Het schoon te maken: Easy Ways to Verleng de levensduur van uw PCMet een beetje onderhoud van uw hardware en software, kunt u uw systeem weer in zijn oude glorie voor het probleemloos en misschien squeeze zelfs een paar extra jaar van te maken.

Als uw lichaam, uw huis en uw auto moet uw PC regelmatig schoonmaken om het soepel te houden. Kan er stof konijntjes verstikking van de ventilatoren, de dossiers van de troep, verstopping van de harde schijf, misschien zelfs stealth virussen vertragen van het gehele systeem. Gelukkig, met een beetje onderhoud van uw hardware en software zowel, kunt uw PC weer in zijn oude glorie van de probleemloze, en misschien zelfs squeeze een paar extra jaar van te maken.

Leeghalen van het stof


Computers genereren een veel warmte. Fans helpen alle die warmte, die zou anders de levensduur van de interne componenten verkort en zelfs leiden tot systeemfouten. Helaas, aangezien de tijd voorbijgaat, die fans zuigen in een heleboel stof en huisdier haar, dat zich op het punt waar onderdelen niet goed afkoelen en de fans zich verstopt raken ophoopt--soms tot het punt van mislukking.

Dat is waarom het is essentieel om te blazen het stof uit uw PC, en doen op een regelmatige basis (ten minste elke zes maanden). Hebt u een desktop-PC, het systeem uitschakelen, verwijderen van het zijpaneel, dan gebruik van een blikje van samengeperste lucht te blazen van al het stof. (U kunt dit buiten te doen.) Sloeg de bladen van de ventilator met korte uitbarstingen ook, ervoor om alle fans binnen het systeem (met inbegrip van die in de voeding en op uw videokaart). Bijzondere aandacht besteden aan elke koellichamen die u zien; zij wonen meestal op het moederbord op uw videokaart.

Laptops vereisen een beetje meer chirurgie. Na het aanzetten van het uit, verwijder de batterij en de wisselstroomadapter loskoppelt. Nu de laptop flipover en zoek toegangsluik thats in de nabijheid van een ontluchter op de buitenste rand van de laptop. (Sommige laptops beschikken over meerdere panelen, anderen misschien een enkele, zeer grote.)

Met een kleine schroevendraaier, schroef dat paneel en verwijder deze. U ziet een fan ergens onder. Nu is het tijd te blazen het stof met uw kan van samengeperste lucht (nogmaals, buiten kan wenselijk zijn). Hit van de bladen, de gebieden rond de ventilator, de ventilatieopeningen en overal anders zie je de stof binnen de laptop van de ingewanden.

Nadat u alle het stof geblazen heb, de paneel toegang en de batterij vervangen, waarna het systeem de nodige energie. Het moet draaien stiller en cooler dan voorheen, en de toegevoegde bonus uw componenten is zal langer duren.

Schoon uit de rommel


Elk voorjaar leeghalen u alle dingen die wordt verrommeling van uw huis, recht? Uw computer kan krijgen ook volgestopt met zogenaamde "junk" bestanden, die in de tijd accumuleren. Dit zijn tijdelijke en/of overbodige bestanden geproduceerd door Windows en verschillende programma's, en hoe meer van hen die opstapelen, langzamer uw PC worden uitgevoerd.

Gelukkig, een PC 'spring cleaning' een mop, een bezem, of zelfs een prullenbak niet nodig. (Nou ja, misschien een virtuele.) Alles wat u nodig hebt is een utility ontworpen te detecteren en verwijderen van al die geaccumuleerde ongewenste.

Een populaire optie: CCleaner van Piriform de (die oorspronkelijk bekend stond als "Crap Cleaner," die u een idee over de functie geven moet). Dit gratis programma, beschikbaar voor zowel Windows als Mac, doorzoekt uw computer en de webbrowser voor tijdelijke bestanden, vorm geschiedenis, en andere potentieel onnodige dingen. Op Windows-machines zal het ook schoon het register van oude en ongebruikte items. Stormloop CCleaner om de paar maanden te houden van uw computer, Nou, schoon!

Defrag uw harde schijf--als u moet

Er is een ander soort van "rommel" die op uw PC kan accumuleren: Tiny bestandsfragmenten die krijgen verspreid over uw harde schijf na verloop van tijd. Jaren geleden, was het belangrijk om uit te voeren een soort van defragmentatie (gemeenzaam bekend als een "defragger") om uw drive's huis in orde, zogezegd.

Vandaag, zijn dingen een beetje anders. Als uw PC Windows XP en een relatief kleine harde schijf heeft (320 GB of minder), een maandelijkse defrag is nog steeds een goed idee. U kunt dit doen met behulp van Windows ingebouwde defragger: Open Mijn Computer, met de rechtermuisknop op het pictogram voor uw vaste schijf en klik op Eigenschappen. Overschakelen naar de gereedschap tab, klik op Nu defragmenteren, dan klikt u op defragmenteren om te beginnen.

Nieuwere pc's met grotere harde schijven niet echt nodig dit soort handmatige aandacht, vooral gezien die Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 al hebben geautomatiseerde defraggers die worden uitgevoerd op geplande tijdstippen. Dat gezegd hebbende, veel gebruikers zweren bij Pro-level utilities zoals Diskeeper, die belofte om te doen een snellere en effectievere baan dan Windows-hulpprogramma's bezit.

Een waarschuwing: als uw PC een solid-state drive (SSD) heeft niet het defrag. Doen eigenlijk kunt verkorten de levensduur en de aard van de SSD technologie is zodanig dat er geen voordeel is van defragging anyway.

Veeg van de harde schijf

Als je echt wilt om "schoon" van uw PC, kunt u overwegen een radicale stap: vegen de harde schijf en Windows opnieuw installeren. Dat is het soort project dat een middag, zo niet een gehele weekend kunt consumeren, maar het eindresultaat is een computer die is letterlijk zoals nieuw — en waarschijnlijk goed voor een ander paar jaar dienst (ervan uitgaande dat de hardware is nog steeds schip-vorm).

De brede lijnen van de blik van dit proces als volgt: U een lijst maken van alles wat belangrijk op uw PC (programma's, documenten, foto's, bladwijzers, adresboeken, enzovoort), gebruik dan een reservehulpmiddel om offload van alle gegevens naar een externe harde schijf. (De programma's kunnen opnieuw worden geïnstalleerd vanaf de schijven en/of downloads, dus er is geen noodzaak om ze te bewaren.)

Vervolgens gebruikt u welke systeem-restauratie-schijven kwam met uw PC. (Als het kwam niet met om het even welk, neem contact op met de fabrikant van uw over het maken of verkrijgen van een reeks.) Dit zal wissen van de harde schijf en Windows opnieuw te laden (samen met elke software geleverd door de fabrikant). Als dat klaar, u gewoon uw programma's opnieuw installeren en vervolgens herstellen van uw gegevens.

Er zijn talloze tutorials online die stapsgewijze instructies voor deze procedure bieden, en het is een goed idee om het gehele proces herzien voordat u begint, zodat u geen onwelkome verrassingen niet tegenkomen. Nogmaals, dit kan een beetje eng oefening, maar als het werk klaar is, zul je de liefde de snappy, als-nieuwe prestaties van uw piepende PC.

  • Foto Credit Jupiterimages/Comstock/Getty Images Rick Broida
Bevorderd door Zergnet

Middelen

Lees de volgende:

Gerelateerde Artikelen

Hoe te breken een Walther PPK om het schoon te maken

Hoe te breken een Walther PPK om het schoon te maken

Nadat James Bond van Beretta 418 snagged in zijn holster en bijna kreeg hem te vermoorden in "Van Rusland met Love", werd de Bond een Walther PPK uitgegeven. De slanke, trim handvuurwapen werd evenzeer een onderdeel van 007's verfijnde persona a
Hoe verleng de levensduur van een Brother inkt cartridges

Hoe verleng de levensduur van een Brother inkt cartridges

Printers van de broer kunnen voortijdig een lege toner cartridge statuslampje Toon en stopt met afdrukken. Dit gebeurt zodat u de kwaliteit van uw drukwerk kan handhaven. Nochtans, kan dit onnodig veroorzaken u voor de aankoop van tonercartridges, te
Hoe verleng de levensduur van uw Laptop

Hoe verleng de levensduur van uw Laptop

Laptops duren niet eeuwig. Zelfs zonder de val, morsen van vloeistoffen, krassen, deuken en dagelijkse normale slijtage, zal een goede laptop uiteindelijk geven de geest. Maar als je graag om te houden van uw laptop tegenkomt zijn gouden jaren, er zi
Hoe verleng de levensduur van een Lithium Ion accu

Hoe verleng de levensduur van een Lithium Ion accu

Lithium-ion is een populaire technologie, met ingang van 2010 voor het bouwen van oplaadbare batterijen voor gebruik in mobiele telefoons, laptops en andere draagbare elektronische apparaten. Alle lithium-ion-batterijen hebben een beperkte levensduur
Hoe schoon marmer de Easy Way

Hoe schoon marmer de Easy Way

Marmer is een mooie en relatief zachte steen, die gewoonlijk wordt gebruikt voor werkbladen, keuken eilanden en vele andere toepassingen. Het komt in vele kleuren en de delicate aderen uitgevoerd gedurende het marmer hieraan een unieke look. Schoonma
Hoe verleng de levensduur van uw beha 's

Hoe verleng de levensduur van uw beha 's

Sorry, jongens, dit is voor de dames! We alle begeren onze beha's en haat te besteden geld winkelen voor een andere vervanging. Geen beha is bedoeld om eeuwig duren, maar als u verlengen de houdbaarheid van uw favoriete BH of een BH's wilt, dan weten
Hoe verleng de levensduur van buxus krans

Hoe verleng de levensduur van buxus krans

Buxus kransen zijn vooral populair tijdens de vakantie vanwege de weelderige groene kleur die ze aan de kamer toevoegen. Een verse Buxus krans blijft mooi voor ongeveer twee weken. Daarna kan het beginnen te kijken verwelkt en uitgedroogd als u geen
Hoe verleng de levensduur van de Helium ballonnen

Hoe verleng de levensduur van de Helium ballonnen

Helium ballonnen zijn een gemeenschappelijke decoratie voor allerlei partijen. Ze zweven in de lucht, waardoor meer decoratieve veelzijdigheid dan lucht-opgeblazen ballonnen die gewoon op de grond verstrooien. U kunt opgeblazen helium ballonnen kopen
Het gebruik van suiker om overtollige lijm uit keramische tegels schoon te maken

Het gebruik van suiker om overtollige lijm uit keramische tegels schoon te maken

Ceramiektegel te leggen is niet een taak voor de zwakkeren van hart, en paar dingen zijn slechter dan het ademen een zucht van opluchting op een job well done alleen te realiseren dat u hebt gemorst specie. Het meest voorkomende type van specie is ei
Wat Is de beste manier om een pijp schoon te maken?

Wat Is de beste manier om een pijp schoon te maken?

Bent u een liefhebber van de pijp-roken, wilt u tokeep uw pijp collectie goed werkt om te handhaven van een lekkere en aangename ervaring. Pijpen moeten regelmatig, ijverig schoonmaken teneinde een scherpe, smooth-proeverij smaak en ook met andere le
Hoe om schoon te maken een kleine benzine morsen

Hoe om schoon te maken een kleine benzine morsen

U hoeft de Deepwater Horizon van tijd tot tijd een beetje brandstof lekkage probleem zich voordoet, en u hoeft Greenpeace om het schoon te maken. Benzine is ongelooflijk nare dingen als het wordt in de verkeerde plaatsen, op bepaalde plaatsen waar vi
Het gebruik van Tea Tree olie om schoon te maken

Het gebruik van Tea Tree olie om schoon te maken

"Going green" is populair deze dagen en groene benaderingen voor het reinigen zijn meestal het gebruik van reiniging oplossingen die geen agressieve chemicaliën of aardolie gebaseerde ingrediënten bevatten. Bovendien, advocaat sommige voorstande
Hoe te motiveren een lui persoon om het huis schoon te maken

Hoe te motiveren een lui persoon om het huis schoon te maken

Levert u een schoon huis niet alleen met een oppervlakte die je trots bent te pronken, maar het helpt ook om het handhaven van een gezonde leefomgeving. Terwijl schoonmaken van uw huis kan worden gedaan beetje bij beetje door te schakelen van een pui
Hoe te te krijgen gemotiveerd om het huis schoon te maken

Hoe te te krijgen gemotiveerd om het huis schoon te maken

Iedereen geniet van een schoon huis, maar niemand geniet van huishoudelijk werk te doen. Het eindresultaat is altijd zo bevredigend en druppelt een gevoel van vervulling en eigendom, maar zelfs iemand die niet meestal gevoelig voor uitstel kan gemakk