Het opnieuw installeren van WindowsMicrosoft Windows is geïnstalleerd op ongeveer 84 procent van de persoonlijke en zakelijke computers, het meest gebruikte besturingssysteem in de wereld. Virusinfectie, bestandscorruptie en andere problemen kunnen soms leiden tot schade aan het besturingssysteem waarvoor herinstallatie van het besturingssysteem om te corrigeren. Zelfs als het besturingssysteem nog steeds functioneel is, kan je besluiten om opnieuw te installeren als een manier om het corrigeren van fouten in het register, compatibiliteit van software en algemene OS zwellen die wordt veroorzaakt door geïnstalleerd maar niet-gebruikte Windows-onderdelen.

Wat die u nodig hebt

 • Windows-installatieschijf

Voorbereiding

 • Het uitvoeren van een virus en malware scan op uw computer voordat u Windows opnieuw installeert. Terwijl het herinstallatieproces alle bestanden geïnfecteerd systeem overschrijft, kunnen andere bestanden op uw computer worden besmet. Voer een scan voordat u opnieuw installeert voor de infecties te elimineren of te verwijderen van geïnfecteerde bestanden, zodat ze niet kunnen het systeem reinfect nadat u de installatie hebt voltooid. Wanneer de scan voltooid is, uw antivirussoftware uitschakelen voordat u de installatie opnieuw start en laat deze uit tot nadat het proces is voltooid.

 • Maak reservekopieën van uw documenten, afbeeldingen en andere belangrijke gegevens door de gegevens te kopiëren naar een flashstation, externe harde schijf of een interne harde schijfpartitie die losstaat van uw Windows-partitie. Als deze opties niet beschikbaar zijn, gebruikt u verwisselbare media zoals een beschrijfbare dvd's om een back-up van uw bestanden. Zoek uw productcode van Windows en de productcodes voor andere software die u opnieuw installeren zal; de Windows-toets moet worden opgenomen met de installatieschijf of aangesloten op uw computer als het kwam met Windows geïnstalleerd. Noteer gegevens zoals uw gebruikersnaam, computernaam en de naam van de werkgroep om ervoor te zorgen dat ze correct zijn ingevoerd nadat u de installatie hebt voltooid.

 • Bepalen hoe u wilt Windows opnieuw te installeren. Er zijn twee opties voor u beschikbaar: een volledige herinstallatie met de "Custom" installatieoptie of een herinstallatie van de "in-place verbetering" met de "Upgrade" optie voor de installatie. Een volledig nieuwe installatie geeft u de optie voor het formatteren van de schijfpartitie voordat u opnieuw installeert, opmaak is niet verplicht. Een herinstallatie ter plaatse systeembestanden overschrijft op dezelfde manier dat een upgrade uitvoeren naar een andere versie van Windows en heeft niet de drive te herformatteren. Als u besluit om het station te formatteren, zal u kiezen tussen een volledige indeling die veilig alle gegevens op de partitie worden verwijderd en een snelle formattering die de vorige gegevens worden overschreven. De volledige indeling zorgt ervoor dat alle eerder opgeslagen gegevens volledig verwijderd, maar het duurt veel langer dan een minder-secure Snelformatteren.

 • Verwijder de Service Pack-updates die u eerder hebt geïnstalleerd als u niet van plan bent om uw Windows-partitie te formatteren. Dit wordt gedaan door te klikken op de link "Weergave geïnstalleerd Updates" in het venster "Een programma verwijderen", de servicepack-update die u wilt verwijderen te selecteren en te klikken op de knop "Verwijderen". Windows kan niet correct opnieuw geïnstalleerd als de Service Pack-updates niet worden verwijderd voordat u begint met het installatieproces omdat de software het installatieproces als een onbevoegde downgrade zien zal.

Herinstallatie

 • Plaats de Windows-installatieschijf in het DVD-station van uw computer. Wilt u een "in-place upgrade" nieuwe installatie uitvoert, voer het bestand "setup.exe" vanuit naar de schijf terwijl Windows wordt uitgevoerd. Als u van plan een volledige herinstallatie uitvoeren, start de computer opnieuw op en druk op een willekeurige toets wanneer u wordt gevraagd om op te starten vanaf de schijf in het DVD-station.

 • Klik op de knop "Install Now" op het eerste installatiescherm. Kies de optie voor het downloaden van bijgewerkte installatiebestanden om te voorkomen dat problemen met de installatie en vervolgens gelezen en ga akkoord met de gebruikersovereenkomst van Windows. Als u een in-place upgrade herinstallatie uitvoert, klikt u op de optie 'Upgrade' wanneer gevraagd te selecteren van het type installatie die u wilt uitvoeren. Als dat niet het geval is, klikt u op "(geavanceerde) douane" om te beginnen met een volledige herinstallatie.

 • Selecteer het station waar u wilt installeren van Windows in de lijst met schijven die worden gegenereerd door het installatieprogramma. In plaats daarvan verschijnt een lijst van geïnstalleerde versies van Windows gebruikt u de "Upgrade" optie voor de installatie. Nadat een station is geselecteerd, hebt u de optie voor het opmaken van dat station met behulp van een van de typen van de indeling eerder besproken door op de link "Stationsopties (Geavanceerd)" te klikken en te selecteren de formatteeroptie die u gebruiken wilt; deze link kan worden genegeerd als u niet wilt dat de schijf opnieuw formatteren. Wanneer u bent klaar om te beginnen de herinstallatie, klikt u op "Volgende".

 • Ingang van uw Windows-productcode desgevraagd; Hierdoor kan het installatieprogramma de juiste bestanden kiezen om te installeren voor uw versie van Windows, aangezien Windows installer bevat de bestanden die nodig zijn om elke Windows-versie te installeren. Bevestigen dat de "Activeren Windows wanneer I 'm on line" is aangevinkt om ervoor te zorgen dat Windows correct wordt geactiveerd, tenzij u van plan bent de software handmatig activeren wanneer de installatie is voltooid.

 • Wacht tot alle systeembestanden voor het besturingssysteem, een proces dat tot een half uur of langer afhankelijk van de hardware van de computer duren kan voor het bijwerken van Windows installer. Voer uw naam, de naam van een computer, uw tijdzone en de beveiligingsinstellingen voor uw netwerk wanneer u wordt gevraagd om de installatie te voltooien.

 • Installeer opnieuw alle programma's die werden verwijderd tijdens het formaat en de herinstallatie; Als u een in-place upgrade opnieuw installeren hebt uitgevoerd en vervolgens dit niet nodig zal zijn. Kopieer uw foto's, documenten en andere gegevens waarvan een back-up is gemaakt naar uw harde schijf wanneer u klaar bent met het opnieuw installeren van andere software.

 • Tips & waarschuwingen
  • Wanneer u een volledige herinstallatie van Windows uitvoert zonder opmaak van de Windows-partitie, worden alle vorige gebruikersbestanden en systeembestanden opgeslagen in een map met de naam "Windows.old." Software moet worden geïnstalleerd om te zorgen voor goede werking, echter.
  • Vergeet niet om het downloaden van nieuwe stuurprogramma's voor hardware zoals videokaarten, geluidskaarten en aangepaste toetsenborden. Uw hardware mogelijk niet correct totdat de juiste stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, en de meest recente stuurprogramma's downloaden van de website van de fabrikant zorgt ervoor dat uw stuurprogrammasoftware de nieuwste fixes en features heeft.
  • Bestandscorruptie en een beschadigde opstartsector kunnen het onmogelijk maken voor het uitvoeren van een in-place upgrade herinstallatie. In dit geval wilt opnieuw formatteren van uw Windows-partitie voordat u verdergaat met een volledige installatie.

  Gerelateerde Artikelen

  Het opnieuw installeren van Windows 7 in een Toshiba Laptop

  Het opnieuw installeren van Windows 7 in een Toshiba Laptop

  Als u merkt dat uw Toshiba laptop heeft is traag de laatste tijd, of als de computer vatbaar voor frequente fouten of verplettert is, er een goede kans is zal dat opnieuw installeren het besturingssysteem Windows 7 het probleem verhelpen. Lockups en
  Het opnieuw installeren van Windows XP op een Toshiba Portege 3500

  Het opnieuw installeren van Windows XP op een Toshiba Portege 3500

  De Toshiba Portege 3500 (en variant 3505) zijn een van meerdere regels van laptops zonder een geïntegreerde cd-rom-station. Dit gebrek creëert problemen voor gebruikers die willen de computer formatteren en installeren te zoet uittreksel van OS van d
  Het opnieuw installeren van Windows XP op Gateway zonder een opstartdiskette

  Het opnieuw installeren van Windows XP op Gateway zonder een opstartdiskette

  Als u problemen met uw Gateway ondervindt, moet u wellicht Windows XP opnieuw installeren. Maak je geen zorgen als je niet de besturingssysteem schijf, omdat u Windows XP opnieuw te vanaf de vaste schijf installeren kunt. Het duurt slechts een paar k
  Het opnieuw installeren van Windows met behulp van schijven die kwam met een Compaq Presario Notebook

  Het opnieuw installeren van Windows met behulp van schijven die kwam met een Compaq Presario Notebook

  Compaq Presario notebooks die oorspronkelijk kwam met Windows XP of eerder geïnstalleerd opgenomen recovery schijf om de computer te herstellen naar de fabrieksinstellingen. De herstelschijven bevatten het originele besturingssysteem, de vooraf geïns
  Het opnieuw installeren van Windows met een Recovery-schijf

  Het opnieuw installeren van Windows met een Recovery-schijf

  Wanneer u een nieuwe computer koopt, komt het met een herstelschijf in geval van mislukking, virus of spyware hardwareprobleem. U kunt opnieuw installeren van Windows 7 met behulp van de hersteldiskette in een paar korte stappen.Plaats de Windows 7 r
  Het opnieuw installeren van Windows op uw Lenovo ThinkPad

  Het opnieuw installeren van Windows op uw Lenovo ThinkPad

  Op een dag, u online video's bekijken of kraken nummers met uw Lenovo ThinkPad, en de volgende toepassingen niet openen, u kan niet surfen op het Web en Windows draait gewoon niet zoals die het hoort. Er zijn vele redenen, dat dit kan gebeuren. Virus
  Het opnieuw installeren van Windows XP Professional op een HP Compaq

  Het opnieuw installeren van Windows XP Professional op een HP Compaq

  Vele computergebruikers vinden zichzelf moeten opnieuw installeren van Windows XP Professional. De redenen verschillen, maar de twee meest voorkomende zijn harde schijf crasht en verwijdering van virussen. Opnieuw te installeren XP Professional op ee
  Hoe een bestand te herstellen na het opnieuw installeren van Windows

  Hoe een bestand te herstellen na het opnieuw installeren van Windows

  Opnieuw installeren van Windows is een belangrijke computer-gebeurtenis en het stoort een groot aantal bestanden als het niet volledig beleidsitem. Er zijn twee manieren om Windows opnieuw te installeren. Kunt u Windows installeren op de top zelf, ve
  Het opnieuw installeren van Windows Defender

  Het opnieuw installeren van Windows Defender

  Windows Defender de computer helpt beschermen tegen indringers, gevaarlijke websites, binnenkomende bedreigingen en zelfs potentieel riskante downloads. Windows Defender gratis wordt geleverd met alle geregistreerde gebruikers van Windows. Als uw Win
  Het opnieuw installeren van Windows XP zonder een CD

  Het opnieuw installeren van Windows XP zonder een CD

  Na verloop van tijd kan het besturingssysteem Windows XP starten vertragen, bevriezing en niet af te sluiten. Dit kan worden gecorrigeerd door het systeem opnieuw te installeren op uw computer. Dit kan echter een probleem als uw computer niet gelever
  Het opnieuw installeren van Windows XP op een Dell

  Het opnieuw installeren van Windows XP op een Dell

  Elke Dell-computer hebt aangeschaft waarop Windows XP al is geïnstalleerd, is tevens voorzien van een CD voor herinstallatie van besturingssysteem. De CD bevat alle Microsoft Windows XP servicepacks die deel van de oorspronkelijke installatie uitmaak
  Het opnieuw installeren van Windows XP zonder activering

  Het opnieuw installeren van Windows XP zonder activering

  U kunt in Windows XP activeren hetzelfde exemplaar van Windows 25 keer op dezelfde computer. Zodra je de limiet hebt bereikt, moet u het aanroepen van Microsoft om Windows XP te activeren. Soms wordt de limiet bereikt lang voordat nummer 25. Om te vo
  Het opnieuw installeren van Windows XP na een wijziging van de harde schijf

  Het opnieuw installeren van Windows XP na een wijziging van de harde schijf

  Windows XP opnieuw te installeren na een verandering van de harde schijf niet zo is veel anders dan opnieuw te installeren na het formatteren van uw harde schijf. Het maakt niet uit als u wilt op de dezelfde grootte harde schijf wijzigen of upgraden
  Het opnieuw installeren van Windows-besturingssystemen

  Het opnieuw installeren van Windows-besturingssystemen

  Microsoft Windows is het meest gebruikte besturingssysteem in de wereld. Het is vooraf geïnstalleerd op de meeste nieuwe computersystemen en is compatibel met een breed scala van verschillende computers. Microsoft Windows kan prima overweg met kleine