Hoe te het ontkiemen van zaden

Als u een sier tuin vol met allerlei gekleurde bloemen of een moestuin vol met ongewone variëteiten van gewassen wilt, zijn de kansen dat u zult moeten beginnen van planten uit zaden in plaats van gewoon kopen van transplantaties. Planten vanaf zaad geeft u meer toegang tot een grote verscheidenheid van soorten, rassen en cultivars gevonden in zaad catalogi en naar tuin centra.

Plantgoed zaden

Beginnend zaden binnenshuis

Sommige planten vereisen een langer groeiseizoen, en zaden binnenshuis moeten worden gestart voor maximale productiviteit. Het zaad pakket zal u instrueren of om te beginnen van zaden, binnenshuis of buitenshuis.

U wordt meestal berekend wanneer zaaien binnenshuis op basis van uw gebied van gemiddelde vorstvrij datum. Als je eenmaal je vorstvrij date weet, raadplegen van het zaad-pakket om te leren van het aantal weken vóór die datum moet u uw zaden beginnen.

Moet u containers en zaad starter of potgrond. Terwijl tuin centra dragen containers of pellets ontworpen voor het starten van de zaden, zal papier of plastic container die grond houden zal werken. Als u grote aantallen van een enkel zaadje type aanplant zijn, kunt u een ondiepe kartonnen container of aanplant lade vullen met zaad starter en plant de zaailingen in rijen.

Tip
  • Om geld te besparen, zetten van lege yoghurt bekers of dozen met nieuwe gebruik ei als containers voor het starten van de zaden binnen. Eerst zuiveren van plastic verpakkingen met een [10% bleekwater oplossing] (http://cru.cahe.wsu.edu/CEPublications/pnw0170/pnw0170.pdf) en spoel ze goed om te doden alle micro-organismen die uw zaden beschadigen kunnen.

Het substraat, is echter niet de plaats om geld te besparen. Koop altijd een groeimedium--een zaad starter mengsel of steriele potgrond--in plaats van met behulp van de bodem van uw tuin, die micro-organismen die ziekten in zaden of zaailingen veroorzaken kan bevatten. Merk ook op of het groeimedium meststof bevat. Als dit niet het geval is, zal u zult moeten kopen en apart toevoegen van meststof, of uw zaailingen niet voldoende voedingsstoffen goed groeien.

Plant uw zaden, vul de container met groeimedium en druk er voorzichtig met je hand zodat het stevig. Raadpleeg het zaad pakket om te leren hoe diep te planten van de zaden, het aantal zaden van planten en, als u gebruikmaakt van een lade in plaats van aparte recipiënten, de ruimte tussen de aanplant. Altijd volg precies deze instructies, en probeer niet om uw zaden om ruimte te besparen in de menigte. Zaden en zaailingen variëren in de hoeveelheid licht die ze nodig hebben, en niet na aanplant van instructies kan ontkieming te voorkomen of vertragen de groei van de zaailingen.

Beginnend zaden Outdoors

Sommige zaden kunnen gezaaid worden rechtstreeks in de tuin. Het zaad pakket zal u informeren over de aanplant van afstand, diepte, het aantal zaden te planten en andere speciale instructies. Zodra de zaailingen ontstaan, knippen of knijp uit alle zaailingen maar de sterkste, zodat uw planten niet hoeft zullen te concurreren met elkaar voor licht, water en voedingsstoffen.

Zaad voorbehandeling

Zaden zijn bedekt met een harde coating of testa , dat de embryonale plant binnen jarenlang, totdat de ontwikkeling van de ideale omstandigheden voor de kiemkracht kan beschermen. In het wild krachten natuurlijke helpen verzachten of eroderen de testa. Meest voorkomende plantaardige en bloem zaden vereisen geen voorbehandeling; voorbehandelingsplatformen is meer gemeenschappelijk voor zaden verzameld van wilde planten. Wanneer planten wilde zaden met bijzonder harde coatings, tuinders gebruiken voorbehandelingen die verzachten en toestaan dat water te dringen de testa. Het zaad pakket zal aangeven welke, indien aanwezig, voorbehandeling te gebruiken.

  • Inweken. Plaats zaden in water verwarmd tot 200 graden Fahrenheit en laat ze weken 's nachts. Plant de zaden onmiddellijk en houden de bodem vochtig.

  • Mechanische insnijding. Een bestand gebruiken om schrapen weg of een scherp mes aan nick de zaad vacht.

  • Zuur insnijding. Plaats zaden in een glas-container en bestrijk ze met azijn, de zaden regelmatig roeren totdat de zaden verzachten.

  • Stratificatie. Sla zaden in een vochtige medium zoals turf en zand. De hoeveelheid tijd en de temperatuur voor de stratificatie varieert afhankelijk van de soort.

Zorg voor zaden

Water

Water is essentieel om te beginnen met het proces van ontkieming. Snelle absorptie van water zorgt ervoor dat het embryo te zwellen, barst door de zaad-jas en beginnen te wortel in de grond. Of u zaden binnenshuis start of rechtstreeks in uw tuin zaaien, moet u de zaden grondig water na het planten en zorgen dat de bodem vochtig wordt gehouden tot kieming treedt op.

Tip

  • Uit, zodat uw zaden drogen uit en Bespaar tijd besteed aan het drenken, plaatst u uw containers in een plastic zak en stropdas het sluiten of dekking van de containers met een kunststof lei. Controleer op de zaden regelmatig om ervoor te zorgen dat de bodem vochtig blijft. Verwijder de containers wanneer de zaailingen beginnen te ontstaan.

Licht

Zaden verschillen over de vraag of zij licht nodig om te ontkiemen. Sommige zaden, zoals sla (Lactuca sativa) en Leeuwebek (Antirrhinum spp.), moeten licht om te ontkiemen. Anderen, vereisen zoals viooltje (Viola tricolor) en venkel (Foeniculum vulgare), duisternis. Plant altijd uw zaden op de diepte vermeld op de verpakking van het zaaizaad. Als u zaden binnenshuis waarvoor een plantdiepte van minder dan 1/4 inch start, controleert u of dat deze planten hebben toegang tot licht.

Temperatuur

Ook variëren zaden in bodem Temperatuureisen. De meeste zaden ontkiemen best bij een bodem temperatuur van 75 tot 80 graden Fahrenheit. Temperaturen onder 60 graden kunnen vertragen kieming en verlaten zaden vatbaar voor schimmelinfecties. Bij het starten van zaden binnenshuis, is het over het algemeen best te houden van de containers in een warme omgeving. Voor zaden die warme bodem temperaturen, zoals pepers (Capsicum spp.), vereisen een verwarming mat Geplaatst onder de containers verheft de bodemtemperatuur en versnelt kiemkracht.

Zorg voor zaailingen

De meeste zaden ontkiemen in een paar dagen tot twee weken. Zodra de zaailingen ontstaan, water en licht zeer belangrijk geworden. De grond vochtig houden en planten voorzien in toegang tot overvloedig licht door ze te plaatsen in een zonnige zuiden venster of onder grow lampen. Als zaailingen niet genoeg licht ontvangt, zal zij worden langwerpige en spichtig, zal niet full-size bladeren ontwikkelen en zal uiteindelijk instorten en sterven.

Nadat uw zaailingen ontstaan, zal moet u dunne hen door het verwijderen van alle, maar de sterkste zaailing van elke aanplant. Hierdoor verbetert de groei van uw zaailingen maar zorgt ervoor dat ze niet zal voor resources concurreren. Gebruik schaar snip weg de extra zaailingen of knijpen ze af op het niveau van de bodem.

De meeste zaailingen kunnen worden verplaatst buiten de gemiddelde vorstvrij na in uw omgeving. Een week tot 10 dagen voordat uw zaailingen verplanten in de tuin, moet u beginnen te harden uit de zaailingen. Op een windstille dag, gaan de zaailingen buiten voor een paar uur in een schaduwrijke plek. Hierdoor kunnen acclimatiseren aan buiten omstandigheden. Geleidelijk aan bloot de zaailingen aan langere sessies buitenshuis, wind en volledig zonlicht.

Gerelateerde Artikelen

Hoe te het ontkiemen van zaden met een papieren handdoek

Hoe te het ontkiemen van zaden met een papieren handdoek

Plantaardige tuinders gebruik vochtige papieren handdoeken voor het testen van de levensvatbaarheid van snel-kiemen zaden, zoals bruine bonen (Phaseolus vulgaris) en limabonen (Phaseolus lunatus). Bloem tuinders dienst de handdoeken om te beginnen va
Hoe te het ontkiemen van zaden in Zip-Lock zakjes

Hoe te het ontkiemen van zaden in Zip-Lock zakjes

Kiemkracht is het proces van het kiemen van een zaad in een levende, groeiende zaailing. De zaden, wanneer blootgesteld aan voldoende vocht, warmte en licht, zwellen en verzachten voor het afgeven van een dunne, stringy root. Ze zullen snel pop open
Cellular Respiration in het ontkiemen van zaden

Cellular Respiration in het ontkiemen van zaden

Binnen plant zaad levenscyclus, zaden bevinden zich in een staat van ruststadia vóór kiemkracht stadia. Weinig activiteit optreedt tijdens de rustperiode periodes zoals zaden wachten op de juiste omgevingsomstandigheden voor groei om te beginnen. Een
Hoe te ontkiemen van zaden in een pot

Hoe te ontkiemen van zaden in een pot

Gezien het feit dat spruitjes geconcentreerde voedingsstoffen en vitaminen in een kleine, gemakkelijk-en-klare vorm bevatten, is het geen wonder dat ze populair in salade bars zijn en verse markten producten. Bovendien, ze verpakken een wallop van sm
Hoe om het zonebeheer van een Jalapeno

Hoe om het zonebeheer van een Jalapeno

Jalapeno zijn een soort peper die een heleboel kruid aan elke schotel toevoegen kunt. Deze pepers zijn glad en groen en relatief klein van formaat. Bij het toevoegen van jalapeno aan recepten is het belangrijk om te weten dat de meer zaden hebt met u
Hoe voor het hosten van een grote bruids douche

Hoe voor het hosten van een grote bruids douche

U leert hoe voor het hosten van een grote bruiloft/bruids douche. Thema en games zijn opgenomen in richtingen.Wat die u nodig hebtuitnodigingenzitplaatsen voor elke gastCouvert voor elke gastvoedsel voor elke gastgunstenpapierschrijven van gebruiksvo
Hoe om te ontkiemen peper zaden binnenshuis

Hoe om te ontkiemen peper zaden binnenshuis

Vanaf uw eigen paprika's binnenshuis geeft u het voordeel van hen te genieten op uw tafel eerder in het seizoen. In strenge klimaten voorkomt binnen kiemkracht zaad verlies van frost bijdraaien en zware stormen. Pepers kiemen binnenshuis ook eliminee
Hoe om te groeien van zaden in een Plastic zak

Hoe om te groeien van zaden in een Plastic zak

Plastic zakken zijn de eenvoudigste soort broeikasgassen--perfect voor een huis tuinman, een leraar of een ouder op een begroting. Plastic zakken zijn een eenvoudige en effectieve methode voor het starten van zaden, maar zij maken voor een perfecte w
Hoe moet het vermaken van een Basset Hound

Hoe moet het vermaken van een Basset Hound

Basset Hounds zijn prachtige dieren, maar ze hebben een neus voor problemen. Als u eigenaar bent van een Basset Hound, hoe houd je hem of haar vermaakt, zodat ze uit de prullenmand blijven of dwalen af, na hun neus te behoeden? Basset Hounds zijn soc
Hoe te het uitwissen van uw Record in Florida

Hoe te het uitwissen van uw Record in Florida

Met een veroordeling of een arrestatie op uw record kan leiden tot werkgelegenheidsproblemen, problemen vinden huisvesting en een groot aantal andere problemen elke keer dat een achtergrondcontrole wordt uitgevoerd. Zelfs als u niet werden veroordeel
Hoe voor het hosten van een ontbijt wat de pot schaft

Hoe voor het hosten van een ontbijt wat de pot schaft

Potlucks zijn niet alleen voor het diner. Nodig je vrienden uit en vraag hen om hun favoriete zoete broodjes of bagels te delen voor een vroege-vogel samenzijn. Hier is hoe te het plan een ontbijt wat de pot schaft.Wat die u nodig hebtToegang tot de
Hoe verschilt het broodmeel van reguliere meel of bloem van de Cake?

Hoe verschilt het broodmeel van reguliere meel of bloem van de Cake?

Bloem van de cake, broodmeel en bloem voor alle doeleinden zijn qua uiterlijk, maar elk heeft een unieke doel in de keuken. Deze tarwe meel verschillen in samenstelling en hun vermogen om vorm structuur-gebouw gluten, maken van elk type wenselijk dat
Hoe kan het koken van garnalen

Hoe kan het koken van garnalen

Hoe kan het koken van garnalen. De garnalen kook is de gemakkelijkste manier om het bereiden van verse, heerlijke shell-op garnalen. Zij nemen slechts enkele minuten om te koken en kan worden toegediend met uw keuze van specerijen. Gebruik ze in een
Hoe voor het hosten van een Jack en Jill douche

Hoe voor het hosten van een Jack en Jill douche

Een Jack and Jill een douche is als u zowel mannelijke als vrouwelijke gasten uitnodigt. Na een douche is altijd veel van de planning. Ervoor te zorgen dat de douche is vermakelijk en aantrekkelijk aan allen die aanwezig zal zijn is echt moeilijk, vo