Hoe vervang ik een riem serpentijn motorDe motor van uw auto de bevoegdheden verschillende accessoires onder de motorkap, zoals de dynamo, stuurbekrachtiging pomp en airconditioning compressor. In oudere auto's trok elke accessoire macht uit eigen V-riem. Serpentine riemen begon V-snaren vervangen in de jaren 1980. Volgens Popular Mechanics, serpentine riemen nemen minder ruimte in beslag voor de motor, laatst veel langer, voortdurend onderhouden spanning zonder aanpassing en zijn gemakkelijker te wijzigen. Toch hoeven serpentine riemen occasionele vervanging.

Wat die u nodig hebt

 • Zaklamp
 • Compacte spiegel of tandheelkundige spiegel
 • 3/8-inch ratel
 • Staalborstel
 • Rem reiniger
 • Vervanging serpentijn gordel

Inspectie & voorbereiding

 • Inspecteer visueel of de oude serpentijn gordel. Kijk voor scheuren, schade aan de ribben aan de gegroefde zijde van de riem en de blootgestelde en rafels koorden. Gebruik de spiegel en zaklamp indien nodig om te zien de gegroefde zijde van de gordel.

 • Vind het diagram gordel-routering. Een diagram waarin wordt getoond hoe de winden van de gordel rond de katrollen moeten worden gevestigd in uw fotos van de eigenaar manuele en/of op een decal geplaatst ergens onder de motorkap.

 • Als u niet kunt een diagram gordel-routering vinden, schetsen van een diagram voor het verwijderen van de oude riem.

Serpentijn gordel verwijdering

 • Steek het uiteinde van de aandrijving van de Ratelsleutel 3/8-inch in de vierkante gat aan de kant van de riemschijf van de spanner arm.

 • Met de ratel kunt aanbrengen hefboomwerking tegen de belasting van de arm van de spanner. Daarmee neemt spanning uit de serpentijn gordel.

 • Handhaven van invloed op de spanner arm terwijl uitglijden van de gordel op de Rollager, als uitgerust, of de spanner-arm riemschijf.

 • Glijd de serpentijn gordel off van de resterende katrollen.

 • Schakel de gordel rond de bladen van de ventilator en het verwijderen van de riem van de motor.

Riem systeemzorg

 • Visueel inspecteren op tekenen van schade van de katrol. Een gebogen of beschadigde katrol, waaronder één op de idler arm of Spanner, veroorzaakt specifieke slijtage patronen op de oude riem. Kijk voor zware slijtage langs de rand van de riem, dragen van de gordel ribben aan kleine reepjes van rubber en versleten snoer dat eruit als het ziet heeft zijn snagged.

 • Als u slijtage patronen op de oude riem vinden, grondig inspecteren alle riem katrollen voor schade. Repareer of vervang eventuele beschadigde katrollen.

 • Met behulp van een passer, Controleer de uitlijning van elke katrol. Leg de passer plat tegen de hub van de riemschijf en zorg ervoor dat de passer ligt gelijk met de hubs van alle aangrenzende katrollen.

 • Als u een verkeerd uitgelijnd katrol, controleren van de accessoire Montagebeugel om te zien of het wordt gebogen of beschadigd. Aanpassen of vervangen van de bevestigingsbeugel waar mogelijk. Eventuele verdere afwijking is door een gelicentieerde automonteur printeronderhoud vereist.

 • Controleer de gebruikte gordel en alle katrollen voor olie. Als u alle residuen van olie vindt, pakken geen olie lekken rond de motor die de oorzaak kunnen zijn.

 • Reinig de groeven in de gegroefde katrollen. Gebruik een borstel en enkele rem reiniger.

 • Selectievakje voor overtollige speeltuinen in de spanner en niet aangedreven katrollen. Overtollige spelen in de katrollen kunnen een teken van een versleten lager. Vervang de katrollen indien nodig.

 • Controleer de spanner voor voorjaar sterkte. De spanner moet zeer moeilijk te bewegen zonder de ratel. Vervang de spanner indien nodig.

Installeren van de nieuwe riem

 • Installeer de nieuwe serpentijn gordel op de krukas poelie en alle van de accessoire katrollen. Volg de gordel-routing-diagram of een schets die u mogelijk hebt getekend.

 • Steek het uiteinde van de aandrijving van de Ratelsleutel 3/8-inch in de vierkante gat aan de kant van de riemschijf van de spanner arm.

 • Met de ratel kunt aanbrengen hefboomwerking tegen de belasting van de arm van de spanner. Handhaven hefboomwerking op de spanner arm terwijl uitglijden van de gordel op de spanner arm katrol, gevolgd door de Rollager, indien uitgerust.

 • Inspecteer visueel of de gordel systeem om ervoor te zorgen de winden van de serpentijn gordel goed rond alle van de katrollen. Bijzondere aandacht besteden aan de gegroefde katrollen, om ervoor te zorgen de zetels van de gordel goed in de groeven van de katrol.

 • Start de motor en laat het inactief voor een paar minuten.

 • Inspecteer visueel of de spanner arm. Meeste Dekzeilspanners hebben een hekje gegoten in de lente-behuizing die zal line-up met een leemte op de spanner arm wanneer de gordel is geïnstalleerd. Hiermee kunt u visueel het meten van de spanning aan de riem. Als het hekje buiten de kloof valt, moet u wellicht de verkeerde maat gordel. Afsluiten van de motor en de riem vervangen door het juiste formaat.

 • Controleer de spanner arm en gordel voor overmatige trillingen of riem "stuiteren," die een teken van een katrol beschadigd of verkeerd zijn uitgelijnd of puin in de groeven van een gegroefde katrol worden kan.

 • Tips & waarschuwingen
  • Sommige voertuigen kunnen vereisen een speciale tool om de invloed van de spanner. Spreken met uw lokale auto onderdelen verkoop medewerker voor hulp. Sommige reparaties aan katrollen en montagebeugels voorschrijven een ervaren technicus. Er zijn talloze middelen op het Internet voor specifieke automodellen bij het zoeken naar vervangende onderdelen en model-specifieke installatiegegevens. Raadpleeg de "bronnen" hieronder voor een online bibliotheek met serpentijn gordel installatie diagrammen.
  • Zorg ervoor dat het voertuig is uitgeschakeld en dat de sleutels van de ontsteking alvorens werken rond alle bewegende delen worden verwijderd. Vervangen door uw gebruikte serpentijn gordel alleen origineel materiaalfabrikant delen of een gecertificeerde aftermarket gelijkwaardig. Met behulp van de verkeerde band, zelfs als het formaat wordt weergegeven correct, kan leiden tot motorstoring.

  Gerelateerde Artikelen

  Hoe vervang ik een riem voor een luchtcompressor

  Hoe vervang ik een riem voor een luchtcompressor

  Terug in de oude dagen was ter vervanging van een riem op een luchtcompressor eenvoudig omdat de riem buiten in de open was. Maar deze dagen, met de veiligheid bescherming op de manier, u kan niet zelfs zien de gordel. Maar toch, het proces is nog st
  Hoe vervang ik een GM serpentijn gordel

  Hoe vervang ik een GM serpentijn gordel

  Vervanging van een serpentijn gordel is hetzelfde op alle voertuigen van General Motors. De serpentijn gordel is één volledige Geribde riem die alle van de accessoires aan de voorkant van de motor controleert. Deze accessoires zijn de stuurbekrachtig
  Hoe vervang ik een voorruit Ruitenwisser Motor

  Hoe vervang ik een voorruit Ruitenwisser Motor

  De ruitenwissers op uw voertuig doel een belangrijk. Als een veiligheidsvoorziening verhogen ze zichtbaarheid tijdens slecht weer door te vegen weg vuil, modder, water en ander vuil. De blade ruitenwisser wordt gecontroleerd door een voorruit ruitenw
  Hoe vervang ik een Whirlpool droger Motor

  Hoe vervang ik een Whirlpool droger Motor

  Ter vervanging van uw Whirlpool droger motor gaat om eenvoudige hulpmiddelen zoals flathead Phillips schroevendraaiers en een inzet van de tijd van ongeveer 45 minuten en. Aanpak van home appliance reparaties zelf kan besparen duizenden dollars in de
  Hoe vervang ik een Mustang Top Motor

  Hoe vervang ik een Mustang Top Motor

  De Mustang is een sportwagen gemaakt door de Ford Motor Company die werd in 1964 geïntroduceerd en wordt nog steeds geproduceerd vanaf 2010. De Mustang is beschikbaar als een converteerbare model vanaf het begin, zij het met een onderbreking van 1974
  Hoe vervang ik een Toyota Window Motor

  Hoe vervang ik een Toyota Window Motor

  Toyota-auto's zijn vervaardigd met elektrische stroom windows waarmee een regelgever het glas binnenkant van de deur. Deze regulator is ingeschakeld door een kleine bipolaire motor, die kan slijten en uiteindelijk mislukken. De gemiddelde achtertuin
  Hoe vervang ik een 2002 General Motors Buick LeSabre sigarettenaansteker

  Hoe vervang ik een 2002 General Motors Buick LeSabre sigarettenaansteker

  De 2002 Buick LeSabre kwam uitgerust met dergelijke voorzieningen als standaard tilt stuurinrichting, macht deuren en Vensters, lederen stuurwiel, houten trim en een sigarettenaansteker of 12 volt stopcontact verpakt. Sigarettenaansteker elementen ku
  Hoe vervang ik een riem Dynamo

  Hoe vervang ik een riem Dynamo

  Vroege-model voertuigen gebruiken meerdere riemen te bedienen accessoires, waar eind-model voertuigen een enkelvoud serpentijn gordel met een spanner punt. Vroege modellen moeten hebben van de juiste spanning om te voorkomen dat de slijtage van de ri
  Hoe vervang ik een Hot Tub-Motor

  Hoe vervang ik een Hot Tub-Motor

  Zonder de rustgevende jets en bruisend water zou een hot tub alleen een bad vol heet water. Als de motor in uw hot tub mislukt, is dat precies wat u zult hebben. Met een defecte pomp motor vervangen door een professional kan kosten honderden dollars.
  Hoe vervang ik een winkel Vac Motor

  Hoe vervang ik een winkel Vac Motor

  Winkel Vac eigenaren liefde hun machines bijna als een deel van de familie, en wanneer de motor beginnen kan te sputter, kijken ze in alle richtingen voor zitten kundig voor positiebepaling naar de werkstuk in plaats van gewoon schoppen hun familieli
  Hoe vervang ik een Cavalier Window Motor

  Hoe vervang ik een Cavalier Window Motor

  Het venster van een vastgelopen of gebroken macht kunnen een echte overlast, en is iets dat is beter snel gerepareerd dan uitgesteld voor een later tijdstip. Gelukkig, ter vervanging van de power window motor in uw Chevy Cavalier is een goedkope repa
  Hoe vervang ik een Volkswagen serpentijn gordel

  Hoe vervang ik een Volkswagen serpentijn gordel

  De serpentijn gordel of gegroefd riem op een Volkswagen is een platte riem dat de bevoegdheden van de motor accessoires, zoals de airconditioning compressor en Dynamo. Verwijdering van deze gordel kan worden bereikt door de eigenaar van het voertuig,
  Hoe vervang ik een katrol serpentijn gordel op een Honda CRV

  Hoe vervang ik een katrol serpentijn gordel op een Honda CRV

  Gelijkaardig aan de meeste voertuigen op de weg, de Honda CRV werkt door middel van een serpentijn gordel. Deze gordel draait de krukas van de motor, alsmede verschillende componenten binnen de motor, zoals de dynamo, airco en waterpomp. Sommige mode
  Hoe vervang ik een KIA serpentijn gordel

  Hoe vervang ik een KIA serpentijn gordel

  De serpentijn gordel op een Kia zendt de energie van de koppel van de krukas uit aan de verschillende accessoires van de motor. Zoals de krukas poelie draait, verplaatst de serpentijn gordel, die vervolgens de andere katrollen draait. Na verloop van