How to Grow een kersenboom

U vind ze zoet genoeg te eten rechts af de boom of geserveerd van warme, taart en cocon in vlokkig pie korst, groeien uw eigen zoete of zure kersen fruit is zeer de moeite waard de uitdaging. Afhankelijk van de variëteit of cultivar zijn een boom van de zoete kers (Prunus avium) en een boom van zure kersen (Prunus cerasus) hardy in U.S. Department of Agriculture fabriek hardvochtigheid zones 3 t/m 8.

Een 1 - en 2-jarige, kwekerij-slag kersenboom produceert vruchten sneller dan een boom begonnen uit zaad. Verwachten een kwekerij-slag zure kers aan fruit in drie tot vijf jaar en een zoete kers in vijf tot zeven jaar.

Waarschuwing
 • Houden van honden, katten en paarden weg van een kersenboom zodat ze niet snack op de potentieel toxische bladeren, stengels of kuilen.
 • Sommige cherry bomen zijn beschouwd als invasieve in delen van hun groeiende bereik, dankzij cherry-stelen vogels vallen kuilen die ontkiemen waar zijn zij niet gewild.
Tip
 • Een kleine kersenboom draperen met
  gebonden aan haar lagere takken helpt ongewenste verspreiding te beperken. Voor een grotere boom, gebruik maken van de verrekening op de onderste helft van de takken en de oogst van de bovenste degenen zodra hun vruchten rijpen.

De ideale Site

Bodem

Een goed bevruchte kersenboom groeit goed zelfs in voedingswaarde gebrekkig bodem, zolang er goede drainage. Solide klei is uitgeschakeld grenzen, maar andere langzaam zuig sites zijn aanvaardbaar als gewijzigd met 1 deelaan 2 delen grond bij aanplant van tijd.

Wat die u nodig hebt

 • Spade of rotary tiller
 • Rake
 • Hoogveen-veenmos

Stap 1

De top 6 duim van de aanplantrechten site grond met een spade of rotary helmstok los.

Stap 2

Hark een laag 2-inch van Hoogveen-veenmos gelijkmatig over de bodem.

Stap 3

Spade of tot het veenmos grondig in de losse grond.

Zonlicht

Tijdens het groeiseizoen moet een kersenboom zes tot acht uren van de dagelijkse blootstelling aan de directe zon. Meer is beter, maar het zonlicht kan elk moment van de dag optreden zolang het ten minste zes uur bedraagt.

Afstand

Als de kleinere van de twee soorten, een zure cherry boom meestal minder ruimte in dan een zoete kers-boom moet. Stel meerdere sour cherry dwergverscheidenheden 8 tot en met 10 voeten uit elkaar, semi-dwerg zure 12 tot 15 voeten uit elkaar en standaardformaat zure rassenlijsten 15 tot 18 voet uit elkaar.

8 tot 10 voeten tussen dwerg zoete kersen, 15 tot 18 voet tussen zoete kers semi-dwerg bomen en 18 tot 25 voet tussen standaardformaat zoete kers rassen toestaan.

Tip
 • Meeste zoete kers cultivars zijn niet self-pollinating. Slechts één boom groeien, en u kunt genieten van haar geurige voorjaar bloeit. Verwacht niet dat fruit, maar tenzij u plant met een compatibele cross-pollinating cultivar die op hetzelfde moment bloeit. Ruimte de bomen minder dan 100 voeten uit elkaar zodat bijen stuifmeel uit een boom naar de andere kunnen overbrengen.

  Zure kersen zijn self-pollinating, maar zelfs zij dreigen te produceren meer fruit met kruisbestuiving.

Meststof voor een kersenboom

Een niet-vruchtendragende boom

Een gezonde kersenboom moet 8 tot 12 duim per jaar totdat het begint vruchten produceren groeien. Als uw boom is bereikt dat groeitempo op jaarbasis, dan het niet bemesten.

Als de boom de groei vertraagt voordat het begint vruchten produceren, dosis de bodem in het voorjaar met meststof. Een meststof fabrikant raadt het gebruik van een 22-24-12 formule.

Wat die u nodig hebt

 • 1 - tot 2-gallon water kan
 • Eetlepel meten lepel
 • In water oplosbare, gekorrelde, 22-24-12 meststof
 • Houten roer stok of lepel

Stap 1

Een 1 - tot 2-gallon gieter met water vullen.

Stap 2

Voeg 1 eetlepel in water oplosbare, 22-24-12 meststof korrels voor elke 1 gallon van water in de gieter. Roer het water te ontbinden van de submodules.

Stap 3

Giet de inhoud van de gieter gelijkmatig op de grond rond de niet-fruit-producerende kersenboom, vanuit zijn basis uiterlijke aan zijn infuus lijn--waar regen uit de buitenste takken op de grond valt. Gebruik genoeg om NAT van de bodem grondig.

Tip
 • Meststoffen worden gemaakt in verschillende weerstandsniveau's. Volg de aanwijzingen op het etiket van de meststof u kiezen over hoeveel meststof voor het geven van een boom en hoe vaak toe te passen.

Een boom Fruit-producerende

Bemesten een fruit-producerende kersenboom pas in de jaren wanneer de gemiddelde hoeveelheid nieuwe lente groei minder dan 8 inch is.

Wat die u nodig hebt

 • Meetlint
 • Granulaire, hoge-stikstof-meststof zoals 21-0-0 (optioneel)

Stap 1

Bezien de fruit-producerende kersenboom van takken na de nieuwe groei in het vroege voorjaar ontstaat. Locate bud schaal littekens die aangeven waar het vorige jaar de groei gestopt. De oude en nieuwe groei hebben anders gekleurde en textuur van de schors.

Stap 2

Meten van verschillende takken van de bud schaal littekens met de tips van de nieuwe groei, en schrijf uw bevindingen.

Stap 3

Vind de gemiddelde groei van de boom door toevoeging van de metingen en verdelen dat totaal door het aantal takken u gemeten. Als de gemiddelde groei van de boom 8 of meer inch is, dan is de boom niet moet meststof.

Wanneer bemesten Is nodig

Meten van de diameter van de stam van de kersenboom 1 voet boven de grond, en geef de boom voldoende gedetailleerde, hoge-stikstof kunstmest, zoals 21-0-0, zodat niet meer dan 1/8 pond van stikstof per 1 inch diameter.

Voor het berekenen van het bedrag van stikstof, kijken naar de eerste van de N-P-K nummers op van de meststof etiket. De 21-0-0 meststof, bijvoorbeeld, bevat 21 procent stikstof, zonder fosfor en kalium, die worden vertegenwoordigd door de 'P' en ' K' nummers.

Als uw boom een diameter van 4-inch kofferbak heeft, dan moet het niet meer dan 1/2 pond van stikstof. Als u wilt gebruiken een meststof 21-0-0, 0,5--voor het 1/2 pond--te verdelen door 0.21; het resultaat is ongeveer 2,38 pond--ongeveer 2 pond, 6 ounces. Dat bedrag is genoeg om de boom te voeren gedurende één jaar.

Bestrooi de granulaire meststof gelijkmatig uit de infuus lijn--de grond onder de buitenste takken tips--naar 2 of 3 inches van de stam, maar het niet krijgen op de boom. Hark het licht in de bodem, en de grond goed water.

Het water geven programma

Een gevestigde kersenboom moet enkel 3 inch van regen of aanvullende water elke maand. Een meer dan dat kan leiden tot verzadigde, zuurstof-beroofd wortels.

Één inch van water bedraagt over 6 gallons water voor elke 10 vierkante voeten van de bodem. Wanneer water noodzakelijk is, draai de slang te stoten op een straaltje water, zet deze dan op de grond onder de boom en laat het tot de rootzone doorweekt is.

Gerelateerde Artikelen

How to Grow een kersenboom van zaad of de Pit

How to Grow een kersenboom van zaad of de Pit

Een kersenboom uit een zaad of de pit te kweken is niet moeilijk, maar als u wilt dat een boom die kersen opleveren zal groeien, er zijn complicaties in de bestuiving van uw boom en chill in de winter voldoet. Uw beste weddenschap is om te planten ee
How to Grow een kersenboom in de Amerikaanse staat South Carolina, en Lórien (vala)

How to Grow een kersenboom in de Amerikaanse staat South Carolina, en Lórien (vala)

Cherry bomen zijn relatief grote fruitbomen op 40 voet in hoogte, en groeien in zowel zoet en zuur rassen. Deze bomen vereisen een diepe winter chill instellen hun vruchten voorjaar en gedijen maximaal USDA Hardheid zone 9. South Carolina's zones 7 t
How to Paint een kersenboom muurschildering

How to Paint een kersenboom muurschildering

Een muurschildering van de kersenboom voegt een vleugje botanische schoonheid en eigenzinnigheid aan uw thuisomgeving of het nu gaat om een studie, de woonkamer of de slaapkamer. Weten hoe te schilderen van uw eigen kersenboom muurschildering biedt u
How to Grow een Mexicaanse Bird of Paradise

How to Grow een Mexicaanse Bird of Paradise

Geschikt voor droogte-tolerante tuinen in milde winter klimaten, vormt Mexicaanse paradijsvogel (Caesalpinia mexicana) een grote struik of kleine groenblijvende boom die bereikt van 10 tot 25 voet lang en 6 tot en met 18 voet breed. Hardy in U.S. Dep
How to Grow een Lemon Tree Outdoors

How to Grow een Lemon Tree Outdoors

Mooie en functionele, citroenbomen (Citrus limon) toevoegen geurende witte bloemen en eetbaar fruit aan de thuis landschap. Ze zijn het minst koude-hardy citrus, en meest het beste doen in de U.S. Department of Agriculture fabriek hardvochtigheid zon
How to Grow een paarse aardappel

How to Grow een paarse aardappel

Ondanks hun exotische looks, het groeiende paarse aardappelen (Solanum tuberosum, soms Solanum tuberosum andigenum) is vergelijkbaar met het groeien van de meeste andere soorten aardappel. In hun inheemse Andes bergen van Zuid-Amerika bestaan meer da
How to Grow een haar permanent uit

How to Grow een haar permanent uit

Groeiende gepermanent haren is eenvoudig, maar niet altijd gemakkelijk omdat je moet geduld hebben en bereid om een paar slechte haar dagen zijn. Veel vrouwen gewoon geven en opnieuw permanent hun haar over en voorbij. Maar u kunt uw haren groeien te
How to Grow een balkon tuin

How to Grow een balkon tuin

Zelfs met een paar vierkante voet als je alleen buitenruimte balkon, kunt u genieten van de vruchten van eetbare tuinieren. Prachtige balkons zijn niet beperkt tot bloemen-- en groenten, kruiden en bessen zijn niet beperkt tot traditionele tuinen. St
How to Grow een bloem in een bierfles

How to Grow een bloem in een bierfles

Als de partij over en je bent links met meer bierflesjes dan je wat weet te doen met, niet alleen gooi ze in de Prullenbak. U kunt hen uit naar het recyclingcentrum, of je kunt eens wat leuks recycling ze zelf. Groeiende bloemen in oude bierflesjes i
How to Grow een Mini Cactus

How to Grow een Mini Cactus

Groeien mini cactussen in potten binnenshuis voor een onderhoudsarme, hardy kamerplant. De planten vereisen weinig zorg te bloeien. Zolang ze veel zon krijgen en in een goed zuig omgeving zijn, groeien mini cactussen gelukkig jarenlang. Goede potgron
How to Grow een wijnstok van zoete aardappel

How to Grow een wijnstok van zoete aardappel

Zoete aardappelen, eigenlijk zijn gerelateerd aan de ochtend glorie en een snel groeiende vine die prachtig zal trail waar u het trainen kunnen ontkiemen. Een wijnstok van de zoete aardappel in een container op uw veranda of patio te groeien, of plan
How to Grow een binnentuin van Moss

How to Grow een binnentuin van Moss

Genieten van de rust van een mostuin moet niet worden beperkt tot buitenshuis. Gevonden op elk continent, kunnen mossen groeien overal planten groeien--inclusief in uw huis. Groeiende mos binnenshuis vereist geen speciale mossen of exotische soorten.
How to Grow een Mimosa boom van een Branch

How to Grow een Mimosa boom van een Branch

Mimosa bomen (Albizia julibrissin) zijn winterhard in U.S. Department of Agriculture fabriek hardvochtigheid zones 6 t/m 9. Deze bomen zijn snel kwekers en hun volwassen hoogten van 30 tot 40 voet bereikbaar in ongeveer acht jaar. Mimosa, een bladver
How to Grow een Marshmallow Root

How to Grow een Marshmallow Root

De fabriek van Heemst (Althaea officinalis) is een rechtop overblijvende kruid gewaardeerd voor zijn helende eigenschappen. Bekend onder vele andere namen--met inbegrip van marshmallow wortel, maart mallow wortel, witte mallow wortel en zoete onkruid