Hoe maak je een Tabletop Roleplaying Game

Twee componenten omvatten tafelblad Role Playing games (RPG): de spelcomputer--de mechanica door welke succes of mislukking worden bepaald-- en instellen, dat is de wereld waarin het spel plaatsvindt. Deze twee elementen worden vaak aangeduid als "crunch" en "pluis" respectievelijk. Als u wilt maken van uw eigen rollenspel, moet u bepalen hoe u wilt dat het systeem te werken en wat de wereld is gonna be zoals. Als u geen interesse hebben in het maken van een nieuw spel monteur, wilt u een bestaand systeem gebruiken en aanpassen naar uw instelling van keuze. Dit heet "reskinning."

Crunch

 • Selecteer een randomizer. Met behulp van een randomizer maakt dramatische spanning in een spel. Wanneer er altijd een kans op onwaarschijnlijke overwinning of onvoorziene nederlaag bestaat, kunnen spelers nooit weten precies hoe hun acties zullen uit te spelen. Meeste RPGs gebruiken dobbelstenen. Andere opties omvatten munten, kaarten of roshambo. "Angst" maakt gebruik van een "Jenga" toren. Niet elke game systeem maakt gebruik van een randomizer, echter. Als u denkt dat een willekeurige element niet past bij uw spel, niet een gebruiken.

 • Kies een monteur aan het succes bepalen. Met dobbelstenen, zijn er drie basistypen van mechanic: vaste-sterven, zwembaden van de dobbelstenen en stap-sterven. Vaste-sterven systemen gebruiken een specifieke aantal en het type van dobbelstenen voor elke roll, ongeacht van een speler stats. Zwembaden van de dobbelstenen gebruiken een aantal dobbelstenen op basis van een speler stats. Mechanica van de stap-die wijzigen het type van sterven gebruikt voor elke rol. Het D20 system en GURPS zijn vaste-sterven systemen, terwijl Whitewolf de verteller en de One-Roll motor dice pool systemen. Savage werelden is een stap-sterven monteur waarin je vaardigheden zijn gewaardeerd door sterven type (d4, d6, d8, enz.). Als u een verschillende randomizer gebruikt, moet u om te komen met een manier om te vertellen als spelers hebben gelukte en mislukte.

 • Het bepalen van de gewenste waarschijnlijkheid voor succes. In een lineaire dobbelstenen monteur, zoals het D20 system, is de waarschijnlijkheid van het rollen van een aantal, één tot en met 20, precies de zelfde (5 procent). Een 3d 6 systeem creëert een belcurve, waar de waarschijnlijkheid van het rollen van een mid-range nummer veel hoger is dan de rollen van een drie- of een 18.

 • Bepalen of u wijzigingsvlaggen gebruiken wilt of niet. Meeste game-systemen gebruiken een soort modifier, gebaseerd op een karakter van de vaardigheden, aan toevoegen, aftrekken of ingesteld van het target nummer. Dit kan een teken om beter te worden op een bepaalde vaardigheid tijdens het gebruik nog steeds het zelfde aantal en type van dobbelstenen voor elke test. In GURPS, bijvoorbeeld, een karakter van de vaardigheid is het nummer van het doel en het doel is te rollen eronder. In D20 correleert een teken van vermogen of vaardigheid met een modifier die wordt toegevoegd aan de dobbelstenen rollen om het gemakkelijker te voldoen aan of overtreffen het target nummer.

 • Maak een magische systeem. Dit niet noodzakelijk afhankelijk van het soort spel dat u maakt kan zijn, maar veel spellen gebruiken een soort van spreuken of bevoegdheden. Magische systemen hebben vaak een voedingsbron (mana, uithoudingsvermogen, kracht) die hoeveel spreuken of bevoegdheden een karakter kan worden gebruikt bepaalt voordat het rusten. Hiermee voorkomt u dat magie overweldigend meer alledaagse kennis en vaardigheden. Als u een afbrekende voedingsbron gebruikt, bepalen hoeveel elke spell "kost" uit te brengen, hoe macht wordt geregenereerd en of er manieren om te slaan macht en gebruiken zijn wanneer u het nodig hebt (power stenen, spell batterijen, magische ringen).

 • Een karakter creëren systeem ontwerpen. Dit is het systeem dat uw spelers zal gebruik maken van hun personages. De meeste systemen gebruiken sommige fundamentele vermogen scores (kracht, Behendigheid, grondwet, intelligentie, wijsheid, charisma) die bepalen de fundamentele kenmerken van de personages. Naast deze toevoegen vele systemen vaardigheden. Deze zorgen ervoor dat tekens te specialiseren en hun talenten te concentreren. Vaardigheden kunnen worden als algemene of specifieke als u nodig hebt. Bijvoorbeeld, moet u wellicht een "handigheid" vaardigheid-- of pauze dievan neer op meer specifieke aspecten "lock-picking," "sleight-van-hand" of "zakkenrollen."

 • Bepalen hoe de tekens krijgen kennis en vaardigheden. Sommige spellen gebruiken dobbelstenen willekeurig genereren scores die zijn toegewezen aan capaciteiten. Anderen gebruiken een punt-kopen systeem waarin elk karakter hetzelfde aantal punten heeft te verdelen als ze willen.

 • Bepalen hoe de tekens vooraf. De meeste games omvatten een manier om karakters te ontwikkelen en te groeien door steeds beter op wat ze kunnen doen of het leren van nieuwe dingen. Twee manieren om dit te doen ervaren en teken punten. Experience points krijgen spelers wanneer ze een zoektocht vullen, het doden van een monster of oplossen van een puzzel. Deze punten worden opgeteld totdat een bepaalde drempel is bereikt, op dat moment het karakter een vooraf bepaald aantal vermogen of vaardigheid punten, bevoegdheden of spreuken krijgt. Teken punten rechtstreeks vertalen vaardigheid punten en kunnen worden besteed, zoals zij worden verkregen of wanneer de speler wenst.

Pluis

 • Kies een genre. Fantasy en sciencefiction zijn twee van de meest voorkomende genres in rollenspellen, maar ze zijn niet de enige opties. Pulp, horror, moordenaar en komedie zijn ook goede keuzes.

 • Maak een instelling. Dit kan een geheel nieuwe wereld of een versie van een reeds bestaande. Een fantasie spel, bijvoorbeeld, kan worden ingesteld in een vaag middeleeuwse Europa (zoals "kerkers en draken") of Republikeinse Rome, oude China, Egypte onder de farao's of elke plaats en tijd die u interesseert.

 • Ontwerp uw monsters en schurken. Deze moet specifiek zijn voor uw instelling. Je bent waarschijnlijk te lopen in robots in Regency Engeland of een Griffioen in hedendaagse Amerika. Dat gezegd hebbende, hebt u goed, verhaal-gedreven redenen om deze elementen bevatten, voel je vrij. U kunt een aantal gemeenschappelijke vijanden die u wilt uw wereld bewonen of maken van een systeem waarmee u nieuwe bedreigingen genereren kunt zoals nodig.

ReSkin

 • Selecteer een open-source-spelsysteem. Enkele voorbeelden zijn de motor van de One-Roll, lot, Savage werelden en het D20 system.

 • Kies een instelling. U kunt een spel gebaseerd op een bestaande instelling maken of ontwerp je eigen. Als u van plan te publiceren van je spel, kies een instelling die in het publieke domein (zoals "Alice in Wonderland" of "Don Quixote") of een origineel idee.

 • Beslissen welke elementen van uw instelling hebben betrekking op elk kenmerk, vaardigheid, voordeel, nadeel of macht. Deze elementen hangt sterk af van het systeem en de instelling die u hebt gekozen. Dit is mogelijk maken van de nieuwe bevoegdheden, maar hoeft niet. In een spel van "Alice in Wonderland", bijvoorbeeld, kunnen tekens een macht hebben waarmee ze kunnen krimpen of groeien op wil. Een voorbeeld van een nadeel in deze instelling zou "nieuwsgierig" terwijl een voordeel zou zijn "moedig." Om te voorkomen dat spel onbalans, bestaande bevoegdheden te gebruiken als een sjabloon.

 • Monsters en vijanden maken. Dit zijn de standaard schurken die uw spelers zullen tegenkomen. Bijvoorbeeld, zou een "Alice in Wonderland" spel kaart soldaten hebben als een gemeenschappelijke monster. Nogmaals, met behulp van bestaande monsters of slechteriken en wijzigen van de namen van hun bevoegdheden zal u helpen voorkomen onbalans.

Gerelateerde Artikelen

Hoe maak je een Trading Card Game

Hoe maak je een Trading Card Game

Of u nu in fantasie kaarten, sport kaarten of film kaarten kunt u een spel dat je met je vrienden speelt. De stukjes van de puzzel die je nodig hebt zijn hetzelfde, ongeacht welk genre je verzamelen in. Hier zijn enkele tips over hoe je een trading c
Hoe maak je een Menu in Game Maker

Hoe maak je een Menu in Game Maker

Game Maker is een programma van de populaire computer ontworpen door YoYo Games waarmee de gebruiker naar het maken van video games zonder de behoefte aan geavanceerde kennis van programmeren. Game Maker is ontworpen als gebruikersvriendelijke met be
Hoe maak je een knop in Game Maker

Hoe maak je een knop in Game Maker

Game Maker is een Windows en Mac geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) ontwikkeld door Yo Yo Games en Mark Overmars. Game Maker maakt gebruik van een intuïtieve drag-and-drop systeem waarmee games en programma's snel zonder programmeerervaring worden
Hoe maak je een FPS met Game Maker

Hoe maak je een FPS met Game Maker

Game Maker is bedoeld als een hulpmiddel voor het maken van tweedimensionale spellen, maar de Pro Edition biedt de mogelijkheid voor het genereren van een driedimensionale omgeving. Eerste-persoonsschutter (FPS) spellen vereisen een driedimensionale
Hoe maak je een RPG in Game Maker

Hoe maak je een RPG in Game Maker

De oprichting van een RPG of een computerspel, kunnen een zware maar uiterst lonend proces. Grote softwarebedrijven kunnen besteden maanden of jaren op een enkel spel, dus maken van een door uzelf--zelfs een vereenvoudigde--is geen geringe taak. Het
Hoe maak je een schema van Games

Hoe maak je een schema van Games

Het creëren van schema's voor games is een geweldige manier om georganiseerd en het beste gebruik maken van de beschikbare tijd om te spelen. Schema's bevorderen ook een tijdige en efficiënte structuur voor de games worden gespeeld. Computersoftware
Hoe maak je een beginfilm met Game Maker 7

Hoe maak je een beginfilm met Game Maker 7

Een weinig bekende functie in de Game Maker ontwikkelsuite door YoYo games is de ingebouwde functie voor het toevoegen van uw eigen video's. Deze functies hebben geen direct equivalent in de gebruikersinterface; zij moeten worden aangeroepen vanuit b
Hoe maak je een Brass Ring Game

Hoe maak je een Brass Ring Game

De koperen ringsspel is een grillige pub spel. Spelers proberen te stuiteren van een ring die zijn gebonden aan een tekenreeks van het plafond op een haak op de muur. Als u bent het samenstellen van een partij of een barbecue, kunt u uw eigen brass r
Hoe maak je een Galgje met Java

Hoe maak je een Galgje met Java

Iedereen herinnert zich het woord raden spel Hangman als een kind spelen. Een speler kiest in het geheim een woord. De andere speler heeft te raden brieven die opgenomen in het woord zijn. Als ze gelijk heeft, zijn de letters toegevoegd. Als ze verke
Hoe maak je een eendenvijver spel

Hoe maak je een eendenvijver spel

Hoe maak je een eendenvijver spel. De Duck Pond Game is een van de eenvoudigste menigte behagen van alle zelfgemaakte carnaval spellen. Het is ook veelzijdig omdat zelfs de jongste kind kan spelen. Als uw school of fondsenwerving evenement carnaval s
Hoe maak je een Man vind You're the One

Hoe maak je een Man vind You're the One

De kansen zijn dat heb je een heleboel advies gehoord over hoe maak je een geloof dat je bent de man. Misschien heb je geprobeerd flirten, vleiend, verfijnen van uw verschijning en het nastreven van zijn belangen. In plaats van alle uw vrouwelijke wi
Hoe maak je een teamagenda zetten

Hoe maak je een teamagenda zetten

Maak een teamagenda zetten zodat spelers en ouders op de hoogte van tijden en locaties voor praktijken, spelletjes en league wedstrijden. Gemeentelijke competities delen beschikbare velden met andere sportenprogramma's. De competitie-agenda kunt Toon
Hoe maak je een Fantasy Island-toewijzing

Hoe maak je een Fantasy Island-toewijzing

Beide taalleraren kunst en sociale studies overwegen de toewijzing van een "Fantasy Island" presenteren aan hun studenten. Deze les werkt goed als een vakoverschrijdende activiteit. De beeldende kunst leraar om deel te nemen evenals vragen. In d
Hoe maak je een interactief boek

Hoe maak je een interactief boek

Interactieve boeken zijn een geweldige manier om lezers via een niet-traditionele boek-instelling. Ze kunnen worden gebruikt als games, toegevoegd aan websites, of gewoon gedeeld door vrienden. Ze kunnen zo simpel zijn als één pagina met een knop om