Wanneer tulpen bloeien?

Tulpen al lang een populaire keuze voor tuinen en snijbloem regelingen. Er zijn ongeveer 150 tulip soorten die in tal van kleuren en donkere tinten komen. Met een beetje inspanning en knowhow vindt zelfs begin tuinders tulpen zijn eenvoudig te kweken. Tulpen zijn populair wereldwijd, met talrijke festivals gehouden elk jaar ter ere van de bloem.

Tijdsbestek

  • Tulpen staan bekend als een bloem lente, en de meeste tulpen bloeien in het voorjaar. Maar verschillende rassen bloeien op verschillende tijdstippen, en er zijn vroege, Midden- en late bloeiers. Vroege bloeiers in het algemeen bloeien in April, medio-bloeiers in mei en late bloeiers in juni.

Planten

  • Omdat tulpenbollen koud moeten terwijl ze slapende, moet u om ze te planten in de herfst, vóór de eerste sneeuw, voor hen om te bloeien in het voorjaar.

Typen

  • Tulpen zijn een een vaste plant, zodat ze elk jaar zal bloeien. Uw planten om gezond te houden, toepassen van een meststof elk voorjaar en vallen. U moet ook bezuinigen op de bloesems na hun piekperiode voorbij is.

Groeiomstandigheden

  • Uw tulpen zullen doen best in een goed gedraineerde bodem en moeten worden gedrenkt goed onmiddellijk na het planten. Ze kunnen worden gekweekt in de volle zon of gedeeltelijk schaduw.

Tips

  • Sommige tuinders zijn wedder mazzel met hun tulpen door het opgraven van de bollen na het voorjaar bloeiende seizoen en ze op te slaan in een koele, droge plaats zoals een garage of schuur. In de herfst, kunnen ze worden herplant voor bloeien de volgend voorjaar.

Gerelateerde Artikelen