Rose tuinen 101Planten van rozen

Rozen (Rosa spp.) variëren in hardheid uit U.S. Department of Agriculture fabriek hardvochtigheid zones 2 t/m 11, en hun juiste aanplant tijd varieert van januari en februari voor USDA zones 8 t/m 11 mei voor USDA zones lager is dan 5. Rozen planten op een dag wanneer de grond vochtig, maar niet drassig, en de bodem brokkelt gemakkelijk. De methoden en het tijdstip voor het planten van kale wortel rozen en container geteelde rozen afwijken enigszins.

Aanplant van een kale-wortel-Rose

Kale-wortel rozen moeten terwijl ze nog steeds sluimerende tijdens de winter of voorjaar worden geplant.

Wat die u nodig hebt

 • Emmer
 • TARP
 • Spade
 • Meetlint
 • Compost of tot compost verwerkt mest
 • Vlees-en beendermeel of superfosfaat
 • Katoenzaad maaltijd
 • Bloedmeel
 • Drenken van apparaat

Stap 1

Geniet van de wortels van een kale-wortel-roos in een emmer lauw water gedurende ten minste 12 uur. U mag roos wortels in de emmer tot maximaal drie dagen verlaten als u het water ten minste eenmaal per dag wijzigt.

Stap 2

Een tarp verspreid op de grond naast waar u van plan bent om te graven een aanplant gat voor een roos. Graven van het gat, en stapel van de bodem die u naar de tarp verwijdert. Als u in een USDA zone lager dan 7 woont, maak het gat breed genoeg wordt om alle de wortels van de roos--bevatten als die wortels naar buiten--zijn verspreid en diep genoeg, zodat de Unie bud begraven 1 tot en met 3 inch onder de grond zullen. Als u in de USDA zone 7 of een hogere zone woont, moet u het gat alleen diep genoeg zodat de Unie bud zal 1 tot 1 1/2 inch boven de grond.

Tip
 • De  over een roos is de knop of de gezamenlijke net onder waar de plant takken uit. Het is het punt waarop die plant was geënt op de wortels van een krachtiger roze plant. Rozen die waren niet geënt, maar in plaats daarvan werden gekweekt uit de stekken of zaden bezitten-wortel rozen worden genoemd, en ze hoeven niet van die knop. Ze moeten geplant worden met ongeveer 1 inch van de bodem over hun wortel kronen, die is waar de planten takken en wortels ontmoeten.

Stap 3

Vervang over de helft van de bodem op de tarp met compost of tot compost verwerkt mesten andere biologische supplementen aan dat mengsel toevoegen als u wenst. Jill Barnard van de Amerikaanse Rose Society raadt aan 1/2 kopje vleesbeendermeel of superfosfaat werken in de bodem van de aanplantrechten gat. Meng een 1/2 kopje vleesbeendermeel of superfosfaat in de bodem op de tarp, samen met 1 kopje van katoenzaad maaltijd en 1/2 kopje bloedmeel.

Stap 4

Sommige van de gewijzigde bodem schop in de bodem van de aanplantrechten gat om de vorm van een kegel en plaats de rozenstruik bovenop de kegel, met zijn wortels naar beneden uitbreiden aan alle zijden van de kegel en de Unie van de knop op de juiste diepte onder het bodemoppervlak van de grond rond het gat of op de juiste hoogte boven de grond rond het gat. Voeg toe de grond rond de wortels, de bodem goed te verpakken. Water van de bodem toen het gat gedeeltelijk is gevuld, en weer wanneer u klaar bent met het gat te vullen.

Stap 5

Een beetje vochtige grond of mulch shovel op het bodemoppervlak rond de beplante Rozenstruik, die betrekking hebben op de onderste helft van haar bijkantoren, die stokken worden genoemd. Deze extra bodem of mulch zal verhinderen dat de Riet uitdrogen en hen te beschermen tegen late vorst. Wanneer het blad toppen op de toppen van de Riet hebben ongeveer 2 duim lange scheuten, overtollige bodem of mulch van de bush base met een zachte stroom van water wegspoelen.

Aanplant van een Container gekweekte roos

Omdat een container gekweekte roos moeten worden die uit voordat hij is aangeplant, wachten tot nadat uw locatie de gemiddelde jaarlijkse vorst laatst datum aan de plant. U kan enkel water van de bodem in plaats van genieten van zijn wortels, en laat die grond rond de wortels wanneer u de struik uit de pot van de kwekerij verwijdert. Maak een aanplant gat diep genoeg zodat u kunt toevoegen van gewijzigde bodem rond en onder de rozen eigen bodem, en ervoor zorgen dat de Unie bud in de juiste positie voor uw USDA zone.

Drenken van rozen

Rozen moeten ten minste 1 inch water per week uit de regen en/of irrigatie. Water recent geplante rozen ten minste eenmaal elke drie dagen tijdens perioden neen neerslag. Om te maken dat water gemakkelijker, kunt u overtollige bodem overblijft van de aanplant van ondiepe bassins bouwen rond uw rozen; de bekkens zal trechter water in de rozen wortels. Wanneer de rozen zijn gevestigde en groeiende, verminderen hun irrigatie tot een diepe drenken eens elk week.

Bemesten van rozen

Ongeveer twee tot drie weken nadat u uw rozen plant, en wanneer ze produceren bladeren, geven elkaar een extra 1 eetlepel van 10-10-10 granulaire kunstmest voor elke 1 voet van haar hoogte. Als u liever met een 5-5-5 granulaire organische meststof in plaats daarvan, het dubbele van het bedrag dat u gebruikt. Strooi de meststof over vochtige grond ongeveer 6 duim uit de base en stokken van elk rozenstruik. Krabben van de meststof in de bodem en het water van de bodem. Herhaal de 10-10-10 of 5-5-5 bemesting zodra elke twee maanden tijdens de groeiende seizoen, en stoppen met bemesten van de rozen ten minste zes weken vóór uw gebied de eerste gemiddelde jaarlijkse vorst.

Wanneer de rozen zijn de volgende voorjaar gesnoeid, Barnard suggereert, hen te bemesten met een mengsel dat uit deze amendement bedragen per rozenstruik bestaat:

 • 1 kopje vleesbeendermeel of superfosfaat
 • 1 kopje
  katoenzaad maaltijd
 • 1/2 kopje bloedmeel
 • 1/2 kopje vismeel
 • 1/2 kopje epsom
  zouten, ook wel bekend als magnesiumsulfaat

Twee tot drie weken later hervatten om de rozen 10-10-10 of 5-5-5 meststof elke andere maand, met behulp van hetzelfde bedrag in de vorige zomer hebt.

Rozen snoeien

Schoon uw snoeischaar door zwabberen hun messen met wrijven alcohol voordat u beginnen snoeien en vóór het schakelen van de ene steeg naar een andere roos of andere plant.

Gezonde roze stokken zijn groen met witte merg. Wanneer snoeien, daarom altijd onder bruin zieke of dode hout in gesneden groene hout, knipprogramma onder een hoek van 45 graden 1/4 inch boven de bovenste naar buiten gerichte blad bud op het gezonde gedeelte.

De meeste rozen, moeten worden weggehaald in medio voorjaar, over zes weken vóór uw gebied de laatste gemiddelde jaarlijkse vorst. Roos variëteiten die bloeien slechts eenmaal per jaar, in de late lente of vroege zomer, produceren hun bloemen op stokken vormde het voorgaande jaar. Verwijder daarom alleen dode hout van hen in het voorjaar te voorkomen elimineren van hun bloemen. Als ze hebben worden overwoekerd en meer uitgebreide trimmen vereist, dan wachten tot nadat ze bloeien om hen trim.

Ooit bloeiende rozen zoals hybride thee, die in- en uitschakelen van de bloem gedurende het groeiseizoen, waarschijnlijk gestorven terug vrij een beetje in koude USDA zones en mag niet vereisen extra snoeien zodra u hebt verwijderd alle hun dode groei. In de zuidelijke USDA zones, waar rozen planten niet lijden zoals veel van koude, snij ze terug met ongeveer een derde in het voorjaar, en verwijder alle groei kleiner in diameter dan een potlood. Na ooit bloeiende Rozen bloeien, snip uit hun verdorde bloemen door snijden elkaar net boven de tweede leaf-knooppunt eronder ter bevordering van de struiken te produceren meer bloemen.

Gerelateerde Artikelen

El Paso Rose tuinen

El Paso Rose tuinen

Voor het eerst ontdekt door de Spaanse veroveraars in de late 16e eeuw, ligt de stad van El Paso aan de oevers van de Rio Grande rivier, omgeven door de grimmige en ruige schoonheid van de Chihuahuawoestijn en de bergen van Franklin. Hoewel de histor
Low-onderhoud rozen voor Rose tuinen

Low-onderhoud rozen voor Rose tuinen

Rozen (Rosa spp.) vaak zijn beschouwd als high-onderhoud-planten, vanwege de neiging voorgeschreven hybride thee. Echter, heirloom rozen die jaar gegroeid op oude begraafplaatsen en verlaten boerderijen kunnen gedijen op verwaarlozing. De behoeften v
Het toevoegen van een boog in Rose tuinen

Het toevoegen van een boog in Rose tuinen

Of u een metalen, houten of rieten boog koopt, of u er zelf samenstellen, creëert een boog een gevoel van betoverende definitie voor een rozentuin. Natuurlijke roze kleuren aantrekkelijk contrast met blauwe lucht en geurig aroma's kletsen royaal door
How to Grow een Arbor klimmen Rose in Noord-Californië

How to Grow een Arbor klimmen Rose in Noord-Californië

Rozen gelukkig klimmen een arbor is een gezicht dat meeste tuinlieden zou graag zien in hun achtertuin, maar het proces van het kweken van rozen op een prieel verwarrend kan zijn. Zorgvuldige planning is de sleutel tot het verwijderen van het giswerk
Hoe om te groeien van citroengras binnenshuis

Hoe om te groeien van citroengras binnenshuis

Citroengras--botanische naam Cymbopogon citratus--is een aromatische vaste plant die oorspronkelijk uit India. Een hoofdbestanddeel van Thaise en Aziatische gerechten, lemon grass heeft een verfrissende citrus geur en een delicate, nog pittig, smaak,
De ideeën van het ontwerp van de rozentuin

De ideeën van het ontwerp van de rozentuin

Paar omgeving is mooier dan een rozentuin in volle bloei. Hebt u de ruimte, het zonlicht en de helling, kunt u uw achtertuin of patio in een oase van rozen, perfect voor geurige middagen en ontspannende zomeravonden. Met een beetje vooruit denken, ku
Gebruik van Rose Daphne

Gebruik van Rose Daphne

De naam "Daphne" heeft verschillende rozen na verloop van tijd zijn geschonken. Twee vindt u vandaag vanaf heirloom steeg leveranciers: een licht roze-flowered hybride musk roos (Rosa "Daphne"), die groeit in de U.S. Department of Agri
De beste Rose struiken voor Minnesota Zone 4

De beste Rose struiken voor Minnesota Zone 4

Minnesota tuinders die willen groeien van rozen moeten niet opgeven. Nieuwe, hardy struik variëteiten van deze geurige favoriete bloeien in Minnesota's harde zone 4 klimaat. Hoewel het moeilijk te geloven, vertonen sommige van de collecties van Rosa
How to Care for thee Roses

How to Care for thee Roses

De thee rozen in hedendaagse tuinen zijn hybriden die afkomstig van de combinatie in 1867 van de eeuwigdurende steeg en de oorspronkelijke Tea Rose zijn. Dit mengsel gemaakt van de meerdere soorten hybride thee rozen dievan tuinders omdat ze relatief
Hoe Root een banken Rose

Hoe Root een banken Rose

Voeg doornloos aan de banken van Lady rose's indrukwekkende waslijst van wenselijke kenmerken, en u kan hebben geraakt op de perfecte roos voor warmere klimaat tuinen. Snelgroeiende, droogte-tolerante en zeer ziekte-resistente, deze prachtige klimmer
Hoe kan ik een struik van Rose doden?

Hoe kan ik een struik van Rose doden?

Rozenstruiken (Rosa spp.) zijn mooie toevoegingen in een bloem bedden of hek rij totdat u opnieuw om ze te verwijderen. Deze stekelige struiken hebben vasthoudend wortelstelsel dat herhaaldelijk kan regrow nadat ze zijn omgehakt. Invasieve rozenstrui
Wat bloem staat bekend als een Texas-Rose?

Wat bloem staat bekend als een Texas-Rose?

Texas gastheren een aantal verschillende bloem soorten in het warme klimaat. Een is met name bekend als een roos Texas. Het is een functie in native Texaan tuinen en groeit in de staat natuurlijk.BeschrijvingEen scala aan roze skullcap bekend als Tex
Morfologie van Hibiscus Rosa-Sinensis

Morfologie van Hibiscus Rosa-Sinensis

De Chinees of tropische hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis) bestaat waarschijnlijk niet meer in het wild, maar alleen als een genetische lijn van siergewassen in tuinen. Inheems in de zuidelijkste China geloofde, deze plant bloemen met bloedrode bloemb
Santa Rosa pruimenboom zorg

Santa Rosa pruimenboom zorg

In tegenstelling tot zijn naam, die Spaanse oorsprong, ontspringt de Santa Rosa pruimenboom in Azië. De pruim Santa Rosa is een van de meest algemeen geteeld en geoogst pruim bomen in de Verenigde Staten. Populaire in huis tuinen en hoge productie be