Hoe Clone een Aloë Vera Plant

Aloë vera's (Aloe vera) succulent, zwaard-vormige bladeren toevoegen schoonheid en structuur aan de werven in de U.S. Department of Agriculture fabriek hardvochtigheid zones 10 t/m 12 of u kunt ze groeien als kamerplanten. Zij behoren tot de eenvoudigste planten wordt doorgegeven van stekken en divisies, die vormen van klonen, of ongeslachtelijke voortplanting. De resulterende aloe vera planten zal perfect lijken op de moederplant--hoewel ze jaren duren kunnen om volledige grootte bereiken.

Aloë reproductie

Zoals de meeste vetplanten, Aloë vera reproduceert natuurlijk door middel van zaden en verschuivingen. Zaden produceren planten die niet op de ouder plant lijken kunnen, en dit is niet een vorm van het klonen van een plant. Met het klonen, zullen de nieuwe plant genetisch identiek zijn aan de moeder. Offsets, of pups, verschijnen rond de basis van volwassen aloe vera planten en zijn gekoppeld aan de moeder door vlezige ondergrondse stengels, vegetatieve genoemd.

Verdelen van Aloë vera pups is een trefzekere manier om een kloon van de moederplant, hoewel stekken ook goed werken.

Stekken of splitsing

Aloë vera pups en stekken zal beide produceren een kloon, maar delen van de pups heeft duidelijke voordelen:

 • Beter in vorm: Aloë vera pups al hebben de vorm van de rozet van de volwassen plant, wat hen aantrekkelijker maakt, zodra u hen omhoog pot. Stekken nemen langer aan formulier nieuwe bladeren.
 • Oudere sneller: de meeste pups hebben een paar wortels gekoppeld aan de basis, die hen een voorsprong in de pot geeft. Stekken nemen weken of maanden naar volwassen wortels vorm, waardoor ze ook meer kans te mislukken.

Klonen van Aloë Vera

Divisie en snijden vermeerdering lijkt misschien zijn van twee volledig verschillende methodes voor het klonen van aloe vera planten, maar ze hebben veel gemeen. Bijvoorbeeld, werken beide methoden het beste in het voorjaar als de planten groeien actief, en beide vereisen dezelfde behandelingen, apparatuur en procedures.

Wat die u nodig hebt

 • Stanley mes
 • Huishoudelijke ontsmettingsmiddel
 • Pot met drainagegaten
 • Turf of kokos
 • VERMICULIET
 • Perliet

Stap 1

Geniet van een utility mes voor vijf minuten de voortanden in volle sterkte huishoudelijke ontsmettingsmiddel, of in een oplossing van halve wrijven alcohol en halve leidingwater. Spoel het mes na inweken en veeg het droog.

Stap 2

Dig aan de voet van de Aloë vera tussen een pup en de moederplant te onthullen de vlezige stolonen of aansluitende wortel. Verbreken van de stolonen halverwege tussen de twee planten met de gezuiverde mes en de pup vanaf de grond op te heffen.

Stekken nemen van een gezonde, mollige Aloë vera blad met geen tekenen van een trauma of ziekte. Vermijd zeer dik of brede bladeren omdat ze past mogelijk niet geheel in standaard potten. Maatregel 2 tot en met 4 inch terug uit de tip en snijd dwars door het met de gezuiverde blade.

Stap 3

Plaats de pup of snijden in een luchtig, warm gebied uit direct licht. Laat ze drogen voor een paar dagen, of totdat het gesneden einde is droog, gebobbeld en witachtig in kleur. Niet proberen te roeien een aloë vera snijden die nog niet dit eelt gevormd.

Stap 4

Vul de pot met een mengsel van gelijke delen gemalen turf of kokos, vermiculiet en perliet. Het mengsel te verzadigen met water en laat de overtollige afvoer af voordat de potgrond. Gebruik een pot met meerdere drainagegaten rond de basis.

Stap 5

Kras een ondiep planten gat in het midden van het mengsel om te houden van de pup. Het callused einde nestelen in het gat en druk vervolgens het mengsel zachtjes tegen de pup om het te verankeren.

Begraven onder een-derde van het Aloë vera-snijden in de bevochtigde potgrond mengsel. Druk op het mengsel zonder speling ertegen zodat het rechtop staat. Zorg ervoor dat de afgehakte einde van het snijden onder de grond, niet het puntige einde.

Stap 6

Plaats de ingemaakte Aloë vera pup of snijden in een lichte, warme locatie niet in direct zonlicht. Geef ze geen water.

Stap 7

Water na week of zo als het groeiende mengsel 1 inch onder de oppervlakte is uitgedroogd. Het mengsel, de overtollige afvoer af volledig te laten verzadigen. Laat de pot zitten in water niet.

Stap 8

Controleren op wortels van twee weken na het planten, maar wees niet verbaasd als stekken vier tot zes weken nemen naar root. Sleepboot op basis van het uitsnijden of pup zeer licht; Als het verzet zich tegen de beweging, het wortel heeft geschoten.

Tip
 • Wroeten hormoon is niet vereist, maar een licht afstoffen op het afgehakte einde snijden of een pup wortel productie zal verbeteren.

Transplantatie en nazorg

Zodra geworteld, moeten Aloë vera klonen in grotere containers blijven hun ontwikkeling worden getransplanteerd. Gebruik een zuig container die is ongeveer 1-inch groter is dan de vorige. Een potgrond mix van 2 delen zand, 1 deel bodem en een pot met meerdere drainagegaten biedt het juiste evenwicht van drainage, voedingsstoffen en structuur. Verpot aloes moeten binnenshuis worden gehouden, dicht bij een raam op het zuiden, of buiten op een beschutte, lichte locatie. Ze moeten ook:

 • Regelmatig water geven. Diep water, maar laat de bodem uitdrogen in de top paar duim tussen waterings.
 • Routine voeden. Aloë zijn gematigde feeders onder fel licht. Feed wekelijks in de zomer met 1/4 theelepeltje van 15-15-15 meststof vermengd tot 1 gallon water. Stoppen met bemesten in de vroege herfst.
Tip
 • Aloë vera kan buiten worden gehouden in de zomer buiten zijn bereik van USDA Hardheid zone, maar brengen het binnenshuis zodra nachtelijke temperaturen Dompel onder 50 graden Fahrenheit in herfst.

Gerelateerde Artikelen

Hoe een Aloë Vera Plant water

Hoe een Aloë Vera Plant water

Aloë vera-planten zijn zeer eenvoudig te verzorgen, zolang u voorzichtig niet om overwater hen, waardoor de onderste bladeren zijn te rotten. Omdat de planten zijn water meer dan 95 procent, hoeft u alleen hen één of twee keer per week water. Houd ze
Hoe vaak moet ik een Aloë Vera Plant Water?

Hoe vaak moet ik een Aloë Vera Plant Water?

Er zijn meer dan 250 soorten aloes gevonden over de hele wereld. Allen zijn semi-tropische succulente planten, en de meeste zijn afkomstig uit Afrika. De echte Aloë vera plant, verwijst zoals de meeste mensen kennen, naar de Aloë barbadensis Miller.
Wat kan een Aloë Vera Plant doen?

Wat kan een Aloë Vera Plant doen?

Aloë vera is een gemeenschappelijk kamerplant maar naast kijkt aardig, Aloë vera heeft vele praktische toepassingen. Aloë gel producten zijn verkrijgbaar commercieel aan behandeling van brandwonden, huid voorwaarden en ingeslikt worden als een vitami
Hoe een Aloë Vera Plant regulatief

Hoe een Aloë Vera Plant regulatief

Herbeplanting een Aloë vera Aloë genoemd, biedt een kans om het doorgeven van nieuwe installaties door het scheiden van de pups van de moederplant. De nieuwe planten kunnen in andere tuinen worden herplant. Aloë is hardy buiten het hele jaar in de U.
Hoe te eten een Aloë Vera Plant

Hoe te eten een Aloë Vera Plant

Aloë vera is een plant die lijkt sterk op een cactus, hoewel het is eigenlijk een soort lily. Aloë vera wordt gebruikt in de behandeling van brandwonden, zweren, acne, insectenbeten, psoriasis en een verscheidenheid van andere kwalen. De meeste mense
Het gebruik van de Aloë Vera Plant voor Acne

Het gebruik van de Aloë Vera Plant voor Acne

Aloë vera, ook wel bekend als geneesmiddel aloë, ziet eruit als een woestijn cactus met taps toelopende, puntige bladeren. Deze dikke, stekelige bladeren bevatten een dik sap die helpt genezen van vele huidirritaties. Veel moeders houden aan kant om
Hoe om te koken met de Aloë Vera Plant

Hoe om te koken met de Aloë Vera Plant

Aloë vera is een populaire kamerplant en geneeskrachtig kruid. Veel mensen drinken Aloë vera sap of gebruik het in smoothies of fruit desserts. Het is echter ook mogelijk om te koken van Aloë vera. Het is populair in de Latijns-Amerikaanse, Aziatisch
Hoe te handhaven van de verzorging van aloëVera planten - groeien aloëVera Plant

Hoe te handhaven van de verzorging van aloëVera planten - groeien aloëVera Plant

Aloë vera is een sappig, die in feite 95 procent water is. De plant kan binnenshuis worden gekweekt of uit, bloeiend in de warme temperaturen van U.S. Department of Agriculture aanplant zone 9, waar de gemiddelde lage temperatuur niet dalen beneden 2
Waarom draait mijn Aloë Vera Plant Brown?

Waarom draait mijn Aloë Vera Plant Brown?

Het is nooit een goed teken wanneer de vette groene bladeren van een ingegoten Aloë vera plant, gewoonlijk genoemd geneesmiddel aloë, verkleuren en worden zo bruin als een bruine duim, maar geen behoefte om te huilen of gnash van tanden. Medicinale A
Hoe gebruik van Aloë Vera op pasgeborenen

Hoe gebruik van Aloë Vera op pasgeborenen

De Aloë vera plant is een succulente plant gebruikt voor een breed scala van aandoeningen. De bladeren worden geplukt van de plant en de gel in de bladeren wordt gebruikt voor het maken van zalven, sappen, crèmes en zelfs pillen. Aloë vera is een nat
Aloë Vera Plant voor kookt

Aloë Vera Plant voor kookt

Kookt, die kunnen worden veroorzaakt door allergische reacties in de huid, ingegroeide haren of ziekten die op de huid inwerken, kunnen zowel pijnlijk en lelijk. Er zijn mei remedies voor kookt, maar een van de meest populaire home remedies is het SA
Hoe Root een aloë Plant

Hoe Root een aloë Plant

Ongeveer 400 soorten planten make-up het Aloë geslacht, met inbegrip van het gemeenschappelijk kamerplant geneeskrachtige Aloë (Aloe vera) en fakkel Aloë (Aloe arborescens), een struikgewas bedekt soorten die tot een hoogte van 9 voet groeien kan.Alo
Hoe verpotten een aloë Plant

Hoe verpotten een aloë Plant

De plantkunde antwoord voor droge, verbrand of geïrriteerde huid, (Aloe vera, voorheen Aloe barbadensis) is de bekendste van de meer dan 400 soorten Aloë (Aloe spp.). Buiten alle jaar gegroeid in de U.S. Department of Agriculture fabriek hardvochtigh
Hoe maak je een Aloë Vera gezichtsmasker

Hoe maak je een Aloë Vera gezichtsmasker

Aloë vera is goed voor de gevoelige huid. Gebruikt als belangrijkste ingrediënt voor een zelfgemaakte gezichtsbehandeling ook helpt kalmeren beschadiging door de zon. Het gebruik van alle natuurlijke ingrediënten om de kwaliteit van het masker.Wat di