Hoe vervang ik de thermostaat in een 2002 Oldsmobile Aveo

Ondanks haar status van de nieuwkomer was de Aveo de definitieve Oldsmobile te rollen uit de eeuwenoude autofabrikant de assemblagelijn. De laatste 500 Aleros werden speciale editie-modellen die onderscheidend interieur en exterieur trim ter herdenking van de Oldsmobile storied geschiedenis opgenomen. De Aveo 2002 heeft vrij een interessant proces ter vervanging van de thermostaat op zijn basisniveau 2.2-liter motor. Wanneer uitgerust met een handschakeling, is het proces een vrij veel een eenvoudig te verwijderen en te installeren. Maar met een automatische transmissie, u het uitlaatspruitstuk om te maken van de goedkeuring nodig om te verwijderen van de behuizing van de thermostaat alleen om toegang te krijgen tot de thermostaat moet verwijderen.

Wat die u nodig hebt

 • Ratel
 • Socket set
 • Zuurstof sensor aansluiting
 • Vloer jack
 • Jack staat
 • Afvoer pan
 • Kunststof pakking schraper
 • Momentsleutel
 • Nieuwe uitlaat spruitstuk pakking
 • Nieuwe flex pijp-naar-uitlaat spruitstuk pakking
 • Chemische anti-seize
 • 3 gallons 50-50 vooraf gemengd Dex-cool koelvloeistof
 • Ga direct naar stap 4 als uw Aveo een handgeschakelde transmissie heeft.

 • Verwijder de drie bouten het hitteschild aan het uitlaatspruitstuk, met behulp van een ratchet en socket, beveiligen en het hitteschild. Verwijder de zuurstofsensor uit het uitlaatspruitstuk met een ratel en zuurstof sensor-ingang. U hoeft niet te verbreken van de zuurstofsensor, gewoon opzij.

 • De voorzijde van de Aveo verhogen met een aansluiting van de vloer en dia jack staat onder de rails kader. De jarigen op hij jack lager staat. Kruipen onder het voertuig en vinden waar de uitlaatpijp flex verbindt met het uitlaatspruitstuk. Verwijder de drie flex pijp-behoud noten van de variëteit van hengsten met behulp van een ratchet en aansluiting. Trek de flex pijp voorin Schakel de variëteiten studs, vervolgens naar beneden om het losraken van de variëteit.

 • Verhogen van het voertuig uit de jack stands met de aansluiting van de vloer en verwijder de jack-stands. Het verlagen van de Aveo op de grond.

 • Schroef de dop van de Aveo de koelvloeistof overloop tank. Plaats een afvoer pan onder de petcock aan de onderkant van de radiator. Draai de petcock tegen de klok in, totdat het stopt om te beginnen met de stroom van koelvloeistof uit de radiator. Zodra de koelvloeistof stroomt stopt, draai de petcock. Ga door naar stap 7 als uw Aveo een handgeschakelde transmissie heeft.

 • Verwijder de acht uitlaat spruitstuk-naar-cilinder hoofd noten met een ratel en socket en trekken van het uitlaatspruitstuk van de motorruimte. Trek de uitlaat spruitstuk pakking van de cilinderkop en verwerpen. Reinig de paring oppervlakte op de cilinderkop en de variëteit met een kunststof pakking schraper.

 • Kijk op het midden van het motorblok aan de passagierszijde en vinden dat de metalen behuizing vastgebout aan de waterpomp behuizing; Dit is de behuizing van de thermostaat. Verwijder de twee bouten, beveiligen van de behuizing van de thermostaat.

 • Duw de thermostaat en de slang naar voren om de thermostaat eronder op een automatische transmissie Aveo bloot te stellen. Op Aleros met een handgeschakelde transmissie, trek de thermostaat en de slang naar boven om te bloot van de thermostaat. Trek de thermostaat van de behuizing water pomp.

 • Installeer de rubber afdichting rond de omtrek van de nieuwe thermostaat als het niet vooraf geïnstalleerd in het vak. Begeleiden de thermostaat in het pomphuis van water met de kant van de lente naar uit de behuizing water pomp.

 • De behuizing van de thermostaat verplaatsen over de bovenkant van de thermostaat en de thermostaat van de hand-draad de twee bouten huisvesting. Draai de twee thermostaat huisvesting bouten te 2 foot-pounds met een momentsleutel en aansluiting. Ga door naar stap 17 als de Aveo een handgeschakelde transmissie heeft.

 • Schuif een nieuwe uitlaat spruitstuk pakking op de uitlaat spruitstuk studs op de cilinderkop. Installeer het uitlaatspruitstuk op haar hengsten op de cilinderkop en de hand-draad zijn behoud bouten. Draai de bouten Uitlaat Spruitstuk tot 9 foot-pounds, vanaf de middenboven moer en werken naar buiten, met een momentsleutel en aansluiting.

 • Til de Aveo en dia jack staat onder het subframe. Lager de Aveo op de aansluiting staat.

 • Trek het oude pakking uit de groef binnen de flex pijp en het instellen van een nieuwe pakking in de groef. Begeleiden van de flex pijp flens naar de noppen op het uitlaatspruitstuk en hand-draad het behoud van de bouten. Draai de bouten flex pijp naar 26 foot-pounds met een momentsleutel en aansluiting.

 • Verhogen van de Aveo uit de jack-stands en verwijder de jack-stands. Het verlagen van het voertuig op de grond.

 • Breng een dun laagje van een anti-seize chemische stof voor de draden van de zuurstofsensor en de hand-draad de sensor in de variëteit. Draai de zuurstofsensor met een ratel en zuurstof sensor-ingang.

 • Stel het uitlaatspruitstuk hitteschild naar het uitlaatspruitstuk en hand-draad zijn behoud bouten. Draai de bouten van het hitteschild aan de 18 foot-pounds met een momentsleutel en aansluiting.

 • Voeg 50-50 voorgemengde Dex-cool koelvloeistof aan de overloop tank langzaam totdat het niveau bereikt en op een niveau boven aan de koelvloeistof overloop tank label consistent blijft. Draai van de koelvloeistof overloop tank cap.

 • Start de motor en verhoog de rpm naar tussen 2.000 en 2.500 totdat het bereikt bedrijfstemperatuur – ruwweg halverwege de temperatuurmeter. Laat de motor stationair gedurende drie minuten en het uitgeschakeld.

 • Laat de motor afkoelen totdat het is koel om aan te raken. Controleer of het niveau van de koelvloeistof nog steeds aan de top van de koelvloeistof overloop tank label is. Voeg meer 50-50 voorgemengde Dex-cool koelvloeistof zo nodig. De 2.2-liter motor heeft een totale koelvloeistof capaciteit van 2.15 gallons, maar het exacte bedrag dat vereist is om het te vullen kan variëren.

 • Neem een oude koelvloeistof naar een nabijgelegen automotive vloeistof verwijdering center. Sommige auto-onderdelen winkels nemen oude vloeistoffen kosteloos.

 • Tips & waarschuwingen
  • Motor koelvloeistof is zeer giftig en haar zoete smaak en geur kunnen aantrekken van jonge kinderen of dieren. Als ze per ongeluk consumeren, kan het leiden tot ernstige ziekte en zelfs de dood, dus houd kinderen en dieren uit de buurt van uw werkgebied en altijd veilig opslaan koelvloeistof.

  Gerelateerde Artikelen

  Hoe te verwijderen van de binnenkant paneel van een 2002 Oldsmobile Aveo deur

  Hoe te verwijderen van de binnenkant paneel van een 2002 Oldsmobile Aveo deur

  Tussen verschillende jaren, merken en modellen van voertuigen is het verwijderen van het deurpaneel iets van een gestandaardiseerde taak. De unieke constructie heeft echter elk voertuig en wordt gekenmerkt door lichte verschillen in stijl. De 2002 Ol
  Het wijzigen van de thermostaat in een 2002 Oldsmobile silhouet Mini busje

  Het wijzigen van de thermostaat in een 2002 Oldsmobile silhouet Mini busje

  De thermostaat is vrij gemakkelijk toegang tot de motor van een 2002 Oldsmobile silhouet Mini busje. Van de thermostaat ligt naast het hoofd van de motor. De gemakkelijkste manier om het te vinden is te volgen de bovenste radiator slang van de radiat
  Hoe vervang ik de thermostaat in een 1991 Toyota Previa

  Hoe vervang ik de thermostaat in een 1991 Toyota Previa

  Het veranderen van een thermostaat op een 1991 Toyota Previa is een baan die de meeste mensen kunnen uitvoeren. De thermostaat regelt de stroom van koelvloeistof uit de radiator aan de motor. Wanneer de koelvloeistof een bepaalde temperatuur bereikt,
  Hoe vervang ik de thermostaat in een 2000 Isuzu Rodeo

  Hoe vervang ik de thermostaat in een 2000 Isuzu Rodeo

  De Rodeo Isuzu geïntroduceerd in 1990. De 2000 Isuzu Rodeo was uitgerust met de optie van een 2,2-liter in-line 4-cilinder motor, of een 3.2 liter-V-6. De thermostaat op de 2000 Rodeo motoren bepaalt de inwendige temperatuur van de motor, door middel
  Hoe vervang ik de thermostaat in een droger

  Hoe vervang ik de thermostaat in een droger

  Van tijd tot tijd, zal de thermostaat in een droger breken en moeten worden vervangen. Dit zal blijken wanneer de droger is niet voldoende het drogen van kleren, of als het voor kleding worden gedroogd en opgewarmd in de machine voldoende langer duur
  Hoe vervang ik de thermostaat op een 2004 Chevy Impala

  Hoe vervang ik de thermostaat op een 2004 Chevy Impala

  De thermostaat is een belangrijk, hoewel goedkoop, onderdeel van uw 2004 Impala dat vaak over het hoofd gezien wordt bij het onderhoud van het voertuig. De thermostaat reageert goed functioneert, kan leiden tot een aantal verschillende kwesties met u
  Hoe vervang ik de thermostaat in een Mustang 1966

  Hoe vervang ik de thermostaat in een Mustang 1966

  De 1966 Ford Mustang beschikt over een popje-type thermostaat tussen de radiator en het motorblok. Als de motor oververhit of neemt een ongebruikelijk lange periode van tijd om op te warmen, de thermostaat mogelijk de oorzaak van het probleem. Gelukk
  Hoe vervang ik de thermostaat op een 1997 Doorwaadbare plaats Stier

  Hoe vervang ik de thermostaat op een 1997 Doorwaadbare plaats Stier

  Het grote ding over een thermostaat in een 1997 Doorwaadbare plaats Stier is dat wanneer het niet lukt, het veilig mislukt. Dit betekent dat de thermostaat niet in de open positie, waardoor de radiator vloeistof stroom door het voertuig te voorkomen
  Hoe vervang ik het voorwiel op een 2002 Saturnus

  Hoe vervang ik het voorwiel op een 2002 Saturnus

  Ter vervanging van het voorwiel, rekening houdend met de bij de eerste tekenen van slijtage kan helpen voorkomen dat toekomstige schade aan vitale ophanging. Achtertuin mechanica kunt het voorwiel op een 2002 Saturnus indachtig het een paar uur met d
  Hoe vervang ik de thermostaat van een 1999 Pontiac Grand-Am SE

  Hoe vervang ik de thermostaat van een 1999 Pontiac Grand-Am SE

  Als de thermostaat in uw 1999 Pontiac Grand ben SE stopt met werken, loopt u het risico van de engine oververhitting en kromtrekken. De reparatie wetsvoorstel te beschikken over een engine machinaal kunnen enkele duizenden dollars. Wanneer u merkt da
  Hoe vervang ik de dynamo op een 2002 KIA Sedona

  Hoe vervang ik de dynamo op een 2002 KIA Sedona

  Van een voertuig Dynamo bevoegdheden allerlei essentiële hulpmiddelen zoals koplampen, ontstekingsspoelen en motorkoeling fans. Bovendien, aandrijven Dynamo's ook niet-essentiële apparaten zoals de radio en airconditioning. Wanneer de alternator faal
  Hoe vervang ik de thermostaat op een KIA Rio

  Hoe vervang ik de thermostaat op een KIA Rio

  De thermostaat dient een belangrijke functie in uw Kia Rio's koelsysteem. Het helpt om de motortemperatuur regelen en verspreiden van de juiste hoeveelheid koelvloeistof aan uw motor. Een defecte thermostaat moet meestal worden vervangen, hoewel soms
  Hoe wijzig ik de thermostaat op een 2002 Peugeot 206?

  Hoe wijzig ik de thermostaat op een 2002 Peugeot 206?

  Als een 2002 Peugeot 206 oververhitting problemen doormaakt, mogelijk de thermostaat in gebreke is gebleven. Wanneer de thermostaat defect raakt, kan het apparaat worden onbeweeglijk in gesloten stand, motor koelvloeistof circuleert en resulterend in
  Hoe vervang ik de Radio op een 2002 KIA Sportage

  Hoe vervang ik de Radio op een 2002 KIA Sportage

  De voorraad stereo in een 2002 Kia Sportage kwam standaard met een tape-speler en am / FM-stereo. Tegenwoordig komen de autoradio met navigatie, cd wisselaar en zelfs bluetooth. Als u upgraden van uw oudere stereo met nieuwere apparatuur wilt, is dit