Spinnen die gangbaar in Oklahoma zijn

Oklahoma is de thuisbasis voor talrijke soorten spinnen, met inbegrip van tarantulas, orb wevers, jumping spinnen en wolf spinnen. Hoewel sommigen van hen u schrikken kan terwijl u in uw tuin werkt, spelen deze efficiënte roofdieren een vitale rol in het ecosysteem. Slechts twee soorten spinnen in de staat zijn van medische zorg: de bruine kluizenaar (deze reclusa) en de zwarte weduwe (Latrodectus spp.).

Orb wevers

Familie: wielwebspinnen (Araneidae)

Orb wevers geometrische vliezen spin en vertrouwen op de webs' sticky strengen van zijde te vangen hun prooi--meestal vliegende insecten. Dit is één van de grootste families van spinnen met over 3000 bekende soorten. Enkele spin webs in een tuin, terwijl anderen in locaties dichter naar een huis en buiten verlichting doen.

Sommige orb wevers spinnen zijn vrij groot, met inbegrip van de zwarte en gele tuin spin (Argiope aurantia), die ook bekend staat als de spider schrijven en zwarte en gele argiope. Een vrouwtje kan het bereiken van meer dan 1 inch lang, niet met inbegrip van haar benen, en de soort webs kunnen hebben een diameter van meer dan 2 voeten. Een zwarte en gele tuin spin heeft een lange, ei-vormige buik met zwarte en gele markeringen; haar hoofd en buik heeft fijne, zilveren haren. Ondanks de vrouw formidabele formaat is de zwarte en gele tuin spin terughoudend om te bijten, tenzij iemand komt te dicht bij haar ei OSS.

Wolf spinnen

Familie: Lycosidae

Snel, grote en behaard zijn drie termen die vaak een van de meest voorkomende groep de Oklahoma's van spinnen beschrijven: wolf spinnen. Duizenden van wolf spider soorten bestaan, waardoor zijn spinnen uit de familie van de grootste. Wolf spinnen zijn vaak nachtelijke, hoewel kunt u in de tuin tegenkomen bij het kantelen van de rotsen, logs of planten, verstoring van de spin overdag toevluchtsoord. In tegenstelling tot orb wevers, die afhankelijk zijn van webs aan snare prooi, zijn wolf spinnen actieve jagers.

Wolf spinnen variëren sterk in grootte, variërend van ongeveer 1/10 naar 1 1/5 inch in lengte. De meeste zijn grijs, bruin of donker met strepen of andere markeringen. Wolf spider vrouwtjes Toon grote moederlijke zorg: elk haar ei sac hecht aan haar spinnerets tot het ei sac luiken, en vervolgens het vrouwtje draagt de spiderlings op haar rug tot ze groot genoeg op zichzelf aangewezen.

Een van de talrijke Oklahoma wolf spider soorten is de rabiate wolf spin (Rabidosa rabida). Deze spin is geelbruin met donkere strepen lopen in de lengte. Een vrouwtje kan groeien bijna 1 inch lang, niet met inbegrip van benen.

Salticidae

Familie: springspinnen

Salticidae vormen de grootste van alle spider gezinnen, met meer dan 5.000 soorten. Deze spinnen jagen het beste zicht van alle spinnen hebben en zijn in staat om te springen of spring grote afstanden om te bespringen hun prooi.

Verschillende springende spin soorten bewonen Oklahoma, met inbegrip van de vet springende spin (Phidippus audax), ook wel genoemd de gedurfde springende spin. De lichaamslengte van haar kan worden ongeveer 3/4 inch. Deze soort is vaak rijk zwart en behaard. Opvallende witte aftekeningen verschijnen op de buik, terwijl de mond delen, waarop de giftanden bevinden, metallisch groen zijn. Tuinders kunnen deze spin zien op boomstammen, dek balustrades of op de grond; vaak maakt het zijn weg in huizen ook.

Tarantula spinnen

Familie: vogelspinnen

De grootste spinnen in Oklahoma zijn tarantulas, met name de Oklahoma bruin tarantula (Aphonopelma hentzi), ook wel genoemd de Texas bruin tarantula. Vrouwtjes worden groter dan mannetjes en 2 duim in lengte met een been overspanning van ongeveer 6 duim kunnen bereiken. Volwassenen zijn bruin of zwart met stout, harige lichamen.

De vrouwtjes jagen voornamelijk 's nachts en overdag in holen; mannen op zoek naar partners kunnen worden gezien overdag. Tuinders zijn most likely om te zien van vogelspinnen tijdens juni en September. Ondanks een tarantula van grote omvang en krachtige giftanden is zijn beet vergelijkbaar met een bijensteek, volgens Oklahoma State University.

Medisch significante soorten

Waarschuwing
  • In het geval van een spider beet, met inbegrip van een zwarte weduwe of brown recluse spider, de wond met milde zeep en water wassen, behandelen met een antibioticum zalf en breng een koud kompres, adviseert de Mayo Clinic. Verhoog de wond als het op een been of een arm. Streven naar directe medische zorg als een zweer op de beet wond vormt of als intense pijn of buik kramp ontwikkelt. Als u dus veilig doen kunt, verzamelen de spin in een pot of andere container voor de correcte identificatie door medische professionals.

Zwarte weduwe

De twee soorten van het medisch significante spin in Oklahoma hebben zeer verschillende optredens en habitat voorkeuren. Het vrouwtje zwarte weduwe heeft een glanzende, ronde en zwarte lichaam met rode aftekeningen; een rode zandloper vorm kan hebben op de onderkant van haar globelike buik. Met de benen uitgebreid, het vrouwtje kan bereiken 1 1/2 inch lange. Een mannetje is ongeveer 1 inch lang en zwart; Lichte strepen kan op zijn buik hebben.

Vrouwelijke zwarte weduwe spinnen neiging op te bouwen hun webben buitenshuis en laag bij de grond in beschermde gebieden. Rond nokken, zijn onder tuinmeubilair of in bijgebouwen veelgebruikte locaties voor webs.

De beet van een zwarte weduwe spin kan leiden tot ernstige effecten als gevolg van de neurotoxine in het GIF. Symptomen zijn ernstige pijn zich verbreidt vanuit de beet wond aan de armen, benen, borst, rug en buik. Abdominale krampen, misselijkheid, gedeeltelijke verlamming en delirium zijn ook effecten.

Bruine kluizenaar

De bruine kluizenaar, ook wel genoemd de fiddleback spin, is meestal nachtelijke en trouw aan de gemeenschappelijke naam, teruggetrokken in de natuur, meestal verbergen tijdens de dag. Hoewel deze spinnen zijn gemeenschappelijke binnenshuis--bijna elk huis in Oklahoma heeft ze, ze hebben ook buiten habitats. Tuinders kunnen tegenkomen hen wanneer omslaan van Logboeken, stenen of schors. Deze spinnen zijn ook gevonden in bijgebouwen.

Een bruine kluizenaar bereikt meestal ongeveer 1/2 inch lang, niet met inbegrip van benen. Het is licht bruin tot donkerbruin en heeft meestal een donkere viool-vormige markering verlengd vanuit alleen tussen en achter zijn ogen naar beneden deel weg zijn rug.

Ongeveer 25 procent van de slachtoffers van de bruine kluizenaar bijt vertonen ernstige symptomen. Van de spin gif produceert een wond die necrotische wordt, wat betekent dat het weefsel rond de wond sterft, die in een craterlike wond resulteren kan.

Labels: Tuin, Tuin & gazon

Gerelateerde Artikelen

Soorten spinnen die zwart met witte ringen rond de poten zijn

Soorten spinnen die zwart met witte ringen rond de poten zijn

Er zijn meer dan 42.000 soorten spinnen wereldwijd geïdentificeerd. Taxonomisch, behoren alle tot de Koninkrijk animalia, stam arthropoda klasse arachnida en orde araneae. Deze bestelling, er 110 verschillende spider families en meer dan 3800 geslach
De beste manieren om zich te ontdoen van gemeenschappelijk huis spinnen die veilig zijn voor huisdieren

De beste manieren om zich te ontdoen van gemeenschappelijk huis spinnen die veilig zijn voor huisdieren

Gemeenschappelijk huis spinnen zijn funnelweb spinnen, spinnenweb spinnen, kelder spinnen en sac spinnen. Hoewel de meeste spinnen gevonden in huizen onschadelijk zijn en eigenlijk nuttig zijn, omdat zij insecten bepalen, sommige mensen liever niet l
Dranken die vergelijkbaar met Margaritas zijn

Dranken die vergelijkbaar met Margaritas zijn

Tequila, Cointreau of triple sec, limoensap en zout rond de rand van het glas zijn de ingrediënten van een fundamentele margarita. Een margarita kan geserveerd worden gemengd, bevroren of op de rotsen. Er zijn een aantal variaties op het basisrecept,
Zaden die giftig voor konijnen zijn

Zaden die giftig voor konijnen zijn

Het grootste deel van uw huisdier konijn dieet moet bestaan uit gras hooi. Verse, groene Groenen moeten ronde uit het menu. U kunt vruchten en zaden, maar alleen met de nodige voorzichtigheid, zoals vele zaden giftig voor konijnen zijn. Bijvoorbeeld
Het verouderen proces & Trends die van invloed volwassenenonderwijs zijn

Het verouderen proces & Trends die van invloed volwassenenonderwijs zijn

Oudere volwassenen kunnen het leren van nieuwe trucs; het duurt alleen iets langer. Trends geven, echter wanneer volwassenen ouder dan 40 het tempo waarin ze leren bepalen, ze kunnen ook bepalen de hoeveelheid nieuwe informatie die ze kunnen verwerke
Kralen die compatibel met Pandora zijn

Kralen die compatibel met Pandora zijn

Hebt u een bedelarmband van Pandora of ketting, kunt u het aanpassen door het toevoegen van andere kralen die niet worden aanbevolen in de Pandora-reeks. Dit is een populaire keuze niet alleen omdat het kopen van enige Pandora bedels erg duur, maar o
How to Deal met een tiener die houdt niet van zijn vader

How to Deal met een tiener die houdt niet van zijn vader

Uw familie zal nooit volledig vrij van conflict, en dat is iets wat die je leert te leven met. Echter, wanneer uw tiener hekel aan zijn vader, het conflict kan groeien uit de hand. Of uw tiener hekel aan zijn vader vanwege uw echtscheiding of zijn va
Planten & bloemen die giftig voor honden zijn

Planten & bloemen die giftig voor honden zijn

Meer dan 700 tweezaadlobbige planten, bomen en struiken staan bekend om toxische effecten op honden, volgens de Humane Society van de Amerikaanse vergiftiging symptomen kan variëren van milde tot ernstige maar ook moeite met ademhalen, verwijde leerl
Hoe vindt u Garage plannen die gratis en downloadbare zijn

Hoe vindt u Garage plannen die gratis en downloadbare zijn

De garages zijn niet alleen voor auto's, meer. Er zijn garage plannen met dormer voor extra bergruimte, een kantoor aan huis of een slaapkamer. Ongeacht welke stijl moet garage die u zou willen hebben u zitten kundig voor het plan met deze garage pla
Struiken die giftig voor katten zijn

Struiken die giftig voor katten zijn

Katten knabbelen soms op planten als ze buiten aan het verkennen zijn. Sommige van de struiken die het vaakst worden gebruikt in het modelleren kan zijn giftig, en sicken of een kat te doden, zelfs als het bedrag ingenomen klein is. Hebt u een buiten
Grassen die gezond voor katten zijn te eten

Grassen die gezond voor katten zijn te eten

Hoewel de katten zijn vleeseters, is het eten van gras normaal katachtige gedrag. Nochtans, kunnen sommige gemeenschappelijke kamerplanten zoals oleander, Aloë, azalea en lily katten vergiftigen. Katten voorzien van grassen die zal helpen hun spijsve
Synthesizers die compatibel met Audacity zijn

Synthesizers die compatibel met Audacity zijn

Hoewel de open source Audacity audio software is voornamelijk bedoeld voor audiobewerking in plaats van geluidsontwerp, kunt u het programma ook gebruiken om relatief eenvoudige gesynthetiseerde geluiden te creëren. Software-instrumenten in de VST en
Spinnen die in de sector bananen leven

Spinnen die in de sector bananen leven

De Braziliaanse dolende spin, ook bekend als de banaan spin, heeft de reputatie van de meest giftig in de wereld. De bruine spider vaak opgeborgen weg op de invoer van bananen produceren wanneer het per ongeluk wordt opgepikt uit haar huis onder de b
Pennsylvania spinnen die bijten

Pennsylvania spinnen die bijten

Alle spinnen hebben kaken en tanden die zijn ontworpen om te bijten en GIF te leveren aan hun prooi. Echter met de meeste van deze spinnen zijn hun kaken en tanden te klein om het doorprikken van de menselijke huid. Het gif van de meeste spinnen is n