Het maken van een vioolEr zijn duizend keuzes in het proces van het maken van een viool.

— Kim Tipper, viool vioolbouwer en restaurateur

Zoals de wereld van de schilderkunst, waar we cijfers zoals Monet, Picasso en Rembrandt voor hun fijn bewerkte meesterwerken vieren, heeft het rijk van instrument maken zijn eigen set van pictogrammen.

En, zoals schilders, zijn niet alle instrumentmakers die produceren van kwalitatief hoogstaande werk van een vervlogen tijdperk. Moderne makers van snaarinstrumenten, bekend als gitaarbouwers, zijn het maken van een merk voor zichzelf onder de ambachtslieden waarvan violen prachtige muziek maken en halen hoge prijzen. Ze bundelen deze master viool makers als Antonio Stradivari en Nicolo Amati.

Maar het is moeilijk om te concurreren met de reputatie van de recessie virtuozen van viool bouw, zoals Stradivari, een Italiaans geboren in de 17e eeuw. Vandaag, zijn Stradivarius violen zeer gewaardeerde door musea, privé-verzamelaars en muzikanten, ophalen van miljoenen dollars.

Geschiedenis van meest gewaardeerde gitaarbouwers

In de loop van zijn leven (1644-1737), Stradivari ontworpen en geproduceerd van meer dan duizend violen, waarvan sommige nog steeds in bestaan, volgens Stradivarius.org zijn. Velen beschouwen zijn violen als de grootste ooit gemaakt in termen van geluid, design en algehele schoonheid.

Stradivari maakte cello's, gitaren en Luiten harpen, maar hij is vooral bekend voor zijn prachtig bewerkte violen, het vroegste bekende had plaatsgevonden in 1666. Zijn meer geperfectioneerde instrumenten verscheen tussen 1700 en 1725. Stradivari heerste opperste op zijn ambacht goed in zijn 70 's.

Andere beroemde viool gitaarbouwers omvatten Gasparo da Salo (1542-1578), Andrea Amati (1520-1611), Nicolo Amati (1596-1684), Bartolomeo Giuseppe Guarneri (1698-1744) en Carlo Bergonzi (1683-1747). Stradivarius.org meldt dat da Salo vervaardigde contrabassen en altviolen die werden beschouwd als de Stichting voor Italiaanse violen. Andrea Amati wordt gecrediteerd met het starten van een dynastie van meester gitaarbouwers, fijne instrumenten ontwerpen voor Charles IX en oprichting van een viool-making school in Cremona, Italië.

Nicolo Amati, zijn kleinzoon, staat bekend als de maker van de meest getalenteerde viool van zijn beroemde familie en wordt verondersteld te hebben geleerd Stradivari. Guarneri wordt beschouwd als de enige echte rivaal van Stradivari, met sommige verzamelaars en muzikanten zijn werkzoekende over Stradivari's. En de Bergonzi violen featured een geslaagde mix van Stradivari's en Guarneri van ontwerpen.

Stradivari echt superieur is?

Kim Tipper, een vioolbouwer en restaurateur van de geschoolde in Victoria, British Columbia, en Guy Harrison, een vioolbouwer uit Ottawa, Ontario, zeggen dat het debat over of Stradivari's instrumenten superieur aan een eersteklas viool die vandaag de dag geproduceerd zijn is ingewikkeld.

"Het is een kwestie van mening," zei Kipper. "Wat het echt op neer komt is het merendeel van de mensen met adviezen hebben nooit echt een gespeeld. Zij kunnen hebben gehoord iemand spelen, maar het punt is als je hoort iemand een Stradivari spelen, je niet echt de viool gehoor. Wat je vooral gehoor is zo veel andere dingen, zoals de vaardigheid van de speler, en mensen zijn ook snel te vergeten de reparateurs, omdat ik denk dat er heel weinig Stradivari in hun oorspronkelijke toestand.

"De sterke punten van de Stradivari zijn grote materialen, geweldig design, superieure Behendigheid, grote schoonheid die altijd hen aantrekkelijk, maakt dus er altijd een markt is klaar te zetten de reparatiewerkzaamheden in een mooi, mooi historisch object. Dus als je al die dingen nemen... 80 procent is dan wat Stradivari deed.

"Wat Stradivari deed is, maakte hij een echt mooi object dat we willen kijken na en geven aan de allerbeste spelers op de planeet. Ze hebben honderden jaren oud, die grote dingen aan hen tonally doet. Het is moeilijk voor een nieuwe viool te vergelijken met een echt grote oude viool. Er zijn dingen makers niet kunnen in hen als gloednieuwe instrumenten zetten; of het duren zal 50 jaar of 500 jaar uit te komen, wie weet?"

Harrison zegt Stradivari is op een voetstuk, en aan hem opzoeken viool spelers en makers. "Stradivari had een geschiedenis; Hij was een icoon van viool maken,"zei Harrison. "Het lijkt soort van vragen als Shakespeare nog steeds de grootste toneelschrijver is. Hoe jij het antwoord?

"Het is heel moeilijk om te analyseren van het geluid van een viool zonder uw oordeel vertroebeld: gewenste soort Stradivari te komen op de top. Iemand heeft het overhandigd aan u, en het is waard $5 miljoen; je soort verwachten dat het beter klinken. Maar in blind proeven, nieuwe violen doen zeer goed."

Wat maakt een grote viool

Deze gitaarbouwers zijn gedaald in de geschiedenis voor hun felbegeerde werk en viool makers vandaag zijn het creëren van muzikale meesterwerken in het beeld van hun voorgangers.

Er is geen blauwdruk voor het maken van een superieure viool, zegt Kim Tipper, een vioolbouwer en geschoolde restaurateur in Victoria, Brits-Columbia. Viool maken is een persoonlijke kunst, zegt hij, waar de uitvoering van een ontwerp, het niveau van afwerking en de totale montage van verschillende onderdelen gerangschikt hoogst in belang.

"Ik denk dat er zijn duizend keuzes in het proces van het maken van een viool," zei Kipper. "Niet alle makers zijn bewust van wat ze zijn. Ze kunnen zeer blindelings; sommige keuzes maken ze zou kunnen kopen van halfafgewerkte delen, waarin sommige van hun keuzes zijn gemaakt voor hen."

Guy Harrison, een vioolbouwer gevestigd in Ottawa, Ontario, citeert een paar brede, fundamentele elementen moeten ambachtelijke een uitstekend instrument.

"De keuze van hout, het ontwerp van de viool, de lak en de opstelling van de viool een grote invloed hebben--de kleine onderdelen zoals de brug, de snaren, het staart stuk," verklaarde Harrison.

Voor Kipper, het kiezen van dat het juiste hout is van vitaal belang als het gaat om het maken van een viool, die traditioneel uit de achterkant bestaat, zijkanten en nek gemaakt van esdoorn en een vuren front. Hij kiest voor grote-leaf maple van Vancouvereiland in plaats van de gebruikelijke Europese esdoorn.

"Veel van de Noord-Amerikaanse beleidsmakers die proberen om grote violen zal bestellen hout uit Europa omdat het de traditionele ding," zei Kipper. "Maar ik ken sommige vrij grote makers met behulp van lokale hout."

De kenmerken van een grote viool zijn "de eigenschappen die we kunnen zien, in termen van het gewicht en dichtheid, het gevoel van het instrument en graan hoe fijn het is", Tipper voortgezet. "Ongeveer 95 procent van de violen die ik echt heb liefgehad had hout dat visueel was hout zou ik kiezen: boete-korrel Spar onder de brug en aantrekkelijke maple dat niet overdreven is gevlamd. Niet te veel figuur, niet teveel dichtheid, en goed gesneden in termen van de richting van het graan en de figuur enzovoort."

Harrison heeft zijn eigen normen. "Ik ben op zoek naar een licht stuk hout, dat gunstig voor het geluid van de viool, en een bepaalde graan in het bos is," zei hij. "Ik wil het hout te snijden correct.

"De algemene afwerking is belangrijk. Er is een hoog niveau van vakmanschap dat in een instrument dat zal goed klinken en een betrouwbaar instrument gaat dus het op de goed klinkende houden zal."

Strijkers, aan de andere kant, zijn niet heel belangrijk als het gaat om de waardering van een viool. Ze zijn een persoonlijke keuze van de speler en zijn gemakkelijk te vervangen. Muzikanten zijn meer bezig met een knappe doos dan de snaren.

Viool-maken fouten

Terwijl er geen "juiste" methode in de zoektocht bestaat naar de perfecte viool mode, kunnen een paar fouten leiden tot een onspeelbaar instrument.

"Het zou hout dat is veel te zwaar of niet gedroogd goed," zei Harrison. "Kon er iets inherent mis met het ontwerp van de viool op de manier dat de boven- of achterzijde is gevormd, of misschien de dingen niet goed zijn uitgerust.

"Misschien het gewricht van de achterkant niet is goed gedaan, dus het kan of kan niet van invloed op het geluid, maar het zal invloed op de betrouwbaarheid van de viool. Misschien is de nek op de verkeerde hoek, of het zou iets veel subtieler. "En als vernis te dik is, het niet goed zou zijn."

Kipper zegt is er veel wetenschappelijk onderzoek naar violen en hoe te bouwen van het perfecte instrument, maar deze ideeën nooit opstaan om wat grote viool makers al kunnen doen, en ze vallen uit de boot.

Voordelen van de moderne gitaarbouwer

Gitaarbouwers praktijken zijn vandaag zeer gelijkaardig aan die van 300 jaar geleden, Harrison zegt, met uitzondering van de met behulp van een buigmoment strijkijzer in plaats van een verwarmd in een kolen-brand en het snijden met behulp van een elektrische lintzaag in plaats van een leerling doen met de hand. Viool makers nog steeds gebruik maken van vrij traditionele materialen en traditionele ontwerpen, deels omdat ze werken.

Kipper en Harrison erkennen dat moderne makers enkele voordelen ten opzichte van historische makers hebben. Voor een, kunnen master gitaarbouwers over de hele wereld ontwerpideeën via het Internet delen. Daarnaast is het makkelijker voor hobby viool makers te leren het ambacht met behulp van gepubliceerde handboeken of instructies online gevonden. Maar zij benadrukken dat viool maken is een kunst die een student kan alleen met een getrainde mentor meester.

De moderne gitaarbouwer heeft ook toegang tot hout uit over de hele wereld. Stradivari's viool toets werden gemaakt met palissander fineer, die niet duurzaam en in minder dan 10 jaar door kunnen dragen. Hij had geen toegang tot ebbenhout. Een moderne viool heeft een ebben toets, die duurzaam is en kan worden dook.

Deze voordelen, Tipper zegt, geven gitaarbouwers en restaurateurs graag zelf de gelegenheid om enkele ongelooflijke klinkende instrumenten ambacht.

"Met genoeg geld, er is geen beperking aan wat u verwerven kunt zodat een viool."

  • Foto Credit Chris Hondros/Getty Images Entertainment/Getty Images
Bevorderd door Zergnet

Middelen

Lees de volgende:

Gerelateerde Artikelen

Materialen gebruikt voor het maken van een viool

Materialen gebruikt voor het maken van een viool

Een viool is de toevallige waarnemer gemaakt van hout en een paar metalen onderdelen, met inbegrip van de snaren. Dit is echter slechts een klein deel van haar make-up. Er is een wereld van verschil in bossen en strijkers, omdat elk zijn eigen kwalit
Het afstellen van een viool met een gitaar Tuner

Het afstellen van een viool met een gitaar Tuner

Stemmen van een viool met een gitaar tuner is een eenvoudig proces dat kan worden bereikt in een kwestie van minuten. Het is het beste te gebruiken een chromatische gitaar tuner met een microfoon bij het stemmen van een viool, zoals regelmatigste git
Het afstellen van een viool

Het afstellen van een viool

Het afstellen van een viool. Een viool is een van de moeilijkste instrumenten om af te stemmen. U moet een getraind oor voor muziek en toonhoogte of u zal niet zitten kundig voor stemmen van een viool op uw eigen. Teveel verscherping van de snaren zo
Instructies voor het maken van een ingerichte zachte

Instructies voor het maken van een ingerichte zachte

Een ingerichte zachte is een cover op maat aan het specifieke stuk van meubilair op een close-geschikte wijze thats. Dit resulteert in een meer op maat vormgeving en het meubilair kan vaak worden weergegeven alsof de cover het origineel is. Om dit re
Ideeën over het maken van een schoenendoos van School Valentijn

Ideeën over het maken van een schoenendoos van School Valentijn

Valentijnsdag is meer dan alleen een vakantie gewijd aan liefde en romantiek. Kinderen over de hele wereld genieten van de vakantie net zo veel als volwassenen doen. Scholen in Amerika erkennen de dag als een nationale feestdag en houd een Valentine'
Ideeën voor het maken van een boot-Project dat kan zweven

Ideeën voor het maken van een boot-Project dat kan zweven

Het is niet erg moeilijk om te maken van een boot die kan drijven. Voor een snelle en eenvoudige boot project, er zijn tal van alledaagse voorwerpen die kunnen worden vervangen voor delen van een boot: de enige beperking is je fantasie. Voor meer bet
Geheim aan het maken van een droge schilferige Scone

Geheim aan het maken van een droge schilferige Scone

Scones, licht gezoet en bezaaid met krenten of hartige en geparfumeerd met kruiden, moeten een pluizig en vochtige interieur en een droge, schilferige buitenkant. Het geheim van het bereiken van de perfecte scone is nauwkeurig ingrediënten goed te me
Ambachtelijke ideeën voor het maken van een papier-zaklamp

Ambachtelijke ideeën voor het maken van een papier-zaklamp

U kunt helpen de peuters in je leven en maken hun eigen pretenderen zaklampen, compleet met een reflecterende lens, met behulp van elementaire ambachtelijke leveringen die u waarschijnlijk reeds bezit. Of begin met echte zaklampen en maken hen nog le
Hoe te blokkeren van uw nummer bij het maken van een telefoongesprek

Hoe te blokkeren van uw nummer bij het maken van een telefoongesprek

Identificatie van de beller kunt u zien wie er belt voordat u de telefoon opneemt. Bij de meeste telefoon providers vergoeding een voor deze dienst. Wanneer een persoon aanroept, kunt u hun nummer en de naam verschijnen op het display verschijnt. De
Verkeersregels voor het maken van een linker bocht

Verkeersregels voor het maken van een linker bocht

Rijden is een taak die constante waakzaamheid vereist. Het manoeuvreren van wegen en snelwegen kunnen verwarrend zijn, vooral omdat sommige verkeersregels per staat verschillen. Toch zijn er fundamentele regels die bepalen hoe maak je een linker boch
Het maken van een elektronische handtekening in Microsoft

Het maken van een elektronische handtekening in Microsoft

E-mailhandtekeningen toevoegen individualiteit aan uw elektronische berichten. Wanneer u een elektronische handtekening in Microsoft Outlook of Word instelt, wordt het automatisch weergegeven op de bodem van elk bericht dat u verzendt. Er zijn vele m
Het maken van een Fake grot muur

Het maken van een Fake grot muur

Als u de presentatie een toneelstuk of film die in een grot plaatsvindt, in het echte ding werkt mogelijk niet praktisch. In plaats daarvan kun je de grot om u door het maken van een nep grot muur. Deze muur kan worden aan een tijdelijke frame gekopp
Hoe te achterhalen van de grootte van een sjabloon voor het maken van een Cone gevormde lampenkap

Hoe te achterhalen van de grootte van een sjabloon voor het maken van een Cone gevormde lampenkap

De kleuren van een lampenkap steeds voegt diffuus licht in een kamer, zonder een lamp die pijn de ogen doet. Lampenkappen zelf, terwijl begonnen als een omhulsel voor het verspreiden van oudere lichtbronnen, zoals kaarsen, of kleine branden, zijn int
Ideeën voor het maken van een Diorama van een voorstedelijk gebied

Ideeën voor het maken van een Diorama van een voorstedelijk gebied

Diorama's zijn kleine, driedimensionale scènes die een verhaal vertellen. Hoewel diorama's meestal geassocieerd met lagere-school kinderen, schoenendozen en beroemde plaatsen of mensen zijn, kun je nog steeds een diorama van uw lokale suburbane wijk