Veiligheidsinrichtingen in aardgas kachelsAardgas is een relatief schone en goedkope brandstof. Het is ook mogelijk explosieve en bepaalde risico branden in uw huis. In de bevestiging van de potentiƫle gevaren, zijn gas kachels uitgerust met veiligheidsvoorzieningen die bijdragen tot het verminderen van de risico's, zodat u koken kunt zoveel als u wilt zonder gevaar voor de gezondheid van uw huis, familie of op lange termijn.

Vlam mislukking apparaten

  • Een vlam mislukking apparaat controleert de vlam van een gasfornuis brander's, en de stroom van gas aan de brander stopt wanneer de vlam dooft. Deze apparaten gebruiken een thermokoppel dat een kleine elektrische stroom, genereert wanneer het wordt verwarmd door de vlam van de brander en de elektrische stroom een klep op de voedingsleiding van gas activeert, het open houden, zolang de vlam aanwezig is. Als de vlam gaat uit, het thermokoppel huidige niet genereren en de klep gesloten. De actie van het apparaat voorkomt dat gas opbouwen zonder verbrand.

Automatische opnieuw ontsteking

  • Sommige vlam mislukking apparaten moet de kachel de gebruiker handmatig opnieuw de stroom van gas de vlam dooft, maar de apparaten die worden gebruikt in veel gas kookplaten leiden tot een automatisch hergebruik ontstekingssysteem dat relights de vlam van de brander nadat het dooft. In dit geval controleert een elektronische schakeling de vlam en de schakeloptie/brander; Als de schakelaar ingeschakeld is en er geen vlam is, activeert het circuit een elektronische ontstekingen, die gebruik maakt van een elektrisch geproduceerde vonk te ontbranden van het gas.

Ventilatie

  • Verbranding in gas kachels produceert schadelijke gassen zoals koolmonoxide en stikstofdioxide; de laatste kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, en de voormalige fataal kan zijn als het zich in uw huis opbouwt. Daarnaast koken op het fornuis produceert fijne zwevende deeltjes die leiden respiratoire complicaties tot kan en airborne vet uit koken kunt opbouwen op oppervlakken en maken een brandgevaar. Meeste gas kookplaten zijn uitgerust met vent kappen die vent van deze schadelijke stoffen naar buiten; een ventilator in de kap tekent gassen en deeltjes in een buis die uitlaten van de stoffen aan de buitenkant van het gebouw.

Filtratie

  • Indien ontluchting van de uitlaat van de kachel niet mogelijk of praktisch, gebruiken sommige fornuizen gas filtratiesystemen die verwijderen van sommige zwevende deeltjes uit de lucht. Actieve kool en draad mazen in het werk van de filters te verwijderen vet en koken geuren uit de lucht boven de kachel. Deze filters niet verwijderen van schadelijke gassen, echter, of zelfs alle van de vet- en zwevende deeltjes, zodat een goed ontlucht afzuigkap als veiligheidsinrichting verdient.

Gerelateerde Artikelen