Hoe Canadese Sales Tax moet worden berekendDe meeste Canadezen betalen zowel federale en provinciale omzetbelasting op goederen en diensten. De federale omzetbelasting is 5 procent over de hele linie; de provinciaal sales tax verschilt per provincie en het type van goede aankoop. Vele Canadese provincies toevoegen de federale en provinciale belastingen tot één tarief genaamd de Harmonized Sales Tax (HST).

Soms kooplieden omvatten de belasting in de verkoopprijs en soms doen ze niet. Er zijn twee manieren om het sales tax afhankelijk van hoe een handelaar goederen prijzen berekend. Weten hoe Canadese sales tax berekend is nuttig bij het vergelijken van kosten in de verschillende provincies.

Wat die u nodig hebt

  • Rekenmachine

Computing belasting wanneer het niet in de prijs inbegrepen is

  • Opzoeken van de HST voor uw provincie en het type item dat u wilt kopen. Huidige HST tarieven vindt u op de provinciale regeringen websites. Bent u in een provincie die maakt geen gebruik van HST, toevoegen 5 procent aan de provinciale tarief te vinden van de totale belastingdruk. Als er geen provinciale belasting is, dan is het belastingtarief is gewoon 5 procent.

  • Het BTW-percentage wordt uitgedrukt als een decimaal. Bijvoorbeeld, als de totale belastingdruk 12 procent is, het nummer 0.12 gebruiken.

  • Vermenigvuldig de prijs van het item door het nummer dat u verkregen in stap 2. Dit is de Canadese sales tax. Bijvoorbeeld, als een item $150 kost en het belastingtarief 0.12 bedraagt, dan de totale sales tax is ($150)(0.12) = $18.

Computing belasting wanneer het Is inbegrepen in de prijs

  • De totale belastingdruk als decimaal Express en er 1 bij optellen. Bijvoorbeeld, als de totale belasting 12 procent is, zou u 0.12 + 1 = 1.12 berekenen.

  • Verdeel de verkoopprijs van het artikel door het aantal u berekend in stap 1. Dit is de basisprijs van het item, de prijs vóór belastingen. Bijvoorbeeld, als een winkel een item op $280, markeert dan de basisprijs $280/1.12 is = $250.

  • De basisprijs van de verkoopprijs voor het berekenen van de Canadese BTW aftrekken. Bijvoorbeeld, als de verkoopprijs $280 en de basisprijs is is $250, dan is de belasting $30.

Gerelateerde Artikelen