How to Build een droge stenen muur"Een van de beste leerervaringen die iemand kan hebben is om te werken voor een uur of zo, herkennen van fouten van het werk het uit elkaar te halen en beginnen."

— Dan Snow, assemblage kunstenaar en auteur van "In the Company of Stone"

Droge stenen muren zijn gebouwd zonder mortel, met behulp van technieken die bijna zo oud als de mensheid zijn. Kortom, u stapel stenen samen, shimming en verpakking hen als tegenwicht voor hun gewicht en positie. Hoewel dat eenvoudig klinkt-- en in veel opzichten die het is--is droge stenen muren bouwen niet zonder problemen.

Stone is zwaar, en werken met het vereist geduld. U zult waarschijnlijk moeten elke steen meerdere malen verplaatsen als u uw materialen te verzamelen en vervolgens de vorm van de muur. Het werk kan niet ingewikkeld, maar het kan frustrerend.

Dus waarom lid worden van de legioenen van "wallers"--bouwers van droge steenmuren? Uw antwoord kan zijn praktische: een droge stenen muur kan natuurlijk mooi, functioneel en duurzaam. Afhankelijk van de bron van de materialen, kan het zijn zuinig, ook. Of, uw antwoord kan zijn visionaire: droge stenen technieken zet de natuurwetten--met name zwaartekracht--aan uw kant. Een goedgebouwde stenen muur kan zolang alles wat gemaakt door de mens staan.

Bewijs van de duurzaamheid van droge steenmuren winden in New England en de Mid-Atlantic states, duikt op in Californië en Kansas en dekt Tennessee en Kentucky. De structuren gaan door verschillende namen in verschillende regio's. In delen van New England, zijn ze bekend als rotswanden; in Tennessee en Kentucky, ze heten rock hekken. Maar door een naam en op elke locatie, droge steenmuren hebben ten minste één ding gemeen: ze worden samengehouden door niets meer dan hun eigen gewicht. Velen hebben gestaan voor honderden jaren in de Verenigde Staten en een aantal voor duizenden jaren in de U.K., de monumenten van het vakmanschap en bepaling van hun bouwers.

Ondanks deze duurzaamheid bedreigt vernietiging sommige historische droge stenen structuren. De droge steen Conservancy (DSC), een 501 (c) 3 organisatie gevestigd in Lexington, Kentucky, is gewijd aan het behoud van de droog-gelegd stenen structuren en bevordering van het ambacht van droge stenen metselwerk. Jane Wooley, de DSC restauratie Manager, zegt droge stenen structuren zijn ontmanteld om ruimte voor vooruitgang van alle soorten te maken.

"Hoewel stenen muren maken deel uit van ons cultureel erfgoed," Wooley zei, "zij staan in de weg van moderne ontwikkeling. Verbreding wegenprojecten meenemen naar beneden. Consolidatie van velden voor boeren nemen ze naar beneden. Land development kun je ze naar beneden."

Wooley wijst erop, echter dat droog-gelegd metselwerk kan worden gerecycled. Het kan worden gedemonteerd en afgestapt van het project van een weg of past in de herontwikkeling van een Subdivisie, maar dit hangt af van toegang tot geschoolde werknemers.

"Kort nadat onze organisatie begon in het midden van de jaren 1990, we ontdekten dat behoud slechts een stukje van het beeld was," zei Wooley. "U moet ontwikkelen een geschoolde arbeidskrachten die weet hoe droog-gelegd steen om goed te doen. Wij bieden workshops voor beginners, evenals geavanceerde workshops. We hebben ook een proces voor het testen en certificeren van droge stenen vrijmetselaars."

Vier beginselen van droge steen werk

De droge steen Conservancy biedt drie tot vijf weekend workshops elk voorjaar en vallen. Tijdens deze workshops hebben leren de deelnemers de vier basisprincipes van droge stenen werk:

• Leg elke steen met zijn lengte lopen in de muur in plaats van langs het gezicht.

• Plaats uw gewrichten zodat elke opeenvolgende lagen van steen is bedekken de gewrichten van de laag hieronder.

• Pack van binnenuit. Leg de gezicht-stenen en plaats dan stenen mogelijk de binnenwand. Shim en pak elke steen voordat u met de volgende laag verdergaat.

• Leg uw steen zo niveau mogelijk. Gebruik levelers en stootborden en pinnen en wiggen wilt herverdelen hen.

Voor meer informatie over behoud van droge steenmuren of van de DSC-workshops, bezoek www.drystone.org.


Dan Snow, een ervaren waller en auteur van "Luisteren naar Stone" en "In the Company of Stone," meent steenmuren waarde hebben op enig moment in hun geschiedenis, of ze vers gemaakt zijn of staande voor duizenden jaren geweest. Sneeuw is gecertificeerd voor een mastercraftsman met de droge steen beschotten Association (DSWA) van Groot-Brittannië. Hij leert van de ambachtelijke en onderzoekt voor het DSWA-programma voor het testen van Crafstman.

"We moeten er alles aan doen om te behouden muren, maar het is niet noodzakelijk dat zij in sommige Braziliaanse deelstaat amber blijven, precies zoals ze 1.000 jaar geleden of 100 jaar geleden of zelfs gisteren waren," Snow zei. "Behoud is onderdeel van een continuüm van het vaartuig, waaronder restauratie. Er zijn goede redenen om te herstellen en de wederopbouw van de historische werken. Er zijn goede redenen om nieuw werk te maken. En soms, is er goede reden om het gebruik van steen die nog is gebruikt om nieuwe dingen te maken."

Als een structuur moet een droge stenen muur een solide, vlakke Stichting. Om te beginnen, graven je een greppel net zo breed als de beoogde muur en 6 tot en met 12 inch diep. Afhankelijk van de samenstelling van de bodem, moet u wellicht te comprimeren van de aarde. In regio's met een zware bodem of hoge niveaus van klei is verdichting niet nodig. Als u in een regio waar frost rijzen belangrijk woont is, dat u wilt toevoegen van een laag van compactable grind, maar in de meeste klimaten, die ofwel niet nodig is. Droge steenmuren flex, zodat ze een vrij aanzienlijke hoeveelheid verkeer kunnen weerstaan, aangezien de grond bevriest en ontdooit.

Droge steenmuren zijn samengesteld uit twee gezichten, ondersteund door de vulling in het midden. Stenen moeten zorgvuldig worden geregeld ter ondersteuning van het gewicht van de muur. Snow zegt, beschotten succes is echter veel een kwestie van trial and error. "Een van de beste leerervaringen die iemand kan hebben is om te werken voor een uur of zo, herkennen van fouten van het werk het uit elkaar te halen en beginnen," zei hij. "Er is veel voldoening in de verbetering van een stuk met behulp van in principe de dezelfde stenen, maar plaatsen ze passen beter te zorgen voor een sterkere structuur."

"Het is een activiteit die iedereen kan doen. Ik moedig mensen om fysieke en stenen verplaatsen. Het is een groot tijdverdrijf: een ambachtelijke en een vaardigheid en een professionele bezetting. "

  • Foto Credit Peter Mauss/Esto Photographics Allan Goodman
Bevorderd door Zergnet

Middelen

Lees volgende: How to Build met natuursteen

Gerelateerde Artikelen

How to Build een waterkant stenen muur

How to Build een waterkant stenen muur

Zoals met alle onroerend goed, alles draait om locatie, maar aan het Waterfront een speciaal geval is. Deze huiseigenaars moeten rekening houden met het gebied weer geschiedenis, verhoogde verzekeringskosten en onderhouden van een esthetische verbete
How to Build een natuurlijke stenen muur

How to Build een natuurlijke stenen muur

Een natuurlijke stenen muur wordt gemaakt van een steunpunt in uw tuin of de tuin en ook helpt bij het creëren van een grens tussen opritten, werven, tuinen en zelfs eigenschappen. U kunt bouwen natuurlijke stenen muren tot keerwanden, hekken en verh
How to Build een Rock stenen muur

How to Build een Rock stenen muur

Er is echt kracht in aantallen. Wanneer u stenen om te vormen van een muur te combineren, kunt u worden verzekerd van hun kracht. Of u een rotswand voor behoud, schermen, rand of decoratieve doeleinden gebruikt, blijft de waarheid dat rock natuurlijk
How to Build een droge Sauna

How to Build een droge Sauna

Er zijn vele sauna kits op de markt waardoor het gebouw een droge sauna in principe een kwestie van glijdende van sleuf A in sleuf B, maar het is mogelijk om te bouwen van uw eigen sauna, hebt u de juiste tools, materialen, en de wil. De gemakkelijks
How to Build een droge scheidingswand

How to Build een droge scheidingswand

Voor een extra Kinder kamer of op kantoor, een droge partitie-muur te bouwen. Deze muren snel stijgen en kunnen ook gemakkelijk worden verwijderd. Zij kunnen bestaan uit bouwplaten, metaal, glas of lichte houten lambrisering, en ze kunnen worden gesc
How to Build een droge stapel stenen muur

How to Build een droge stapel stenen muur

Het bouwen van een droog-gestapelde stenen muur in uw tuin is een gemakkelijke manier om het integreren van de dimensie en architectuur in de bestaande vormgeving. Rotsen kunnen worden gekocht bij plaatselijke landschap retail centers of kunnen worde
How to Build een droge instellen baksteen Patio met een Curve

How to Build een droge instellen baksteen Patio met een Curve

Een baksteen patio voegt buitenruimte om te ontspannen en onderhoudend. Hoewel het gemakkelijk is voor het ontwerpen van een rechthoekige droog-set baksteen patio en installeren, kunnen de rechte lijnen niets doen ter verbetering van de woonkamer. Ge
How to Build een doos stenen plantenbak

How to Build een doos stenen plantenbak

Stenen plantenbak vakken bestaat uit vlakke natuurramp of stenen en zijn een vorm van verhoogde tuinieren. De plantenbakken hechten vaak rechtstreeks naar een huis of gebouw, maar ze staan soms alleen in de tuin. Bouw uw eigen stenen plantenbak-box i
How to Build een droge Stack Fire Pit

How to Build een droge Stack Fire Pit

Vuurkuilen zijn gemeenschappelijke kenmerken in achtertuinen, patio's, tuinen en portieken. Vuurkuilen bieden van metal, rock en metselwerk blok, een gemakkelijke en veilige optie voor het maken en genieten van een brand buitenshuis. Hoewel vele meta
How to Build een gekromde betonnen muur zitplaatsen

How to Build een gekromde betonnen muur zitplaatsen

Betonblokken kunnen u snel een gebogen zitplaatsen muur te construeren. De blokken komen in een verscheidenheid van texturen en kleuren, met sommige blokken op zoek vergelijkbaar met rock. Wanneer u van plan bent uw muur, neem dan contact op met uw l
How to Build een korte gebogen muur

How to Build een korte gebogen muur

Of voor een eenvoudige landschapsproject, om te vormen van de grenzen tussen eigenschap gebieden of aankleden van een saaie gebied van uw tuin, is een korte, gebogen muur een eenvoudige doe-het-project. Rijke baksteen werk kunt toevoegen dat een form
How to Build een Faux stenen haard

How to Build een Faux stenen haard

Faux steen biedt de uitstraling van een echte steen zonder het gewicht. De faux stenen zijn gegoten in mallen en bootsen de kleur en de textuur van de echte steen. U kunt kopen van faux steen in diverse diktes, kleuren en vormen en gebruiken deze ste
How to Build een zelfgemaakte stenen open haard

How to Build een zelfgemaakte stenen open haard

Stenen schouwen ontwerpen variëren sterk in grootte, kleur, gewicht, vorm en textuur van de stenen gekozen voor het project. De meerderheid van fieldstones gestort door gletsjers duizenden jaren geleden, en zijn rechthoekige of ovale vorm. De randen
How to Build een natuurlijke stenen douche

How to Build een natuurlijke stenen douche

Het bouwen van een natuurlijke stenen douche is vergelijkbaar met het bouwen van een tegel douche. De stappen zijn hetzelfde, en over welke specie te kiezen, die Troffel te gebruiken, evenals het instellen van tijden gelden dezelfde regels. Echter do