.
  • Check out Mint.com voor geautomatiseerde, gedetailleerde (en gratis) verslagen over uw uitgavenpatroon.
  • Zorg ervoor dat uw formules kloppen altijd--als in twijfel, typ, kopiëren en plakken
  • Zorg ervoor dat u rekeningen nog niet vergeten, en dat de bedragen kloppen. Als uw energierekening consequent budget gaat, moet u het bedrag aanpassen of uitschakelen van sommige lichten!

  Gerelateerde Artikelen

  Het gebruik van Excel voor facturering

  Het gebruik van Excel voor facturering

  Dankzij de sjablonen die beschikbaar zijn uit Microsoft Excel is facturering een gemakkelijke taak. Dit is vooral waar als je alleen een paar facturen per maand doet. U kunt bijhouden van gegevens voor clients in een boek, dan Excel sturen de facture
  Het gebruik van Excel voor metingen & lengte

  Het gebruik van Excel voor metingen & lengte

  Microsoft Excel wordt vaak gebruikt voor het berekenen van de afmetingen en lengtes. Als je eenmaal de omrekeningsfactor weet, kunt u eenvoudig formules één meting converteren naar een ander te maken. Bijvoorbeeld, wellicht u converteren van metrisch
  Het gebruik van Excel voor correlatie

  Het gebruik van Excel voor correlatie

  Correlatie meet de sterkte van de associatie tussen kwantitatieve variabelen, meestal in de vorm van een correlatiecoëfficiënt. De waarde van een correlatiecoëfficiënt, gesymboliseerd door de Griekse letter "rho," varieert van -1 voor perfecte n
  Het gebruik van Excel voor Accounts

  Het gebruik van Excel voor Accounts

  U kunt Excel gebruiken om gegevens voor accounts te houden. Als u een klein bedrijf uitvoert en alleen hoeft om eenvoudige boekhouding bij te houden, kan vervolgens Excel uw behoeften boekhouding. U kunt een werkblad in Excel die in het bezit van de
  Het gebruik van Excel voor aandelenhandel onderzoek

  Het gebruik van Excel voor aandelenhandel onderzoek

  Microsoft Excel kan worden gebruikt om te analyseren en voorraden onderzoek met behulp van formules om te bepalen van de toekomstige koers. Er zijn vele manieren om te analyseren van een voorraad of een bedrijf om te bepalen of het is van belang voor
  Het gebruik van Excel voor corrigerende actie verslagen

  Het gebruik van Excel voor corrigerende actie verslagen

  Met behulp van Excel voor corrigerende actie verslagen is wenselijk voor veel bedrijven, omdat het programma toegankelijk voor de meeste is en over het algemeen vertrouwd is te gebruiken. Een sjabloon van corrigerende maatregelen kan worden gegeneree
  Het gebruik van Excel voor boekhouding

  Het gebruik van Excel voor boekhouding

  Microsoft Excel is een programma waarmee de gebruiker om aangepaste werkbladen te maken. Dat het ontwerp en gebruik van de spreadsheets kunnen worden afgestemd op de behoeften van de gebruiker maakt het een nuttig programma om eenvoudige boekhouding
  Het gebruik van Excel voor verjaardagen

  Het gebruik van Excel voor verjaardagen

  Microsoft Excel geeft gebruikers de mogelijkheid om aanmaningen te maken voor specifieke datums. Deze functie maakt het een effectief hulpmiddel voor het bijhouden van belangrijke data, zoals verjaardagen. Zodra het werkblad is gemaakt, kunt u de geg
  Het gebruik van Excel voor een vragenlijst

  Het gebruik van Excel voor een vragenlijst

  Excel's 'Developer' tabblad is ideaal voor het maken van vragenlijsten, omdat dit tabblad heeft tekstvakken, selectievakjes en andere besturingselementen voor het aanvaarden van de input van de gebruiker. U kunt deze besturingselementen voor het auto
  Het gebruik van Excel voor een ACH

  Het gebruik van Excel voor een ACH

  Kunt u de records voor uw geautomatiseerde Clearing House betalingen, ook bekend als directe storting, in Excel. De nationale geautomatiseerde Clearing House Association bepaalt de regels voor ACH transacties, die gegroepeerde financiële transacties
  Het gebruik van Excel voor het berekenen van de incrementele kosten & incrementele inkomsten

  Het gebruik van Excel voor het berekenen van de incrementele kosten & incrementele inkomsten

  Incrementele analyse is het proces van identificatie van de desbetreffende inkomsten en kosten onder verschillende aannames te maken van de best mogelijke beslissing over hoe veel te produceren en tegen welke prijs. Het besluitvormingsproces betreft
  Het gebruik van Excel voor opvang aanwezigheid

  Het gebruik van Excel voor opvang aanwezigheid

  Hebt u een kinderdagverblijf of andere kinderopvang faciliteit, is het belangrijk om bij te houden van de aanwezigheid van ieder kind die momenteel wordt ingeschreven. De hulpprogramma's in Microsoft Excel maakt het relatief eenvoudig voor leerkracht
  Het gebruik van Excel voor het berekenen van jaar tot datum cijfers

  Het gebruik van Excel voor het berekenen van jaar tot datum cijfers

  Je baas wil weten hoe goed uw afdeling doet en u moet geven haar de antwoorden. Berekenen getallen van de jaar-to-date is gebruikelijk in het bedrijfsleven omdat mensen willen weten hoe goed of slecht, op een bepaald moment in tijd gaat. Uitzoeken va
  Het gebruik van Excel voor documentatie in de gezondheidszorg

  Het gebruik van Excel voor documentatie in de gezondheidszorg

  Microsoft Office biedt sjablonen die met het Excel-programma werken. Het "Bestand" tabblad op het lint opdracht bevat een galerie met sjablonen die kunnen worden gedownload van Office.microsoft.com. De categorie formulieren bevat een "medis