Leren naaien: basis naaimachine steken

Nu dat je hebt onder de knie hoe draad van uw machine en vul een klosje, laten we naar het leuke deel van naaien — leren om te stikken. Vandaag, zult u leren om een rechte steek, naai bedruip steek, steek, zig-zag steek, omgekeerde stitch, hoe om te schakelen van een hoek en hoe maak je een knoopsgat te verzamelen. Vervolgens zult u uw pas ontdekte vaardigheden oefenen door het creëren van uw eigen kussensloop.

Dus, kies uit een stuk van schroot van stof, zet op uw machine en slinger van die melodieën, omdat dit is waar uw naaien avontuur begint!De rechte steek

De rechte steek is de meest voorkomende steek gebruikt bij het naaien. Het wordt gebruikt voor de meeste naden in kleding, ambachtelijke projecten en home decor. De machine wordt meestal ingesteld op de lengte van een middelgrote steek wanneer een naad naaien.

Stap 1

Voordat je iets naaien, zult u willen ervoor te zorgen dat zowel de boven- en onderkant draden onder de voet presser en over 3 of 4 inch teruggetrokken.


Stap 2

U zult ook willen zorg ervoor dat de naald in de hoogste positie zodat wanneer u start om te naaien, de draden zal niet krijgen verward en elkaar geknoopt.


Steek de naald in de hoogste positie met behulp van het handwiel en langzaam naar je draaien terwijl u blijft vasthouden aan de uiteinden van de draad.


Houden draaien het wiel tot het nemen van de hefboom op de hoogste positie is.


Stap 3

Vervolgens plaatst u het weefsel onder de voet presser en plaats de presser voet naar beneden op de stof met behulp van de presser voet hendel. De presser voet hendel bevindt zich op de achterkant van de machine boven de naald.Stap 4

Line-up van de rand van uw fabric langs een lijn aan de rechterkant van de naald-plaat om te oefenen uw steken. De regels zijn er om te begeleiden uw naaien en houd de lijnen van de steek recht. Ze zijn onderverdeeld in stappen van 1/8th-inch. Wanneer naaien naden, meeste patronen en richtingen zal u vertellen hoe breed om de naad uitkering--een typische naad is 1/2 inch of 5/8 inch breed.


Stap 5

Druk langzaam naar beneden op het pedaal u begeleiden het weefsel met de hand langs de lijn op de plaat van de naald. U hoeft niet te trekken of te duwen van het weefsel door omdat de feed honden (de kleine metalen staven met kopse tanden onder de presser voet op de plaat van de naald) de stof door middel voor u zal verplaatsen. Blijf langzaam totdat je een goed gevoel van de snelheid van uw machine.


Stap 6

Wanneer u aan het einde van het weefsel krijgt, stoppen, duwen in de terug knop op uw machine, maken drie of vier steken in omgekeerde richting, dan de omgekeerde loslaat en steek van drie of vier naar voren steken. Dit zal vergrendelen uw steken in plaats en te voorkomen dat de naad komt uit elkaar.


Stap 7

Nu zorg ervoor dat de naald is weer in de hoogste positie, til de presser voet, het weefsel uitlichten en snip de wol met een schaar. Zorg ervoor dat u een paar duim van wol op de kant van de machine zodat de naald schroefdraad zal blijven.


De bedruip of het verzamelen van Stitch

Een steek bedruip wordt gebruikt wanneer u wilt dat om tijdelijk iets op plaats. Bedruip wordt meestal gebruikt wanneer montage kledingstukken en is genaaid op de reguliere naad-regel. De machine is geplaatst op de langste lengte van de steek wanneer bedruip. De lange rechte steken zal u toelaten om verwijderen stiksels gemakkelijk, als hoeft te worden. Permanente stiksel kan direct boven de basting steek worden genaaid, als alles goed past, of de basting draden kunnen eenvoudig worden verwijderd als er aanpassingen nodig zijn.

Een steek verzamelen ligt ook aan de langste lengte van de steek en wordt gebruikt wanneer u tekenen in volheid wilt aan een ander deel van een dergelijk project op een ruffle of een rok.


Stap 1

Eens te meer, voordat u begint met de praktijk de bedruip en verzamelen steek, steek de naald in de hoogste positie, zorg ervoor dat zowel de boven- en onderkant draden zijn onder de voet presser, plaats het weefsel onder de voet presser en laat de presser voet hendel los zodat de presser voet is de stof die veilig op zijn plaats.

De rand van de stof langs de lijn van 1/2 inch line-up en druk langzaam naar beneden op het pedaal om te beginnen met naaien. Wanneer je naaien een bedruip en het verzamelen van de steek, u zult niet naaien neerwaarts steken aan het begin en einde.


Stap 2

De steek van een bijeenkomst is de dezelfde lengte van de lange steek als een basting steek. Het enige verschil is, wanneer u klaar naaien de rechte lijn bent, u zal Trek voorzichtig aan op de onderste draad te verzamelen van de stof naar de gewenste breedte.


De Zig-Zag steek

Een zig-zag steek duurt één steek naar rechts en de volgende steek aan de linkerkant. Het wordt gebruikt voor de naden en zomen wanneer naaien met stoffen, gebreide omdat hierdoor het weefsel te rekken zonder de draden te breken. Een zig-zag steek kan ook worden gebruikt om te voltooien de randen op naden om te voorkomen dat de stof rafels.


Stap 1

Om te naaien een zig-zag steek, zult u moeten aanpassen van uw instellingen van de computer naar de gewenste breedte en lengte van de zig-zag steek.


Stap 2

Weer, te beginnen met de naald in de meest rechtop, zorg ervoor dat beide draden onder de voet presser, plaats uw stof onder de voet presser, line-up van de rand van de stof op de regel van 5/8-inch en langzaam op het pedaal wordt ingedrukt. Experimenteer met de verschillende steek breedtes en lengtes wijzigen door de instellingen op uw computer.


How to Turn een hoek

Stap 1

Praktijk voor het maken van een 90-graden draai als naaien, trek een lijn met een hoek van 90 graden op de stof van uw praktijk.


Stap 2

Start aan het ene uiteinde van de lijn en naai tot waar de lijn richting (1) verandert. Houden de naald in het weefsel en de til de presser voet (2). Zet de stof zodat u in de richting van de nieuwe lijn (3 post). Zet de presser voet terug naar beneden en blijven naaien aan het einde van de lijn (4).


Hoe maak je een knoopsgat

Knoopsgaten zijn kleine versterkte spleten in de stof gebruikt voor het bevestigen van een knop. De meeste nieuwere machines zijn ingesteld om te maken knoopsgaten zonder zelfs verplaatsen van het weefsel of herpositionering van de naald. Het is een goed idee om altijd een knoopsgat op een stuk van schroot van stof te oefenen alvorens een op uw kledingstuk. Alvorens een knoopsgat, zorg ervoor dat uw klosje vol is.

Stap 1

Het is wellicht om te veranderen van de voet naar een knoopsgat-voet als uw machine wordt geleverd met een.


Stap 2

Elke machine maakt een knoopsgat anders, dus u moet om de handleiding van uw machine te raadplegen, maar hier een voorbeeld is van hoe deze bijzondere machine werkt.

Eerst, markeren de positie van de knoopsgat op de stof zoals aangegeven in je patroon. Til de presser voet en plaats het weefsel onder de voet, beginnend bij de bovenste markering van het knoopsgat. Draai het knoopsgat dial symbool 1 en steek naar beneden de eindmarkering van het knoopsgat. De naald opstaan uit het weefsel en het knoopsgat dial symbool naar 2 en maken van vijf heen-en-weer steken. De naald opstaan uit de machine en draai het knoopsgat dial symbool 3 en steek de andere kant van het knoopsgat terug naar het beginpunt. Til de naald uit het weefsel en draai het knoopsgat dial symbool tot en met 4 en maak vijf heen-en-weer steken. Opstaan van de naald en de presser voet om het weefsel van de machine. Clip van de draden.


Stap 3

Gebruik een naad ripper of een scherpe paar kleine schaar om zorgvuldig opengesneden de knoopsgat-opening.


Maak een kussensloop

Oef! Nu dat u uw steken geoefend hebt, ben je klaar om uw eerste project te maken. Laten we een kussensloop!

Wat die u nodig hebt

  • Kussen formulier (beschikbaar in de meeste stof en ambachtelijke winkels)
  • Meetlint
  • Scherpe schaar
  • Rechte spelden
  • Strijkijzer en strijkplank

Stap 1

Eerst, om te bepalen van de afmetingen van de stof, meten in de vorm van de kussen van naad lijn naar lijn naad. 1 inch toevoegen aan deze meting te voorzien in de uitkering van een 1/2-inch naad aan elke kant. Bijvoorbeeld, als uw kussen meet 14 inch aan elke kant, en vervolgens 14 + 1 = 15. De afmetingen van uw stof zou 15 van 15 inches.


Stap 2

Snijd twee stukken stof met de afmetingen die u hierboven hebt vastgesteld.


Stap 3

Leg de twee weefsel stukjes samen met de rechterzijde samen. De rechterkant van de stof is de kant die het patroon of ontwerp dat u wilt worden zichtbaar wanneer het project voltooid is.


Stap 4

Pin langs de rand van drie van de zijkanten. Op de vierde zijde, zal u alleen pin 2 inch vanaf elke rand. Dit zal uw beginpunt en het eindpunt. U vertrekt allermeest naar de vierde zijde open zodat kunt u het kussen in via de opening schuiven later.


Stap 5

Beginnen met naaien aan de vrijgegeven kant 2 inch van de rand. Line-up van de rand van de stof met de regel van 1/2-inch. Wilt vergrendelen de stiksels in plaats, naai de voorwaartse drie of vier steken, dan naai achteruit drie of vier steken, dan weer toekomen.

Als je 1/2 inch vanaf de volgende rand, stoppen met naaien en zorg ervoor dat de naald is neer in het weefsel (1). Til vervolgens de presser voet (2). Zet de stof zodat de rand van de volgende rand de lijn van 1/2 inch (3 is). De presser voet weer neergezet (4), en blijven naaien totdat je 1/2 inch van de volgende rand vandaan. Herhaal het proces draaien, en blijven naaien van een 1/2-inch naad totdat je naar de laatste rand krijgen.


Stap 6

Aan de laatste kant, alleen naai 2 inch naar beneden die kant, Stiksteek, verwijder het weefsel en illustraties van de draden.


Stap 7

Gebruik een scherpe schaar zorgvuldig clip elk van de hoeken in een hoek van 45 graden. Zorg ervoor dat niet clip de stiksels. Dit zal het grootste deel te verminderen en helpen de hoeken plat liggen wanneer u de rechterkant kussensloop blijken.


Stap 8

Draai de rechterkant kussensloop uit door te trekken van de stof door middel van de open zijde. Gebruik uw vinger of een chopstick te duwen van elke hoek helemaal uit.


Stap 9

Druk op de ruwe randen van de opening onder 1/2 inch met een strijkijzer.


Stap 10

Het kussen-formulier invoegen door de kussensloop door de opening.


Stap 11

Sluit de opening in de kussensloop met behulp van rechte pinnen.


Stap 12

Naai dicht langs de rand van de opening, ervoor zorgend om het verwijderen van de pinnen als je naaien.


TAH-DAH! Gefeliciteerd, hebt u zojuist uw eerste project!


Vervolgens leert u hoe om te kiezen van de juiste stoffen en patronen, hoe om te lezen een envelop patroon en hoe om te lezen het patroon zelf. U leert zelfs hoe te snijden uit een patroon. Stay tuned voor meer naaien avonturen!

Mis niet de rest van de serie!

Gerelateerde Artikelen

Leren naaien: DIY zonnebril geval

Leren naaien: DIY zonnebril geval

Warmer weer is eindelijk onderweg, en je weet wat dat betekent: het is tijd om de buste van al uw leuke zonnebril! Als onderdeel van de voortdurende leren Sew -serie kun je je favoriete paar sunnies kras-vrij en beschermd door naaien samen een stijlv
Leren naaien: Hoe maak je zelfgemaakte zakjes

Leren naaien: Hoe maak je zelfgemaakte zakjes

Wil uw laden of kasten grote ruiken en de praktijk van uw naaien vaardigheden op hetzelfde moment? Als het achtste project in onze serie leren Sew pak deze lavendel gevulde zakken een grote punch als het gaat om ruimtes te vullen met een rustgevende
Leren naaien: DIY reisorganisator make-up

Leren naaien: DIY reisorganisator make-up

U kunt reizen in stijl, en houden uw penselen in tip-top vorm, met deze DIY Make-up organisator. Als u al na de leren Sew -serie, is dit een mooie manier om de praktijk van sommige van uw pas ontdekte vaardigheden. Maak een voor jezelf of een vriend
Leren naaien: essentiële naaien Tools

Leren naaien: essentiële naaien Tools

Je hebt eindelijk besloten de sprong te wagen en leren om te naaien. Wat nu? Waar moet je beginnen? Wat moet u kopen? Hoe krijg je dat naaimachine te activeren?Deze Naaien-serie is ontworpen voor beginners en voor degenen die graag een refresher dus,
Leren naaien: patronen & stoffen kiezen

Leren naaien: patronen & stoffen kiezen

Nu dat je ingesteld uw naaimachine en oefende verschillende steken hebt, bent je klaar te wagen in de stof winkel voor sommige stof en een patroon. Het is allemaal zo mooi, maar de keuzes kunnen worden enigszins overweldigend of u bent niet gewapend
Leren naaien: hoe ter gelegenheid van de stof voordat je knippen

Leren naaien: hoe ter gelegenheid van de stof voordat je knippen

Er zijn vele opties voor het gereedschap voor het markeren van uw fabric, en iedereen lijkt te hebben hun favoriet. Test hen uit op een klein stukje van de stof eerst om te zien welke één u liever en om ervoor te zorgen dat het merk later kan worden
Leren naaien: Hoe lees ik een patroon van naaien

Leren naaien: Hoe lees ik een patroon van naaien

Je hebt ingesteld uw naaimachine, beoefend uw steken gekozen uw stof en een patroonen overgedragen van alle merken van het patroon. Nu bent u klaar om uw kledingstuk te Lees de aanwijzingen van de patroon. Het lijkt alsof het zou eenvoudig te volg ge
Leren naaien: Hoe maak je een mousseline om te controleren voor pasvorm

Leren naaien: Hoe maak je een mousseline om te controleren voor pasvorm

Of u nu een ervaren naaister of een beginner, is het altijd een goed idee en goed de moeite waard om het maken van een mousseline voordat het naaien van een kledingstuk. Een mousseline is in wezen een praktijk kledingstuk gemaakt van een goedkope sto
Hoe te leren naaien & kleermakerij thuis

Hoe te leren naaien & kleermakerij thuis

Naaien, met name de kleermakerij, is een ambacht die het best geleerd door een combinatie van academische studie en hands-on praktijk. Afstand trainingen bieden opties voor degenen die liever om te werken aan een set curriculum. Een student van de kl
Soorten naaimachine steken

Soorten naaimachine steken

Naaimachines hebben een lange weg van hun vroegste modellen komen. Modernste naaimachines zijn geschikt voor het naaien van duizenden verschillende steek typen, alles dankzij automatisering. Computers binnen de naaimachines kunnen begeleiden de naald
Hoe te leren naaien lessen

Hoe te leren naaien lessen

Naaien is de mogelijkheid om twee stukken stof samenwerken om een samenhangend geheel te enten. Een goed genaaid kledingstuk kan worden van een kunstwerk, evenals een praktische schild tegen de elementen. Onderwijsmensen te naaien kan helpen hen krij
Waarom zou een naaimachine steken overslaan?

Waarom zou een naaimachine steken overslaan?

Relatief naaimachine probleemoplossing kunnen pijn-vrij als je wat weet te zoeken. Elk probleem dat zich in naaien voordoet kan meestal worden gelokaliseerd aan één van slechts een paar oorzaken. Weten wat te zoeken zal helpen uw naai-project minder
Hoe te leren naaien & gesneden Punjabi past

Hoe te leren naaien & gesneden Punjabi past

De Punjabi pak, ook bekend als een salwar kameez, is vooral populair in Pakistan en Noord-India. Meestal gemaakt van katoen of zijde, is salwar kameez een comfortabele alternatief voor de meer formele sari. Het pak bestaat uit een salwar---een broek
Hoe om te naaien basis naden

Hoe om te naaien basis naden

Welke u gebruikt om te naaien van een kledingstuk naad is afhankelijk van de stijl van het kledingstuk en het soort weefsel.Wat die u nodig hebtNaaiende patronenKleermaakster pinnenStoffenStrijkplankenStrijkijzersNaaimachineNaaimachine naaldenSchaarP