Uw beurt: Games Foster beter broer/zus relatiesAls kinderen zijn niet geleerd om te delen, zal veroorzaken ze het gevoel van wrok, bedrogen en zelfs gecontroleerd door broers en zussen.

— Dr. Jane Greer, familie therapeut en auteur van "What About Me? Stop egoïsme van verpest je relatie'

Een gekibbel over speelgoed of een meningsverschil over de huisregels kan schijnen vrij typisch tussen een broer en zus. Echter, wanneer de ruzie escaleert en leven thuis voor het hele gezin verstoort, het kan erop wijzen dat zuster rivaliteit is fokken zijn lelijke kop.

Volgens de New York gevestigde Jane Greer, Ed.D., een nationaal bekende huwelijk en familie therapeut en auteur van "What About Me? Stop egoïsme uit uw relatie verpest,"wanneer de kinderen niet worden onderwezen om te delen, het resulteert in ernstige zuster rivaliteit.

"De minuut hebt om te delen, de uitdaging is op," zei Greer. "Als kinderen niet worden onderwezen om te delen, zal veroorzaken ze het gevoel van wrok, bedrogen en zelfs door broers en zussen gecontroleerd."

Leer uw kinderen om te delen kan soms ontmoedigend lijken. Maar creatieve spelen en activiteiten dat foster relatie-gebouw broers en zussen van het schreeuwen gelijken en rants van "Dat is niet eerlijk" naar een levenslange vriendschap kan leiden waar zij begrijpen elkaars houdt en antipathieën.

"Het doel is te bevorderen van een gevoel van coöperatieve teamgeest, teamwork en plezier dat afkomstig is van het vrij delen," zei Greer.

Getting naar de onderkant van zuster rivaliteit

Voordat je uw kinderen om te spelen mooi samen en delen krijgen kunt, moet u begrijpen de wortel van een zuster rivaliteit die zich tussen hen voordoen kan.

Vroege theorieën suggereren dat zuster rivaliteit optreedt als gevolg van de pikorde of een strijd van de positie van de macht binnen de familie, zei Dr. John Duffy, een Chicago-gebied klinisch psycholoog en auteur van "de beschikbare ouder: radicale optimisme in Raising tieners en Tweens."

"Broers en zussen werken tegen elkaar om de gunst te winnen, of op het minst de aandacht van de ouders," zei Duffy. "Meer recente werk, bekend als de 'aandacht is aandacht' theorie, richt zich op het verkrijgen van de aandacht van de ouders op geen enkele manier mogelijk, zelfs door middel van negatief gedrag."

In wezen kan een kind een positie van macht nemen door lashing uit fysiek of verbaal op haar broer of zus net Mama of papa's om aandacht te vangen.

De wortel van zuster rivaliteit is competitie voor de liefde van de vader en moeder, zei Barbara Chamberlin, Connecticut-based familie therapeut en coach van de familie.

"Een bepaalde hoeveelheid gekibbel tussen broers en zussen is normaal en te verwachten. Echter, haat en minachting tussen broers en zussen is giftig en laat een leven lang littekens,"zei Chamberlin, de moeder van twee tienerjongens. "Kinderen moeten geloven dat de parentale liefde niet een zero - sum game is."

Chamberlin zei dat wanneer haar zonen jonger waren, concurrentie zou soms brandstof argumenten en agressie. Ze zou meteen het einde van het spel voor het verzenden van het bericht dat dit gedrag niet acceptabel was.

"Vanwege onze kalm en consequente reactie op als de ouders, de jongens bleven vrienden via de groeipijnen, en geen blijvende wrok gebouwd," Chamberlin zei. "Nu, na een wedstrijd, het is niet ongewoon voor mij om te horen dat ze zeggen 'Awesome saves, Tom' of 'Grote score, Jeff' in de auto op weg naar huis."

Ouders kunnen ook de overtuiging dat een ouder liefde gelijk voor elk kind is door het modelleren van respectabele gedrag inboezemen, zei Chamberlin.

"Husbands and wives moeten spreken met elkaar met respect en hun kinderen hetzelfde zal doen."

Instellen van limieten voor broers en zussen

Broer/zus ruzies vloeien vaak voort uit elk kind behoefte aan privacy en onafhankelijkheid. Het is belangrijk voor ouders om duidelijke grenzen om te voorkomen dat negatieve zuster rivaliteit verder te bevorderen.

Volgens Dr. John Duffy, een klinisch psycholoog in Chicago, zal instellen van de grenzen met uw kinderen helpen versterken van broer of zus relaties en respect.

"Persoonlijke ruimte is essentieel, vooral als kinderen richting de tienerjaren groeien," zei Duffy. "Ouders moeten zorgen voor een sfeer die zo'n ruimte eert en duidelijke richtsnoeren met betrekking tot eigendom en lenen van eigenschap ook."

Als Sammy wil stille tijd in haar kamer, maar haar jongere broer, Jake, zal niet stoppen met zijn speelgoed vrachtwagens barging, het is tijd voor ouders om in te grijpen voordat haar irritatie in vijandige frustratie escaleert.

Familie therapeut Dr. Jane Greer suggereert dat ouders een proactieve aanpak met broer/zus grenzen nemen. "Ouders kunnen benaderen een tiener en zeggen: ' het is onze waarneming die uw behoeften wijzigen. Heb je gedachten op what you need te laten werken voor zowel u en voor uw broeders en zusters?' ”

Een discussie met de andere broers en zussen kan ook de deur openzetten voor beter begrip tussen de zusters en broeders, zei Greer. "Ouders kunnen gewoon zeggen, ' je zus is ouder en ze moet persoonlijke ruimte. Dit is wat u, ook zal hebben wanneer u haar leeftijd bent.' ”

Ouders moeten ook gevoelens van elk kind erkennen terwijl versterken dat de familie elkaars behoeften respecteren moet, zei Greer.

"Leren delen en egoïsme strijd begint in de kinderjaren," zei ze. "Als ouders direct doen kunnen, zij zal worden om uit te rusten hun kinderen met tools die ze nodig heeft voor de rest van hun leven."

Creatieve manieren om te verbeteren van relaties

Een van de beste manieren om te verzachten van de negatieve zuster rivaliteit is het bevorderen van een familie cultuur van vriendelijke spelen.

"Kinderen die vrienden zijn de neiging om samen spelen en bezetten van elkaars tijd, maar ze zijn ook veel minder waarschijnlijk te kleingeestig naar elkaar," zei van Duffy.

Tot oprichting van een routine van familie en broer/zuster speeltijd niet alleen stimuleert uw kinderen om samen te spelen maar ook helpt familieleden leren kennen van elkaar houdt en antipathieën.

Duffy voorgesteld een goedaardige trivia spel te maken. Hebben elk kind brainstormen details over familie vakanties, humoristische incidenten, persoonlijkheidskenmerken en Vakantietradities te gebruiken als een basis voor het spel.

"Gezinnen geneigd love this, en het is een geweldige manier om hen betrokken, aangesloten en leren meer over elkaar in een plezierige streven naar," zei van Duffy.

Soms duurt het steeds een beetje vuil om schoon te maken de puinhoop zuster rivaliteit hebt gemaakt. Duffy zei dat enkele van zijn beste jeugdherinneringen vloeien voort uit zijn familie deelname aan "letterboxing," een soort Schateiland die gezinnen via een reeks aanwijzingen die zijn verborgen in de openbare ruimtes en nationale parken begeleidt. Families wereldwijd verbergen kleine vakjes in openbare plaatsen en distribueren van aanwijzingen door woord van mond of op websites, zoals Letterboxing.org, voor andere families te vinden.

"De reis is het leuke deel. Als een groep, een familie wellicht te gebruiken van een kompas, het ontcijferen van een gedicht, het testen van hun kennis van om het even wat van aardrijkskunde geschiedenis math, enzovoort,"Duffy zei. "Ik heb gevonden dat zelfs de meest verbitterde broers en zussen, gebruikt om te liegen op banken spelen van videospellen, zich in de vreugde en speelsheid van deze activiteit verliezen."

De sleutel tot deze activiteit is dat de concurrentie is niet bevorderlijk voor individuele winnaars, een factor die vaak brandstoffen zuster rivaliteit.

"De familie wint als een groep, en de uitoefening is altijd coöperatieve," Duffy zei. "Dit is verreweg de meest effectieve manier die ik heb gevonden om te bevorderen van familiale kameraadschap en verzachten van zuster rivaliteit."

Spelen ter bevordering van vriendschappen tussen broers en zussen moeten ook een beroep op de uiteenlopende belangen van de familie, zei Erica Curtis, een familie therapeut in Santa Monica, Californië.

"Een eenvoudig project zoals snijden magazine foto's te maken van een collage over dingen die u graag buiten doen kan helpen de basis leggen voor meer te leren over elkaar en identificeren leuke activiteiten kunnen ze beiden genieten," Curtis zei. "Collages ook level playing field. Iedereen kan het doen."

Tot de kern van vriendschap

Stimuleren van uw jonge geitjes met hun verbeelding en playact kan ook helpen verbeteren de broer/zus bond evenals helpen hen maken en houden van vriendschappen met hun leeftijdgenoten.

Broer/zus relaties vaak draaien rond bepaalde rollen, zei Curtis. Sammy mogelijk de bazig, oudere zus terwijl Jake het verlegen, passieve kind is.

"Het is belangrijk voor kinderen tot en met de mogelijkheid hebben om verschillende rollen van de praktijk zodat het 'bossy kind' krijgt om te oefenen niet wordt dus bazig en de 'passieve kind' krijgt om te proberen meer assertief," zei Curtis.

Monteren kan kinderen de mogelijkheid om enkel dat te doen. Met een draagbare video-camera, kunnen ze om de beurt leiden een scène of handelt uit een scenario.

"Dit spel helpt kinderen leren creatief te denken en blijven open voor ideeën, zelfs wanneer ze het niet eens met hun broer of zus," aldus Curtis.

Ouders kunnen ook games die mededeling belemmeringen aanmoedigen. Charades en Pictionary leren kinderen hoe om te interageren met beperkte communicatie terwijl de integratie van kunst en improv in hun dagelijkse routine.

"Dit dwingt kinderen om te leren hoe aandacht te besteden aan non-verbale signalen van hun broers en zussen, leert beurt nemen en moedigt samen te werken," zei Curtis.

Terwijl het spelen van spelletjes met broers en zussen, kinderen leren over de grenzen en de grenzen voor alle vriendschappen, zei Dr Laura JJ Dessauer, gecertificeerde creatief therapeut.

"Kinderen oefenen met broers en zussen want het is een veilige manier om te testen van de grenzen en de grenzen zonder de bedreigingen en de implicaties van het 'verbannen' uit een peer-groep," Dessauer zei. "Ze zijn testen grenzen en grenzen, vaak binnen de veiligheid van relaties waar ze zich gerust."

Spelletjes zorgen voor meer kansen voor kinderen te verkennen, bouwen en creëren samen als broers en zussen en vrienden, zei Dessauer.

"Bevordering van zelfbewustzijn en leren over elkaar is in wezen gekoppeld aan sociale flexibiliteit, begrip, samenwerking, compromis en communicatie – alle ingrediënten over hoe je een vriend."

  • Foto krediet Ableimages/Digital Vision/Getty Images
Bevorderd door Zergnet

Middelen

Lees de volgende:

Gerelateerde Artikelen

Het ontwikkelen van goede peuter & broer/zus relaties

Het ontwikkelen van goede peuter & broer/zus relaties

In een perfecte wereld, broers en zussen geboren zou worden te weten hoe om te krijgen samen met elkaar en er zou nooit een strijd of ruzie. Helaas, wij leven niet in zo'n wereld en zal er meningsverschillen als uw kinderen opgroeien. In feite, zijn
Kenmerken van broer of zus relaties

Kenmerken van broer of zus relaties

Broer/zus relaties kunnen uitvoeren het gamma worden de beste vrienden tot de slechtste van vijanden, en vaak een turbulente combinatie van de twee, in de loop van een mensenleven. Broers en zussen ouderschap vormt bepaalde uitdagingen, omdat elk kin
How to Deal met een misbruik van de broer/zus

How to Deal met een misbruik van de broer/zus

Misbruikt door een broer of zus is pijnlijk en kan leiden tot hevige stress. Of fysieke mishandeling, zoals raken of verbaal geweld, zoals de naam-roeping, het is cruciaal voor het vinden van manieren om jezelf te beschermen. Door te praten met uw br
How to Make wijzigt met een vervreemde broer/zus

How to Make wijzigt met een vervreemde broer/zus

Zuster rivaliteit en ruzie worden verwacht wanneer kinderen jong zijn, maar kloven in de relatie volwassen broers en zussen ook overkomen. Misschien was uw relatie altijd rotsachtige, maar soms zelfs een goede, solide relatie kan worden gescheurd doo
Broer/zus plagen & de gevolgen voor een kind

Broer/zus plagen & de gevolgen voor een kind

Kinderen die niet goed zijn gedisciplineerd kunnen plagen hun broers en zussen thuis of op school, op de speelplaats of een plaats waar ze met elkaar communiceren. Kinderen kunnen vechten, plagen, beschimpen of pesten elkaar voor domme redenen: die z
Het instellen van de grenzen met een alcoholische broer/zus

Het instellen van de grenzen met een alcoholische broer/zus

Grenzen zijn belangrijk in al uw relaties. Zonder hen, loopt u het risico om controle te verliezen en uw eigen waarden en gevoel van eigenwaarde in gevaar te brengen. Als het gaat om de broers en zussen, kan het bijzonder moeilijk te instellen en afd
Hoe om te versieren als een broer & zus deelt een kamer

Hoe om te versieren als een broer & zus deelt een kamer

Soms gewoon heb niet je genoeg slaapkamers in uw huis te besteden aan elk kind. Broers en zussen van hetzelfde geslacht die een kamer delen kunnen moeilijk genoeg, maar wanneer u verschillende geslachten, de situatie wordt het lastiger. U waarschijnl
Hoe u kunt helpen kinderen hechten aan een geadopteerde broer/zus

Hoe u kunt helpen kinderen hechten aan een geadopteerde broer/zus

U hebt een ouder kind aangenomen maar het gezellige gezinsleven dat u met uw biologische kinderen en de nieuwkomer voor ogen mag gewoon niet gebeuren. De kinderen kunnen problemen binding met elkaar hebben en vind je jezelf voortdurend toezicht op uw
Hoe om zich te verontschuldigen als u uw zus of broer kwetsen

Hoe om zich te verontschuldigen als u uw zus of broer kwetsen

Broer/zus squabbles gebeuren, maar soms argumenten krijgen verwarmd en bijverwarmd flare. Als je hebt gekregen meeslepen in woede en iets om te kwetsen uw broer of zus gedaan, gevoel je waarschijnlijk een massa bedrag van schaamte en schuld. Nu het s
Leuke ideeën voor grote zus & kleine broer portretten

Leuke ideeën voor grote zus & kleine broer portretten

Elke ouder koestert beelden van hun eigen kinderen en de kostbare momenten die een grote zus en broertje delen zijn werkelijk uniek. Of een professionele fotograaf is ingehuurd om de essentie van uw kinderen van broer/zus relatie of u gebruik maken v
Waarom zijn relaties met broers en zussen belangrijk?

Waarom zijn relaties met broers en zussen belangrijk?

Broer/zus relaties zijn uitermate belangrijk tijdens de kindertijd en gedurende het hele leven. Broers en zussen vormen een van de allereerste peer groep en kinderen leren sociale vaardigheden, conflictbeheersing en vriendschappen in stand houden als
Hoe je je zus om te luisteren naar u

Hoe je je zus om te luisteren naar u

Als tieners of volwassenen kan communicatie met broers en zussen moeilijk zijn omdat de intimiteit van de relatie zo diep is dat manieren vaak uit het raam vliegen. In een artikel van de Ohio departement of Aging, gerontologie specialist Christine A.
De vereisten voor de I-130 bij het indienen voor een broer

De vereisten voor de I-130 bij het indienen voor een broer

Amerikaanse burgers, met inbegrip van legale immigranten die nationaliteit door naturalisatie, hebben opgedaan kunnen familieleden naar de Verenigde Staten brengen door gezinsgerichte immigratie. Om te sponsoren een broer voor juridische permanente v
How to Be een goede grote zus

How to Be een goede grote zus

Uw acties als een grote zus kunnen bepalen als uw broers en zussen u als een ondersteunende rol model of een manipuleren tiran beschouwen. Als een oudere broer hebt u de mogelijkheid om zowel een positieve als negatieve invloed op uw broers en zussen