Tuinieren met Root gewassen

De nette rijen van gebladerte zwaaiend in de koele bries verbergt de smakelijke traktaties ontwikkelen onder de bodem-oppervlak. Wortelgewassen zijn een nietje in veel keukens, van knapperige rauwe toevoegingen aan een salade of relish lade, te zachte heuvels van geprakte heerlijkheid, gesmoord in boter. Tuinieren met root gewassen is relatief eenvoudig en u kunt produceren gezonde, inlandse groenten door de herfst en winter.Bieten

Beets (Beta vulgaris) worden over het algemeen gekweekt als eenjarige planten in de tuin, hoewel ze biënnales. De stevige witte, gele, oranje, roze, rode of gestreepte vruchten zijn winterhard in U.S. Department of Agriculture fabriek hardvochtigheid zones 3 t/m 10. Een cool-weer-plant, bieten zijn gegroeid in de winter in USDA zones 8 tot en met 10, en door de lente en zomer in USDA zones 3 via 8a. Naast de wortels zijn bieten toppen een voedzame toevoeging aan de dinertafel. Een paar jonge blaadjes ingekort aan elke plant voorziet Groenen diner zonder nadelige gevolgen voor de ontwikkeling van de wortel. Er is ook een verscheidenheid van bieten geteeld uitsluitend voor hun bladeren, bekend als de snijbiet of Zwitsers snijbiet.

Tip
  • Biënnales zijn planten die zaad in hun tweede seizoen van groei. In koude klimaten, moeten de wortels worden beschermd tegen bevriezing of opgeheven en opgeslagen in een koele, vochtige omgeving tot het voorjaar. Na de herbeplanting, ze bloeien en zaden produceren.
  • Zaad van hybriderassen groeien in het algemeen niet trouw aan de ouder plant. Heirloom zaden, echter zijn verzameld in het tweede seizoen blijven het cultiveren van de ouderwetse cultivars.

Wortelen

De gemakkelijk-aan-grow wortel (Daucus peen var. sativus) is ook een tweejaarlijkse maar gewoonlijk wordt geteeld als jaarlijks in USDA zones 3 t/m 9. Zoals de bieten, kunnen wortelen overwinteren als beschermd tegen bevriezing, hoewel een vleugje vorst de smaak van de wortel verbetert. Er zijn vele cultivars, variërend van die oudere wanneer de wortels zijn nog klein, naar stompe wortels die in zware gronden, tot deze met een lange, dunne tere wortels gedijen. Wortelen, vooral heirloom rassen, zijn te vinden in vele kleuren, van wit tot oranje zwart.

Uien

De prikkelende geur van de UI (Allium cepa) is niet vrijgegeven in de lucht, totdat u de lamp van celwanden doorsnijden. Uien worden gekweekt uit zaden of verzamelingen, die eigenlijk kleine ui lampen zijn. Hardy in USDA zones 3 t/m 10, uien kunnen overwinteren in de grond als beschermd tegen bevriezing. Anders, ze zijn ofwel geoogst voor de keuken of opgeheven en herplant in het voorjaar, zodat ze kunnen bloeien en zaad produceren.

Er zijn twee belangrijke soorten uien, lange-dag en short-day. Lange-dag-uien produceren lampen , wanneer de dagen 14 tot 15 uur lang. Deze rassen worden in USDA zones 3 t/m 5 in het voorjaar geplant. Short-Day uien produceren lampen bij daglicht van 12 tot 13 uur lang is. Ze worden geplant in de herfst in USDA zones 8 tot en met 10. Tuinmannen en Hoveniers in USDA zones 6 t/m 7 kunnen plant lange-dag-uien in de lente en vervolgens short-day uien in de herfst, voor de productie van twee gewassen per jaar.

Pastinaak

Pastinaak (Pastinaca sativa) zijn nauw verbonden met de wortelen. Voordat de Europeanen de aardappel uit Amerika overgebracht, was de pastinaak de belangrijkste zetmeelrijke voedingsmiddelen. De lange, witte wortels zijn traag groeiende, bloeiende in USDA zones 3 t/m 9. Een hardy root plantaardige, de liefste pastinaak zijn geplant in de herfst en geoogst in het vroege voorjaar.

Waarschuwing
  • De pastinaak heeft verspreid buiten de tuin, steeds een invasieve plant. In Ohio, is het officieel vermeld als een invasieve, schadelijke onkruid. Voorkom pastinaak uit de tuin ontsnappen en oogst de wortels elk jaar; de plant bloeit in het tweede seizoen van de groei.

Aardappelen

Meeste aardappel (Solanum tuberosum) zijn gegroeid van pootaardappelen, hoewel de planten kunnen produceren bloemen en kleine groene vruchten met zaden. De knollen zijn eigenlijk wortelstokken. Aardappelen worden geteeld als koel-seizoen planten, geplant op twee tot drie weken voor de datum van de laatste vorst.

Sommige tuinders groeien aardappelen in de torens van de oude banden, vullen van de banden met stro, compost of potgrond bodem als de wijnstokken groeien, dus alleen een paar duim tonen boven het aanplant medium. Nieuwe aardappelen en wortels groeien langs de begraven wijnstokken. Wanneer de toren heeft vier of vijf banden hoge bereikt, kan de tuinman de wijnstokken groeien en doorwerken aan de randen. Wanneer de wijnstokken terug sterven, worden de aardappelen gemakkelijk geoogst door het verwijderen van de banden, één-door-één, en zeven door middel van het medium voor het vinden van de knollen.

Waarschuwing
  • Alle delen van de aardappel plant met uitzondering van volwassen knollen zijn giftig. Een aardappel met een groen getinte huid kan worden geschild, maar als het vruchtvlees onder de schil is groen, niet eten van de knol. Zet het in de Prullenbak, waar het is buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Radijs

De snel groeiende rode en witte bollen van de radijs (Raphanus sativus), gesneden en rauw, gegeten voegen een smaak kruidig, peppery aan een maaltijd. De radijsjes salade zijn eenjarige planten, echter de daikon radijs biënnales, hardy in USDA zones 3 t/m 10. Salade radijs kunnen worden geplant van de lente door val en regio van de zachte winter, als een winter gewas. Warm weer kan radijs taai en te pikant, echter. Daikon radijs zijn over het algemeen geplant in het voorjaar voor een zomer-gewas of in herfst als een winter gewas. Beide types zijn vorst-tolerante en zoeter worden in koud weer.

Koolraap

De ouderwetse koolraap (Brassica napus) is sinds de Middeleeuwen in Europa gecultiveerd. Vermoedelijk een hybride van een raap (Brassica rapa var. rapifera) en de boerenkool (Brassica oleracea var. acephala), kan de groente geel-oranje of witte wortel worden gebakken, gekookt, puree, gebakken of rauw gegeten. Rutabagas zijn worden geteeld in USDA Hardheid zones 3 t/m 10 en, zoals andere wortelgewassen koel weer, geplant in de herfst en in de winter in een zachte winter klimaat gegroeid. Het is ook een Biënnale.

Raap

De zoete, knapperige raap, een Biënnale, groeit in USDA Hardheid zones 3 t/m 10. Vorst en gematigde bevriest maken de wortel zoeter, de zetmeel omzetten in suikers. Het wordt geteeld in de winter in USDA zones 8 en hoger, met de zaden geplant in de tuin van September tot November. In koude klimaten, het geplant in het vroege voorjaar voor een zomer-gewas. Zowel de wortels als de tere jonge Bladeren zijn een voedzame en smakelijke toevoeging aan de dinertafel.

Algemene zorg

Wortelgewassen moeten volle zon en een losse, goed gedraineerde, lichtjes zure bodem, met een pH van 6.0 tot 6,8. Graven in compost toe te voegen van voedingsstoffen en organisch materiaal naar de tuin bed, dan plant de zaden of ingesteld. In het algemeen, zijn wortelgroenten cool-weer planten. De wortels moeten worden geoogst terwijl relatief klein, 1 tot 2 1/2 inch in diameter, afhankelijk van de soort, om ervoor te zorgen dat ze mals en niet vezelig zijn.

Waarschuwing
  • Bescherm uw huid, ogen en longen bij het werken in de tuin, terwijl het graven, planten en bemesten. Gebruik zonnebrandcrème, zelfs in de winter, en dragen van schoenen, lange broek, lange mouwen, handschoenen, veiligheidsbril en een stofmasker.

Drenken de groenten

Water als de grond droog aanvoelt, 1 inch water wekelijks naar de tuin toe te voegen. Één inch van water is gelijk aan 6 gallons water toegepast op 1 vierkante yard van de bodem. Wortelgewassen regelmatig water nodig hebben, of ze taai en in sommige gevallen, prikkelende.

De tuin bemesten

Meng een slow release kunstmest, zoals een 5-10-10, met een snelheid van 2 tot 3 pond per 100 vierkante voet, in de top 2 tot 3 duim van de grond voor het planten van de zaden. Altijd water grondig na Bemestings-Voorkom verbranding van de zaden of zaailingen opkomende en hun delicate wortels. Herhaal bemesten in drie maanden, of volgens aanwijzingen van de fabrikant.

Monitoring voor ongedierte

Omdat root groenten worden gekweekt in het vroege voorjaar en in de winter, zijn veel ongedierte nog steeds rijden uit het koude weer. Door het reinigen van de tuin vóór de aanplant, de zomertuin puin verwijderen en vervangen van de oude mulch, kunt u de plagen levenscyclus, verstoren vermindering van het aantal vraatzuchtige plagen. Hand-pick slakken en naaktslakken, die houden van koele, vochtige weer of ondiepe pannen gevuld met bier of gistende Gist om het slijmerig ongedierte val stak.

Gerelateerde Artikelen

Het verschil tussen de knollen & Root gewassen

Het verschil tussen de knollen & Root gewassen

Terwijl alle knollen root gewassen zijn, zijn niet alle root gewassen knollen. Knollen sommige kenmerken delen met root gewassen, maar ze verschillen fysiologisch. Voedingsdeskundigen en regeringen van mening zowel groepen groenten en belangrijke ond
Mixed Drinks gemaakt met Root Beer

Mixed Drinks gemaakt met Root Beer

Root beer is een mixer die onder de radar in de wereld van volwassen dranken vliegen, maar haar zoete, zachte kruiden smaak kan worden gebruikt voor het maken alles van een rijke en romige root beer float naar een verfijnde fizz die speelt in op de c
Milieu-overwegingen voor tuinieren met inheemse planten

Milieu-overwegingen voor tuinieren met inheemse planten

In Noord-Amerika planten die bestond vóór de komst van de Europese kolonisten zijn over het algemeen beschouwd als "native", of inheemse. Inheemse planten zich ontwikkeld als onderdeel van een lokale gemeenschap van planten en dieren en zijn aan
Tuinieren met Groenen

Tuinieren met Groenen

Groeiende Tuin Groenen is een eenvoudige manier te rekken van uw budget en uw vertrouwen als een tuinman. Eenvoudig om te beginnen uit goedkope zaden, voedzame Groenen zijn eenvoudig om te groeien en geven meerdere oogsten-- en één pakje zaden gaat e
Southern California tuinieren met Strelitzia Reginae

Southern California tuinieren met Strelitzia Reginae

De dramatische vormgeving van Strelitzia reginae, gewoonlijk genoemd paradijsvogel, voegt belang en past bij de regionale flair en levendigheid van Southern California A inwoner van Zuid-Afrika, paradijsvogel bloemen, zat op de stijve, slanke stengel
Tuinieren met meloenen

Tuinieren met meloenen

Zoete, sappige meloenen (Cucurbitaceae - Cucurbit familie), temidden van de welig tierende wijnstokken van de tuin patch, groeiende roepen gedachten van warme, maanlicht avonturen van Tom Sawyer's. Terwijl Tom en zijn tegenhangers levensechte zou gew
Tuinieren met erfstukken

Tuinieren met erfstukken

Rijen van ongebruikelijke groenten, inschrijving op de welig tierende wijnstokken en lekker in de keuken, sluit de tuinman met het verleden. Ondertussen, ouderwetse bloemen vulling een informele of cottage tuin. Gebruik zaden opgeslagen door uw famil
How to Build plantaardige opslaglocaties: plannen

How to Build plantaardige opslaglocaties: plannen

Veel groenten zoals aardappelen en uien geen koeling nodig en kunnen worden gehouden in plantaardige opslaglocaties, besparing van ruimte in uw koelkast. Een eenvoudige goed geventileerde houten doos met een scharnierend deksel biedt een aantrekkelij
How to Make Money met hydrocultuur tuinieren

How to Make Money met hydrocultuur tuinieren

Hydrocultuur tuinieren is het kweken van planten zonder bodem. Om te slagen bij het maken van geld met behulp van een hydrocultuur tuin, moet u een hoog-volume productie-systeem en een markt ontbreekt in de producten die u van plan bent om te groeien
De beste groenten voor tuinieren in Zone 5

De beste groenten voor tuinieren in Zone 5

Verenigde Staten departement van landbouw hardvochtigheid Zone 5 kan worden omschreven als een gematigd koeler klimaat met typische jaarlijkse dieptepunten gemiddeld tussen minus 20 en min 10 graden Fahrenheit. Zone 5 omvat een groot deel van de midd
Gewassen die in de Haspengouwse bodem groeien

Gewassen die in de Haspengouwse bodem groeien

Hebt u Haspengouwse bodem, bent u in geluk. Dit type van de bodem heeft de voorkeur van groenten zoals het is goed zuig en, vaker wel dan niet, rijker aan beschikbare voedingsstoffen dan andere bodemsoorten. Haspengouwse bodem is dus beter dat tuinde
Een lijst met wintertuin planten die de Winter overleven zal

Een lijst met wintertuin planten die de Winter overleven zal

Wanneer het denken aan een tuin, pop vroege lente en de zomer in de geest van de meeste mensen. Winter, lijkt een tijd van koude en mogelijke sneeuw, niet als een ideale tijd om te planten, groenten of bloemen; echter, er zijn een verscheidenheid aan
How to Grow wortelen met behulp van Aeroponics

How to Grow wortelen met behulp van Aeroponics

Wortelen zijn een van de meest voorkomende groenten in huis tuinen. Deze smakelijke root gewassen komen in een verscheidenheid van formaten en in de meest gemiddelde bodem groeien. Aeroponics is de wetenschap van het kweken van planten zonder bodem.
Nappa leder vs. gewassen leer

Nappa leder vs. gewassen leer

Gewassen leder is een van de mode-wereld favoriete nieuwe materialen, terwijl Napa--een afkorting voor Nappa--leder is een oude stand-by, dat is nog steeds sterk. Nappa leder wordt gemaakt via een speciaal proces looiprocédé is toegepast en verven di